– Vi har et hårete mål om å bli størst og best på sykkelopplevelser innendørs. Summen av film, teknologi og dyktige instruktører har et kjempepotensial, sier gründer Daniel Stub i Globeracer.
Globeracer går løs på treningssentermarkedet med en løsning som ifølge selskapet skal løfte opplevelsen i sykkelsalen til nye høyder.
– Vi har satset høyt, men det har kommet et veldig bra produkt ut i andre enden. Vi har klokkertro på at vi er på riktig vei. Fremtiden stiller krav til noe ekstraordinært i gruppesalene. Vi har et hårete mål om å bli størst og best på sykkelopplevelser innendørs, fastslår gründer og daglig leder Daniel Stub.
Globeracer startet med en enkel idé om å produsere spesialtilpassede filmer som et motiverende supplement til innendørssykling. Etter hvert har dette utviklet seg til en visjon om et helhetlig, modulbasert totalprodukt.
Mange konkurrenter
– Vi tror fremtiden for å «booste» innendørssykling er en miks av engasjerte instruktører med gode instruktørverktøy, audiovisuelt innhold av høy kvalitet og et balansert forhold mellom teknologi for logging av treningsdata og selve treningen, sier Stub.
Han legger til at underveis i utviklingen av Globeracer har man vært bevisst på at teknologien ikke skal gå på bekostning av treningen og den gode opplevelsen.
– Tall og grafer er gøy, men uansett er det viktig å kommunisere dette på en enkel måte som gjør at alle henger med. Vi har også viet mye tid på å optimalisere forholdene for instruktørene, forteller Stub.

Globeracer konkurrerer mot systemer som Iqniter, Activio og VismoX – samt løsningen til Technogym.
– I utgangspunktet snakker vi med alle sykler, i alle fall de som leverer data over Bluetooth. Vi vil gjerne være med på å gi begrepet «sykkelkino» litt mer fylde. Nye og innovative sykler på markedet fortjener at innholdet står i stil, fastslår Stub.
Kan trekke paralleller
Globeracer er bygget opp av moduler. De første modulene er nå klare (Cinematic Cycling, Workout System og Toolbox). Flere moduler lanseres senere i år. Hele plattformen er bygget for raskt kunne endres i takt med nye krav fra markedet, ifølge Stub.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Vi ønsker å bli den den ledende aktøren på opplevelser, først og fremst for innendørssykling. Så får vi se om det kan trekkes paralleller til andre gruppeaktiviteter som for eksempel roing og løping.
– Med tempoet i bransjen er det avgjørende å kunne snu seg fort rundt. Vi er trygge på å kunne omfavne nye trender sammen med kunder og våre partnere som vi har vært heldig med å få jobbet med i lang tid.
Satser på Norge først
Stub forteller at Globeracer er utviklet i tett samarbeid med instruktører og tilbakemeldinger fra kunder av selskapets tidligere filmer. Selskapet startet i sin tid med produksjon og salg av filmer på DVD, hvor SATS var største kunde.

– Så gikk vi litt ut av markedet, og vurderte om vi skulle fortsette kun med film eller utvikle det markedet etterspør: Et produkt som dekker alle behov i en sykkelsal. Det tok lenger tid enn vi trodde, og slik sett kan vi sikkert vise til en av de absolutt lengste markedsundersøkelsene i bransjen. Alle tilbakemeldinger er godt knadd og forløst i det nye produktet.
Blant kundene som allerede har installert Globeracer, finner vi blant annet Forsvaret, ABB og Storebrand, men ingen treningssentre. Fremover blir det fullt fokus på nye og pågående prospekter innenfor treningssenterbransjen.
– Av de 1 100 treningssentrene i Norge kan man ta bort en del fordi fasilitetene ikke er tilstede. Vi legger vekt på at salen må være tilpasset visning av film for å gi en helhetlig opplevelse. Produktet er forholdsvis kostbart, men i og med det er modulbasert kan man godt kjøre kun watt og puls – men vi vektlegger film og instruktørsertifisering gjennom oss for å sikre opplevelsen.
Stub legger til at startmarkedet er Norge, men Danmark og Sverige også er på planen etter hvert.
– Vi ønsker å kaste opp noen baller og vi vet det er lange beslutningsprosesser. Her er det bare å tråkke på, fastslår han.