annonse

annonse

Fullt hus for Sense Sommercamp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sommercamp for barn mellom 10 og 14 år ble akkurat den suksessen Sense Trening og Helse hadde håpet på. Neste år er planen å utvide til to sommercamper.

I juni introduserte Sense Trening og Helse et nytt sommertilbud for barn og unge i Kongsberg og omegn: En aktivitetsuke som alternativ til idrettens sommerskoler. Responsen var upåklagelig og daglig leder av Sense Trening og Helse, Hilde Groven, håper at Sense Sommercamp kan bli et permanent tilbud.

– Hvordan fikk dere ideen?

– Tanken var å arrangere en slags motpol til håndball- og fotballskolene og lignende aktiviteter. Ikke alle barn benytter seg av idrettstilbudene eller føler seg hjemme i lagidrett. Som mor til en 12-åring vet jeg også at det er litt håpløst om sommeren, når barna ikke går i SFO og man selv er på jobb. Man vil gjerne at barna skal være aktive, fremfor å sitte hjemme og spille Playstation eller sove til langt på dag.

Groven hadde kjennskap til at dette var gjort tidligere, og dermed lå listen litt lavere for å sette i gang selv.

– Vi hadde en «modell» å gå etter. Asker Treningssenter hadde arrangert sommercamp året før oss. Jeg snakket med ansvarlig der, og så utformet vi et konsept basert på hvilke ressurser vi hadde.

– Vi laget en markedsføringspakke som gikk ut til foreldre, primært medlemmene våre, og vi annonserte også på Facebook. Vi instruktører fordelte blant annet på foreldregrupper i skolene som har tilknytning til Sense, sier Groven, som fikk flere deltakere enn hun hadde lagt opp til.

Variert aktivitetsprogram

– Vi satset på Sense Sommercamp som en aktivitet for barn mellom 10 og 14 år, et aldersspenn vi kunne mikse og som vi trodde ville fungere sammen. Vi ante ikke noe om responsen, og vi satte et tak på 20 deltakere. Det hadde å gjøre med hva vi ville klare å håndtere. Vi fikk 24 påmeldinger, men vi så ingen grunn til å avvise noen.

Sense Sommercamp ble tilbudt som en heldagsaktivitet fra klokken 10 til 14 og omfattet blant annet dans, sykkeltrening og yoga.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I tillegg fikk vi et samarbeid med Kongsberg Røde Kors som avholdt et redningskurs for hjerte og lunge, samt behandling av sårskader. Vi hadde dessuten fokus på kosthold; om hva som er lurt å spise før og etter trening, når man kommer hjem fra skolen og hvilken form for energi man trenger. Det var lagt på et nivå som barna skulle forstå og ha nytte av, og etterpå fikk de være med å lage lunsjen.

– Fikk dere lagt inn noen nye kostvaner da?

– Det var en del barn som kom hjem og fortalte foreldrene at gulrot er den sunneste matvaren. De ba dem om å handle inn gulrøtter. På lunsjbordet gikk det dessuten godt unna med makrell i tomat. Det skjedde etter dag to hvor jeg hadde promotert makrell som vår tredje sunneste matvare. Dermed ble barna giret på makrellen også.

Strålende tilbakemeldinger

– Hvor la dere aktivitetene?

– Sommercampen ble avviklet siste uken i juni. Det var over 30 varmegrader og stekende sol, så vi var nødt til å ha det meste inne på treningssenteret vårt. Pausene hadde vi ute, med is, frukt og grønt, og noen ganger vannleker.

– Hva likte de unge best?

– Alt i grunnen, for vi tilbød dem aktiviteter som de aldri hadde vært borti før. De var litt stive og støle etter yogaen og stønnet og bar seg, men responsen var enorm og barna var kjempeentusiastiske. Guttene elsket dansingen og alle deltok.

Groven sier hun har fått strålende tilbakemeldinger, både fra barna og foreldrene deres. De satte også pris på det varierte tilbudet, som omfattet kurset med Røde Kors og undervisningen i godt kosthold.

– Hva kostet sommercampen?

– Vi satte prisen til 1 999 kroner for en uke.  Noen syntes kanskje at dette var i overkant dyrt sammenlignet med håndball- og fotballskolene som ligger på rundt tusen kroner. Men i motsetning til idrettslagene er vi en kommersiell virksomhet og har utgifter vi må få dekket.

Noe å vurdere for flere

– Det er kanskje unødvendig å spørre om arrangørene hadde det gøy også?

Hilde Groven

– Det var en fantastisk uke, og vi to som drev sommercampen hadde det utrolig gøy på jobb. Deltakerne var flotte barn og de oppførte seg pent. De kom fra hele Kongsberg-området og fikk også nye bekjentskaper og venner på tvers av skoler, alder og kjønn. Slik var uken svært vellykket sosialt.

– Har Sense tilbud til barn og unge ellers i året?

– Vi tilbyr gruppetimer til barn, to dager i uken, og dersom foreldrene kjøper PT-timer til barna, kan de trene i studio på egenhånd fra de er fylt 12 år. Det forutsetter at en PT har satt opp program for dem og fulgt dem opp fem ganger. Vi har en ganske stor gruppe i den alderen nå.

– Hva gjør dere neste sommer?

– Vi har veldig lyst til å avholde en sommercamp også til neste år, og da vurderer vi å kjøre en uke i august i tillegg, før skolen begynner. Nå har vi opplegget, og kvalitetssikret det, så vi er klare for å gå i gang.

– En idé for andre?

– Hvis man er et treningssenter som tenker litt bredt og ønsker både barn og voksne, så er dette et kjempetilbud. Det er ypperlig tilbud som gir foreldre bedre samvittighet i feriekabalen. Samtidig får man introdusert annen type aktivitet enn håndball og fotball, som kanskje ikke alle barn liker.

– På en sommercamp får barna kjennskap til bransjen vår og se hva et treningssenter kan tilby. Vi bruker jo kompetansen vi har for å gi ungdommen gode treningsaktiviteter. Flere av deltakerne fikk såpass mye glede av sommercampen at de har begynt på ungdomstreningen hos oss, forteller Groven.

annonse

Senterpartnere

Leverandørpartnere