annonse

annonse

Går for 50 prosent av markedet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eziteq sikter høyt når det nye medlemssystemet nå slippes i markedet. – Vi skal kunne kutte administrasjonstiden med opptil 90 prosent hos enkelte treningssentre, fastslår Asle Pedersen.

– Nå er vi i gang! Det er en utrolig spennende høst vi går inn i, sier Pedersen til Treningsindustrien.no

Medlemssystemet Eziteq er fra nå av heltidsjobben til Pedersen som i 2010 grunnla treningssenterkjeden iTrain. Eierandelen i kjeden er solgt; nå er det systemsalg som fyller arbeidsdagene.

Bakgrunnen for Eziteq var at Pedersen selv ikke fant noe system han var fornøyd med.

– Da vi startet iTrain hadde jeg allerede jobbet i bransjen i 15 år, og var vant til en del medlemssystemer, men jeg var ikke fornøyd med noen av dem. Vi tittet ut i verden, men fant ingen ting. Da tenkte vi at «vi lager et system selv som tar for seg de tingene vi trenger». I løpet av to måneder hadde vi et fungerende system for innmelding, betaling, mv.

Sikter høyt

Systemet ble videreutviklet gjennom årene med flere tilleggsfunksjoner.

– Etter hvert var det kommet på et slikt nivå at flere spurte etter det, så vi tenkte «kanskje skal vi gjøre noe med det?» I 2014 tok vi steget og ansatte en utvikler på fulltid som systematiserte alt sammen. Man tenker nok ikke gjennom alt til å begynne med, så det har vært en omfattende jobb, forteller Pedersen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Men nå står selskapet på startstreken. Eziteq har hatt åtte sentre som pilotkunder. Den fasen er over, nå er det utrulling i markedet.

– Over en femårsperiode skal vi ha 50 prosent av det uavhengige systemmarkedet. Innenfor neste år regner vi med å havne et sted mellom 70 og 90 treningssentre som driftes av Eziteq, basert på den etterspørselen vi har hatt det siste året, forteller Pedersen.

Skal kutte tidsbruken på administrasjon

Nok et medlemssystem, vil vel en del tenke. Hva er det som gjør Eziteq bedre enn andre systemer?

Brukergrensesnitt Eziteq
Brukergrensesnitt Eziteq

– Hovedsakelig er det at vi programmerer alt i skyen, og har gjort det fra dag én. Man vil aldri få «hang ups» eller ting som skal installeres på noen som helst måte. Da vi startet å bygge systemet var det brukervennligheten vi hadde fokus på hele tiden. I systemene som brukes i dag er funksjonaliteten vanskelig og komplisert. Min påstand er at vi skal kunne kutte administrasjonstiden med opptil 90 prosent hos enkelte sentre, det er betydelig, fastslår Pedersen.

Han forteller at de har kjørt tester med for eksempel nyansatte, på hvor lang tid de bruker på å lære seg et system.

– Vi har bare gitt dem en oppgave, for eksempel frys et medlem, og de bare gjør det uten at vi forteller hvordan.

Hva er Eziteqs tilsvar på retention?

– Det er det vanskeligste et treningssenter kan gjøre noe med. Mye av retention gjøres på gulvet, ikke gjennom systemer. Det er bemanningen som skal gjøre det, og det vi sørger for er at det er tid til å være på gulvet. For oss er brukervennlighet styrken, og tid er penger også i denne bransjen, sier Pedersen.

Han legger til at Eziteq har integrasjon med blant annet Gantner, TrioVing og Suprema som håndterer adgangskontroller og garderobeskap.

Hva med utstyrsleverandørene?

Eziteqs primære målgruppe er uavhengige sentre i Norge, men Pedersen fastslår at det også foreligger konkrete planer for salg også i utlandet.

– I denne fasen er primærmålgruppen flest mulig uavhengige sentre som har et ønske om å effektivisere driften sin. Kjedene har stort sett fokus på effektivisering allerede.

Eziteq-gründeren kaster ut en sluk til utstyrsdistributørene, på tampen av intervjuet:

– Jeg har tenkt endel på hvorfor ikke distributørene har systemer som en del av sin portefølje slik at de kan levere et helt senter, komplett ferdig? De har direkte link inn til sentrene, og er ute i markedet hele tiden. Det hadde vært spennende å ha et samarbeid med dem fordi de kjenner bransjen godt, og vet hvor skoen trykker for sentrene. Med andre ord, kunnskap å ta med seg videre for å kunne effektivisere enda mer, sier han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]