annonse

annonse

Grenseløst treningstilbud

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Selskapet Treningsreise arrangerer aktive reiser og samarbeider også med treningssentre. – Dette er et gode man kan tilby medlemmer som allerede er glade i å reise og det bidrar til å skape et enda bedre miljø på senteret, sier Siv Anne Balslev.

Sammen med sin forretningspartner Kristin Granum Rosebø startet hun 1. januar i år virksomheten Treningsreise sammen med Expert Reiser AS.

Siv Anne har mange års erfaring fra Maxpulse og Expert Reiser og Kristin har i flere år arrangert egne reiser i regi av sitt firma Kreativ Trening.

– Etterhvert kom vi til et punkt hvor vi så at det ble veldig mange genrer; skirenn, løpereiser, sykkelritt osv. Vi ønsket å satse på treningsreiser hvor folk trener slik de vant med hjemme, enten det er med lokale aktører eller på et treningssenter. Og den store forskjellen er alle opplevelsene du får med på kjøpet.

Skape nye opplevelser

– Dere er altså et treningssenter på reise?

– Nei, men når vi samarbeider med treningssentre så har vi med oss deres lokale instruktører som gjerne kjører enkelte timer som deltagerne er vant med hjemmefra, men det blir noe helt annet når man har øktene i andre omgivelser.

– Vi bruker naturen, fjellene, strendene og alt vi kan finne ute. Vi kjører altså ikke bare styrketrening og løpeteknikker på hotellområdet. Vi bruker naturen lokalt og vi reiser ut av området hvor vi bor for å gjøre treningen mer allsidig og skape nye opplevelser for deltagerne.

– Hvor mye trening blir det i løpet av en dag?

– Det avhenger av forutsetningen til deltakerne og hvordan våre instruktører tilpasser treningen til alle deltakerne. Treningsreise leverer det reisetekniske og vi samarbeider med gode instruktører fra hele landet. Og vi søker stadig kontakt med nye gode instruktører.

– Vi legger normalt opp til noen økter på formiddagen. Midt på dagen har vi gjerne en pause, blant annet på grunn av solen og varmen. På ettermiddagen og kvelden tilbyr vi noen nye økter. Totalt kan man trene fra to til seks timer om dagen, men det avhenger veldig av reisen.

Variert treningsprogram

– En treningsreise kan dermed bli nokså travel?

– Det er litt opp til den enkelte. Deltagerne må ikke være med på absolutt alt. Ingen blir dratt ut av sengen klokken syv om morgenen for en yogatime. Dropper man morgentreningen en dag tar man gjerne kveldstreningen og for eksempel bytter om neste dag.

– Men erfaringsmessig ønsker de fleste å få med seg det meste, og timeplanen tilrettelegges slik at man får variasjon og restitusjon mellom øktene. Det viktige er at en får ladet batteriene og får med seg ny og god energi til en kommer hjem.

– Hva trener man?

– Vi tilbyr styrketrening, funksjonell trening, løping, bootcamp, yoga og meditasjon samt mer. Vi har noen crossfit-økter også og legger inn sykkel for dem som har en spesiell interesse for det. Timeplanen blir basert på kompetansen til instruktørene og hvilket utstyr vi har til rådighet.

Siv Anne legger til at man har en øvre grense på 35 i hver gruppe for å oppnå god kontakt mellom og med deltakerne.

Populære destinasjoner

– Hvor går treningsreisene?

– Vi har mest turer til utlandet. Vi jobber med å få opp Norge som en destinasjon, men vi føler at det for noen er litt lettere å reise ut av landet for en slik type tur enn å holde seg hjemme – særlig i vinterhalvåret.

– Våre lengste reiser går til Bali og Tenerife. Man kan også få et behagelig opphold på Mallorca og Gardasjøen som har mye å tilby i alle sammenhenger. Begge destinasjonene er særdeles gode på multisport og har masse aktivitetstilbud.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Siv Anne understreker at vandringsmulighetene her er veldig bra både med toppturer og flatere og veldig naturskjønne turer.

– Spania er veldig populært. Vi har hatt endel turer til Alicante-området. Kroatia er også populært, og vi planlegger å ha turer til Alpene, men der blir det fjellvandring istedenfor strandopplevelser.

