annonse

annonse

Funksjonell trening på et nytt nivå med Human Biomechanics

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.


Eier Andrej Petrovsky og Nina S. Rønningen, sammen med Kent Klokkerhaug og Martins Zvendris, har mange års erfaring som personlig trenere. De jobber nå etter prinsipper fra biomekanisk trening og Functional Patterns, for å gi et mer systembasert treningsopplegg til sine kunder.

Som personlig trenere og strength & conditioning coacher gjennom mange år, har de prøvd forskjellige treningsmetoder. De har også bakgrunn i profesjonell idrett som fotball, rugby, styrkeløft, skiidrett, boksing/kampsport og gruppetime konsepter. Men alle følte det manglet noe. En mer systembasert trening, fremfor symptombasert treningsopplegg med isolerte øvelser, som ofte førte til smerter i ledd og stram muskulatur for både seg selv og kunder.

En ny form for trening

Human Biomechanics tilbyr en ny form for trening som kombinerer styrke, uttøying, rehabilitering og korrigering av holdning i en treningsøkt. Trenerne bruker ikke tradisjonelle treningsapparater, men løpemølle, kabelmaskiner med spesielle fester og vanlige hantler/vekter. De bruker også flerdimensjonale øvelser som kombinerer det som tidligere har vært separert. En av metodene de bruker er kammersekvenser/chambers, som er ekstremt avanserte øvelser hvor f.eks en løpesekvens brytes ned i sakte film for å optimalisere kontakt og spenning i muskler og bindevev.

Først i Norge

Vi ser hvor stort dette er i Amerika, Australia, Asia og Europa, så vi er stolte over å være de første i Norge på dette segmentet. Vi har store idrettsutøvere fra Norge som lærer seg biomekanisk trening med utenlandske biomekaniske trenere; som Cecilia Brækhus og Erling Haaland. Nå er tilbudet her i Norge, så vi får se hvilke idrettstjerner som blir først ute.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]