annonse

annonse

Går mot salg av mini-kjede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ingunn Berger Falk planla å selge seg ut av Heiane Trening og Helse etter fem års drift. Men det ble åtte år ekstra, før det nå går mot salg.

 Da daglig leder og medeier Ingunn Berger Falk startet opp Heiane Trening og Helse i 2004, hadde hun en plan om å beholde virksomheten frem til 2009.

Men bransjen ble en veldig positiv utfordring, og senteret har utvidet kapasiteten kontinuerlig. Men i fjor ble det rykket inn en annonse i lokalavisen om at daglig leder ønsket å trappe ned. Salgsprosessen er i gang.

Vi har folk som skal overta. Interessentene er inne på driftssiden med en opsjonsrett og med sikte på kjøp innen 1. november, så får vi se hvordan det fungerer, forteller Berger Falk.

 Ikke gått ned i pris

Heiane Trening og Helse består av tre sentre, hvorav to er ubemannede. Tilsammen har kjeden ca. 1 320 medlemmer på Stord.

Ingunn Berger Falk forteller at det er et gunstig tidspunkt å selge på. Kværner Stord har nettopp inngått en kjempekontrakt, som betyr mange arbeidsplasser i lokalmiljøet og formodentlig mange nye medlemmer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har allerede veldig mange bedriftsmedlemmer, og akkurat nå sitter jeg med en bedriftsavtale, inngått med Statoil, foran meg.

Bidrar de nye, gode tidene til at du også får en høyere pris for virksomheten?

– Jeg hadde satt en pris, som jeg i hvert fall ikke har gått ned på, og jeg regner med å få det jeg vil ha.

– Hvor mye da?

– Nei, akkurat det er en forretningshemmelighet!

Bestandig noe vedlikehold

Berger Falk er opptatt av at senteret skal følge med i tiden.

– Den største utfordringen er å være konstant oppdatert; følge med på de nye trendene og tilby tidsmessig utstyr. Fra vi startet opp har vi utvidet kontinuerlig. Vi begynte i det små med to tredemøller, nå har vi elleve. Den øvrige utstyrsparken er også helt up to date.

– Man må aldri lene seg tilbake og tro at ting går av seg selv. Vi sørger også for at lokalene holder en høy og tiltalende standard, og det er bestandig noe som må vedlikeholdes Mens vi snakker sammen nå, driver håndverkere på her med en del oppussing… Det kommer snart også noe nytt apparatur inn.

Den avtroppende sentereieren ser positivt på nye medlemsmodeller, noe Heiane Trening og Helse kan tilby litt av.

– Våre medlemmer kan betale 35 kroner ekstra for å ha tilgang 24 timer i døgnet, og vi kunne for så vidt også tenkt oss å plusse på barnepass og ekstra oppfølging.

Vil fortsette som instruktør

– Hva gjør du når du har solgt, forlater du treningsbransjen?

– Nei da, jeg vil gjerne fortsette som instruktør og kanskje fungere som konsulent for de nye eierne en periode. Jeg ønsker å holde god kontakt med senteret og alle de kjekke folkene som bruker det. Dette er mennesker som kjenner hverandre alle sammen, som jeg snakker med hver dag og har hatt kontakt med i 13 år.

– Jeg har også svært dyktige ansatte som har vært med meg siden starten. Jeg vil karakterisere oss som en veldig god gjeng. De nye eierne overtar et populært og veldrevet senter, noe som vel også er en viktig grunn til at de ønsker å kjøpe.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]