annonse

annonse

Fullstendig plan for gjenåpning av stengte bedrifter kommer neste uke

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Jeg forstår at mange er utålmodige, men vi må passe på å beholde kontrollen. Vi må åpne gradvis, fastslår helseminister Bent Høie.

Det kom frem under dagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Høie fortalte at mange tar kontakt og sier at de må bli hørt.

– Alle har gode argumenter om å stå først i køen, men hvis vi slipper alle til med en gang, blir det ingen kø, sier Høie.

Han fortalte at myndighetene prioriterer det viktigste først; barn og unge. Men at det i neste uke kommer en fullstendig plan for hvor man skal åpne opp der man stengte.

– WHOs råd er å åpne gradvis i intervaller hver 14. dag mens vi følger med på smittespredningen. Den anbefalingen vil vi følge, sier Høie.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Lettelser i reglene

To endringer som kan tolkes positivt med hensyn til gjenåpning av treningssentrene, ble også presentert:

Fra og med i dag blir reglene om avstand til andre justert fra to til en meter. Det vil gjelde både innendørs og utendørs.

Fra og med 7. mai vil det bli lov med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Arrangementet må ha en ansvarlig arrangør og reglene om avstand og generell smittevern gjelder. Arrangementer uten en ansvarlig arrangør vil ikke bli lov.

Høie fortalte også at det neste uke kommer regler for gruppesamlinger på ikke offentlig sted, og la til at hvis ting går riktig vei, vil det fra 15. juni bli tillatt med samlinger på inntil 200 personer.

Næringsminister Iselin Nybø slo fast at lettelsene av reglene er en del av den planlagte gjenåpningen av næringslivet.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]