annonse

annonse

En Gaselle på Stord

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lindas Gym er nominert som Gaselle-bedrift for tredje året på rad. Bak ligger det en skikkelig motbakkehistorie.

For hva gjør du når fremtidsdrømmene dine bokstavelig talt blir knust? Biter tennene sammen og starter treningssenter, er vel ikke det første svaret for de fleste – men det gjorde Linda Blom Nilsen.

I 1998, kun 17 år gammel, havnet hun i en trafikkulykke som resulterte i brukket rygg og alvorlig nakkeskade. Hun ble fem cm. lavere og var 100 prosent sykemeldt i fem år uten noen bedring. (les Lindas historie her).

– Jeg skaffet meg en personlig trener, og det hjalp. Og jeg fant ut at dette ville jeg jobbe med, forteller Nilsen.

Sammen med treneren og andre instruktører startet hun opp treningssenteret Heiane Treningssenter i 2004.

– Etter hvert tok jeg også utdannelse som personlig trener, PT-pro trening av skadede og syke, kostholdsveileder og spinninginstruktør på Norges Idrettshøgskole.  Jeg har også vært i USA og tatt CrossFit utdannelse. Vi er ett av to senter i Norge som har lisens til å drive med CrossFit Kids.

Etter noen år tok hun over som daglig leder og sentret skiftet navn til Lindas Gym.

Satser på nok en nominasjon

Lindas Gym var et lite treningssenter med ca. 200 medlemmer, men i 2013 realiserte Nilsen en gammel drøm om å åpne noe større i nye lokaler som hun selv tegnet, og fikk bygd.

– Det var en drøm fra før jeg ble påkjørt. Da var det interiørarkitekt eller arkitekt jeg skulle bli. Lokalene vi hadde var små og slitt, så valget sto mellom å satse skikkelig eller gi seg. Jeg hadde en drøm om hvordan det skulle være med både café og crossfit, og tenkte at det bare var å satse og gi alt – ellers ville jeg bare gått og tenkt på det resten av livet. Men det gikk jo bra, forteller hun.

I 2013 gikk Lindas Gym fra en omsetning på ca. 1,5 millioner i gamle lokaler til en omsetning på 2,5 millioner – og 3,5 millioner i 2015.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Reisen i de nye lokalene har ført til Gaselle-nominasjon tre år på rad: 2013, 2014 og 2015. Kriteriene for å kunne kalle seg en Gaselle-bedrift er at bedriften de siste fire årene må ha: En omsetning på over én million kroner, levert godkjente regnskaper, minst doblet omsetningen, positivt samlet driftsresultat og omsetningsvekst hvert år.

Hvordan ser det ut for 2016. Blir det nok en nominasjon?

– Det vil jo tiden vise, men vi ligger an ganske likt som i fjor, så vi satser på det!

Mer populært med PT

Lindas Gym disponerer ca. 1100 kvadratmeter og driver både gym og crossfit. Totalt sett har senteret ca. 500 medlemmer.

– Vi har også spinning og en stor styrkesal. Vi hadde noen saltimer tidligere, men det er crossfit og funksjonell trening som har fungert hos oss, og er det vi satser på videre.

Nilsen forteller at målet er å øke antall medlemmer, gradvis.

– Det første året i nye lokaler tok det av, men så har det gått mer jevnt. Vi har prøvd forskjellige treningsformer for å finne ut hva som fungerer: Det er styrke, funksjonelle saltimer og personlig trening, som har blitt stadig mer populært. Vi har nå fem PT-er knyttet til senteret.

Det er tøft på Stord med Sport-Treff som kjemper seg opp igjen, og Heiane Trening & Helse som vurderes solgt.

Er overtakelse av Heiane interessant for dere?

– Vi har sett litt på saken, men har valgt å satse på det vi holder på med. Det er tre cirka like store sentre på Stord, og vi satser alle i litt ulike retninger. Vi driver mer med funksjonell trening og PT enn de andre, som er sterke på saltimer, sier Nilsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]