annonse

annonse

Fysiopartner rustet til ny kamp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fysiopartner trakk seg litt tilbake fra treningssentermarkedet etter tapet av Precor og gym80. Nå er restrukturering og omstilling ferdig. Med svenske eiere i ryggen er selskapet klart til å fronte firkløveret fra Core Health & Fitness.

– Nå har det vært ett og et halvt år med restrukturering og omorganisering, og det har vært stille fra oss inn mot treningsmarkedet. Vi har levert noe, men ikke jobbet aktivt inn mot trening slik vi gjorde tidligere – før vi nå gjør noe med det, fastslår salgssjef Emil Borgersen i Fysiopartner.

Selskapet ble etablert i 1996, og hadde 20 årsjubileum i fjor. Oppstarten var rettet mot fysioterapi-markedet, men fra midten av 2000-tallet var selskapet mer rettet mot treningssentermarkedet enn fysioterapi.

– Det fokuset ble sterkere og sterkere før vi i 2014 så at markedet dreiet den andre veien; trenden i treningsbransjen var ikke like sterk lenger, og vi vred fokus mer mot helse.

Satser på Core Health & Fitness

Vridningen toppet seg i årsskiftet 2014/15 hvor Fysiopartner mistet agenturet på både Precor og gym80 – noe som satt tydelige spor i selskapets årsresultater. Omsetningen falt med 20 prosent og fasit på driften ble minus seks millioner kroner.

– Det var ikke et år for historiebøkene, konstaterer Borgersen.

Da de to toppagenturene ble tapt, evaluerte eierne situasjonen. Resultatet ble salg av hele selskapet til svenske Medema Physio på tampen av 2015.

Fjoråret ble brukt til å stake ut ny kurs, og avvente leverandørsituasjonen. Fysiopartner hadde fra før Star Trac, eid av Core Health & Fitness, i folden og fikk i løpet av fjoråret ene-agentur på hele merkevarefolden under paraplyorganisasjonen Core Health & Fitness.

– Det er en bra match for oss for vi er vant til å selge forskjellige merkevarer innen forskjellige kategorier. Det at Core tar vare på sterke merkevarenavn, og ikke brander alt under ett navn, ser vi som en styrke, forteller Borgersen.

Mer fokus på salg

Core Health & Fitness huser merkevarene Star Trac, StairMaster, Nautilus og Schwinn innen henholdsvis kondisjon, high intensity, styrke og spinning.

– Ikke alle merkevarene er godt kjent i Norge i og med det er mindre aktører som har hatt agenturene tidligere. Men de har en lang og god historie fra andre markeder. Kvalitetsmessig har de den rette «standingen», og vi har mange eksempler utenfor Norge på at de gjør det veldig bra, fastslår Borgersen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Salgssjefen forteller at farten så langt i år har vært ok.

– Vi har hatt mye fokus på helsesegmentet, men fra sent i fjor høst har vi hatt et fullt team igjen med tre uteselgere, to på innesalg og meg som salgssjef. Vi har mye mer salgsfokus nå enn tidligere, sier Borgersen.

Sikter mot gamle høyder

I toppårene 2011 til 2013 omsatte Fysiopartner for mellom 54 og 45 millioner kroner. I 2016 landet omsetningen på 21 millioner kroner. I og med at Fysiopartner endret regnskapsår, teller omsetningen kun ni måneder i 2016.

– Hva er ambisjonene deres, skal dere tilbake til gamle høyder?

– Vi har et ønske om å komme tilbake dit, men produktmiksen vår og strategien er annerledes nå. Vi ønsker å være en totalleverandør innen trening og helse, med lønnsom vekst. Vi har ikke dårlig tid, men har en langsiktig plan, sier Borgersen.

Han legger til at eierne er orientert mot fysio-markedet, men i og med Fysiopartner har en historikk innen treningsbransjen, vil de ikke «kaste den ut døra».

– Hvordan opplever du konkurransen i markedet?

– Den er tøffere nå enn da vi gikk ut av den for et par år siden, men jeg tror likevel vi skal klare å posisjonere oss med den nye produktporteføljen, og ha et helhetlig tankesett.

Borgersen trekker frem Qicraft, Fitness Brands og Casall Pro som hovedkonkurrentene. De representerer merkevarene som Core Health & Fitness konkurrerer med i andre markeder.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]