annonse

annonse

Gratisseminar om samfunnsproblemet doping

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Mandag 13. november arrangeres Antidoping Norges nasjonale seminar om doping som samfunnsproblem. Flere profilerte foredragsholdere har meldt sin ankomst.

Temaene varierer fra testosteron i medisinsk praksis og behandling av tidligere steroidebrukere, til bruk av kosttilskudd, perfeksjonisme og «den vanskelige samtalen» med personer i risikosonen, opplyser Antidoping Norge.

– Dette er et møtepunkt for alle som jobber med antidoping, og en ypperlig mulighet til å knytte kontakter, ha gode diskusjoner og finne løsninger på felles utfordringer, sier leder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge, Fredrik Lauritzen.

Gratis faglig påfyll

Seminaret er gratis, strekker seg over en hel dag og er relevant for alle yrkesgrupper som på et eller annet vis berøres av dopingproblematikken. Statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, Maria Jahrmann Bjerke, innleder seminaret.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– For at det forebyggende arbeidet skal lykkes, er vi avhengige av en helhetlig og tverrfaglig innsats. Vi trenger hjelp fra lokale og regionale ressurspersoner innen skole, helse, politi, treningssenter og andre yrkesgrupper til å være tydelige formidlere og engasjerte tilretteleggere av rene og trygge treningsmiljøer over hele Norge, sier Lauritzen.

Mange foredragsholdere

Endelig program er klart innen 1. november, men allerede nå er følgende foredragsholdere klare:

  • Per Thorsby: Avd.overlege v/Hormonlab. og leder for medisinsk fagkomité i ADNO: Testosteron i medisinsk praksis i Norge. Implikasjon eller misbruk?
  • Christine Wisløff og Ingrid Havnes: Prosjektleder og psykiater, Steroideprosjektet: Fra steroidebruker til pasient i behandling
  • KariAnne Vrabel: Psykologspesialist ved avd. for spiseforstyrrelser, Modum Bad: Perfeksjonisme
  • Jan-Ole Hesselberg: Psykolog og tv-profil: Hvorfor vi gjør som vi gjør
  • Christine Helle: Klinisk ernæringsfysiolog: Ulovlige stoffer i kosttilskudd – virkninger og helserisiko
  • Atle Arntzen: Nordic PT manager, SATS Elixia: «Den vanskelige samtalen» – praktiske erfaringer fra treningssenterbransjen
  • Fredrik Lauritzen: Leder i avdeling for forebygging og folkehelse i ADNO. Kosttilskudd: En naturlig del av treningen eller en inngang til dopingbruk?
  • Morten Heierdal: Rådgiver, Antidoping Norge: «Den vanskelige samtalen»

 

Her kan du melde deg på!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]