annonse

annonse

Godt fornøyd med egen convention

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sist helg arrangerte Qicraft Norway for første gang sin egen convention for å sette fokus på hvordan teknologi og opplevelse kan brukes på treningssenteret.

Over 200 deltakere var samlet på Skullerud Sportssenter for å delta på Connected Experience Convention 2017.

Daglig leder Kristian Eliasson i Qicraft Norge forteller at bakgrunnen for å arrangere egen convention er at det er mye diskusjon rundt hvordan teknologi kan brukes på sentere – samtidig som det er fokus på å skape motiverende og unike treningsopplevelser for medlemmene.

– Vi bestemte oss for å vise frem hvordan dette kan bli gjort i kombinasjon med hverandre. I dag er det kun vi som tilbyr et system som gir treningssenteret muligheten til å registrere gruppeaktiviteter på en helt ny måte, samtidig som det kan brukes til å lage treningsprogram, følge opp medlemmene og hvor medlemmene selv kan registrere all annen aktivitet og kosthold på ett sted, sier Eliasson.

– Vil en convention i regi av Qicraft bli et fast årlig innslag fremover?

– Det er litt tidlig å si ennå, men med de tilbakemeldinger vi har fått nå er det noe vi absolutt vurderer.

Noe for alle

Ved innsjekk til arrangementet fikk alle deltakerne utdelt et pulsbelte som skulle registrere all aktivitet gjennom hele helgen.

På timeplanen kunne deltakerne velge mellom alt fra gruppetreningstimer til foredrag om drift og ledelse. Med aktiviteten som innsats kunne de også delta på ulike konkurranser i løpet av helgen. Alt av informasjon og de ulike aktivitetene ble lagret på hver enkelt bruker i systemet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Dette er verdien av å ha et system. Konkurransene kunne deltakerne delta på uansett hvilken aktivitet de valgte å gå på, og på den måten klarte vi å skape et samlet engasjement rundt en fellesnevner, sier Eliasson.

– Dere er ikke redd for at det blir for mye teknologifokus?

-Teknologien vil aldri kunne erstatte den personlige «touchen», og det er heller ikke målet. Mange er likevel redde for å velge teknologi fordi de tror at de mister den personlige servicen. Hensikten er å bruke teknologien som et verktøy for å kunne yte enda bedre personlig service.

– I tillegg tror jeg også det er viktig å anerkjenne at noen medlemmer ønsker å være offline i treningen sin, og at det bør være en valgmulighet. Statistikker viser likevel at fler og fler, og allerede en klar majoritet, benytter seg av teknologi, hvis den er til stede.

Opplevelser som merkevare

Det andre temaet på helgens convention var opplevelser.

– Som tilskuer under helgen var det tilfredsstillende å se så mange motiverte og aktive folk fra bransjen på ett sted, med felles mål om å sitte igjen god opplevelse, fastslår Eliasson.

Han forteller at de har jobbet med å identifisere hva som motiverer mennesker til å røre på seg: Noen motiveres av lek, andre av treningsresultater. Andre igjen trener kanskje mest for å finne en balanse i hverdagen.

Noe for en hver smak (Foto: Catchlight)

– Vi tror at den gode opplevelsen defineres ulikt for disse kundene, og vi har jobbet med å skape et rammeverk som kan brukes på tvers av treningssenterets aktivitetsarena. Derfor hadde arrangement sykkeltimer, sirkeltrening, løpetimer og mange andre aktiviteter knyttet til dette rammeverket.

Resultatet var at deltagere som motiveres av lek, kunne velge mellom alt fra sykkeltimer til løpetimer og sirkeltrening, hvor det å ha det gøy på trening dannet basisen for opplegget. På samme måte kunne deltagere som motiveres av resultater og treningsfremgang eller balanse i hverdagen, velge blant det samme utvalget av timer – men hvor opplegget var tilpasset deres behov.

– Teknologien ble brukt for at deltagerne enkelt skulle kunne navigere seg i landskapet av treningstilbud, samt at den også ble brukt aktivt under timene til enten å understreke underholdningsaspektet eller fokuset på resultater, forteller salgssjef Kjell Olav Engen – som holdt foredraget «Opplevelser som merkevare» under arrangementet.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]