annonse

annonse

FX går for nytt konsept

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fitness.Xpress åpner nytt senter på Intility Arena (Vålerenga stadion) i desember. Aktivitets-appen Netpulse, treningskonseptet Milon og Precor Preva er grunnlaget for fremtidens senter, mener kjedeeier Hasse Hoftvedt.

I desember åpner Fitness.Xpress et nytt senter på nye Vålerenga stadion. Senteret blir på ca. 1 000 kvadratmeter – kjedens minste, men et som vil skille seg ut fra de tre andre sentrene.

Treningsindustrien møter trekløveret Hasse Hoftvedt, Reinhold «Rajje» Dissauer fra Nordome Fitness og Thomas Ingebrigtsen fra Sportskompaniet utenfor det som skal bli Fitness.Xpress-kjedens nye senter: Store vindusflater ut mot plassen og trappene opp til stadion-inngangene skal vise brukerne av den nye stadion hva som foregår på det nye treningssenteret.

– Jeg er ikke ekspert på treningsprinsipper og treningsprogram, men har god greie på hva som har fungert for å få medlemmer til å trene i ulike faser av livet. Det er nå vi må starte for å være klare til det som vil være riktig om fem år, fastslår Hasse Hoftvedt.

Fokus på teknologi

Og det riktige i fremtiden vil være å tenke på hva de som nå er tidlig i tenårene vil fortrekke når de blir voksne, samt hva som skal til for å motivere og holde på de voksene i en hektisk Oslo-hverdag. Svaret ble teknologi, integrasjon, underholdning og tidseffektivitet.

Her kommer Fitness.Xpress nummer fire.

På det nye FX-senteret blir det ikke «standardoppsett» med Matrix. FX-kjedens mangeårige utstyrsleverandør byttes ut til fordel for Precor Preva med integrerte skjermer for informasjon og underholdning, og det skal settes opp en sirkel basert på Milon-konseptet. Det hele sys sammen med appen Netpulse som skal ivareta alt fra medlemskort og treningslogg til lojalitetsbyggende premiering basert på aktivitet.

– Fokus på det nye senteret vil være å ta Fitness.Xpress i en retning hvor vi er et tilbud til litt flere brukergrupper enn det vi har blitt oppfattet som i den tiden vi har vært i markedet, sier Hoftvedt.

Appen håndterer alt

Disse grepene betyr at FX investerer mer i nedlemmene enn noen gang, for økt motivasjon og oppfølging, påpeker Thomas Ingebrigtsen i Sportskompaniet – som fronter appen Netpulse.

– Appen snakker med kondisjonsapparatene og Milon-konseptet, og blir «fjernkontrollen» til treningssenteret, sier han.

– Og all aktivitet blir belønnet gjennom dette systemet, så det kan nesten bli gratis å trene på Fitness.Xpress, påpeker Hoftvedt.

Han legger til at kjeden er forbi 199-kroner fasen, og at medlemsprisen nok vil ligge i landet 300 pluss.

– Vi er en godprisaktør, og må skape mer lojalitet, blant annet via appen, slik at medlemmene ikke ønsker å slutte, fastslår han.

På tide med en endring

Lavterskel er et nøkkelord på det nye senteret. Milon-konseptet er 30 år gammelt og er basert på tidseffektiv, eksentrisk sirkeltrening. Her kan de travle komme i form med en treningsøkt på 17,5 minutter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Med Milon-konseptet skal man også tilby pengene tilbake-garanti hvis kunden ikke er fornøyd.

– All trening handler om én faktor, nemlig at alle søker en type resultat. I sum har bransjen vært dårlig til å fokusere på dette, men Milon er den rake motsetningen; det går bare ut på å få et resultat, forteller Reinhold «Rajje» Dissauer.

Sammen har trekløveret Hoftvedt, Dissauer og Ingebrigtsen brukt flere måneder på å komme frem til konseptet for det nye senteret.

– Reisen begynte sakte, men sikkert med mine tanker rundt om og hvordan Fitness.Xpress skulle gå videre. Jeg fikk en del indikasjoner på at kundene ikke la merke til alle tingene vi gjorde for dem på de eksisterende sentrene – og vi var kommet på et nivå der det var på tide å gjøre et skifte. Fitness.Xpress og jeg har hatt en kjempereise sammen med Matrix, men tiden var inne for å gjøre en endring, forteller Hoftvedt.

Tar konkurransen på alvor

Målet til Hoftvedt er at det nye senteret skal få ca. 2 000 medlemmer.

– Jeg tror fremtidens treningssentre skal jobbe mye for å få mer enn 2 500 medlemmer, så mange sentre som det har blitt nå, sier han.

Konkurransen i området består av Fitness.Xpress selv på Hasle Torg, Fresh Fitness, Fitnessmafia som åpner på Ensjø og kampsport-senteret Frontline Muay Thai på Valhall Arena.

– Så her må vi ta konkurransen på største alvor og levere en gode tjenester og produkter, sier Hoftvedt.

– Vi er en Oslo-basert kjede, og skal fortsette med det. Jeg syntes det var et tomrom akkurat her på Valle da vi skrev kontrakt før fellesferien. Rundt oss er det 20.000 kvm med business og det bor mange folk i området, og i tillegg kommer to nye høyhus rett ved siden av senteret. Konkurranse er sunt, det skjerper organisasjonen og gjør vårt produktet bedre, utdyper han.

– Skal du ta de nye konseptene til de andre sentrene i kjeden?

– Jeg har veldig lyst til det, men vi kan ikke gjøre det umiddelbart. Vi må lykkes med denne strategien her først, før vi gjør noe tilsvarende med de andre sentrene – men noen endringer kommer på eldre avdelinger uansett. fastslår Hoftvedt.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]