– Til Tenerife har vi flere grupper, og mange vil gjerne tilbake dit. Vi er veldig oppmerksom på nærmiljøet og hva det har å tilby, f.eks. godt turterreng og lokale, små restauranter som serverer stedets spesialiteter.

– Et av stedene vi bruker mye ligger utenfor Alicante hvor man har spesialisert seg på økologisk mat.  Alle stedene vi drar til har Treningsreise forøvrig testet ut på forhånd. Reisene i Europa er av en ukes varighet og når det er utenfor Europa ligger turene på 10-12 dager.

Deltakerne bor som regel på hotell i nærheten av stranden og man har aktiviteter både på sjøen og til fjells.

– I Kroatia har vi muligheten til å ta hele ukesoppholdet om bord på båt. Båten reiser fra havn til havn mens deltakerne ofte går, sykler eller løper til neste havn. Båten har et stort soldekk hvor vi kan trene på båtdekket. Og bade fra båten er skikkelig kult.

– Et trenings-cruise med andre ord?

– Ja, det kan vi godt kalle det. Vi starter turene fra Split og Dubrovnik. Det er ikke noe svært cruiseskip vi seiler med, men båten er stor nok.

Overvekt av kvinner

– Hvem er det som reiser?

– De fleste er fra 30 år og oppover, og jo mer vi nærmer oss 40, desto flere deltar. Det skyldes kanskje at barna etterhvert er blitt store nok til at man kan reise fra dem for en uke. Man blir vel også litt flinkere med årene til å bruke mer tid på seg selv.

– Det er flere kvinner som reiser enn menn. Det er litt synd, for gutta har like mye nytte av dette som jentene. Men andelen av menn er økende, noe vi er kjempeglade for.

– Noen ideer for å lokke enda flere menn på treningsreise?

– Legge opp til sjekketurer, kanskje…? Nei, fra spøk til alvor; vi må få gutta til å skjønne at en treningsreise ikke er en «jentegreie». Og menn er jo blitt flinke med yoga f.eks., selv om de ennå ikke er flinke nok. Man må få dem til å forstå at treningen vi utfører er like mye tilpasset menn som damene.

Siv Anne mener at senterne bør ta medlemmene med på treningsreiser. Slike turer gir gevinst på mange måter.

– Reisen sveiser medlemmene veldig godt sammen, og man får også nye bekjentskaper og nye treningspartnere, eller kanskje nye venninner eller kompiser. Deltakerne får andre og flere innspill enn man opplever på senteret hjemme.

– Når man reiser på treningsreise kommer man også definitivt ut av komfortsonen, og man får nye opplevelser.

– Man blir mer ivrig på treningen og ivrig etter å komme i gang. Dette er et gode man kan tilby medlemmer som allerede er glade i å reise og det bidrar til å skape et enda bedre miljø på senteret. Selv om jeg er på jobb og er opptatt med det reisetekniske, sitter jeg igjen med en fantastisk opplevelse etter hver reise. Jeg håper at sentre som ennå ikke har vært på treningsreiser vurderer å arrangere noen.

Ønsker å bli større

– Hvor mange i Norge tilbyr slike reiser?

– Det er en del aktører. Vi har flere gode konkurrenter og noen samarbeider vi med. Det dukker også stadig opp selskaper, samtidig som de store charteroperatørene som også er konkurrenter. Men fordi vi er litt mindre kan vi være mer fleksible og tilpasse reisene til gruppene i samarbeid med instruktørene.

Hvor mange turer arrangerer dere per år?

– I 2018 kommer vi til å arrangere 10 reiser. Nå nærmer det seg grensen for hva vi kan booke for dette året, men det kan kanskje bli et par reiser utover de 10. Det viktigste for oss dette oppstartsåret har i år vært å få til kvalitative reiser og gode samarbeid med instruktører og hoteller.

– Vi gleder oss allerede til 2019, som vi har mye nytt og spennende på gang for, sier Siv Anne som i år kommer til å sende rundt 150 treningsglade nordmenn ut på en treningsreise.

– Er det en god forretning?

– Vi klager ikke, men et nytt firma krever naturligvis mye dedikert arbeid i en oppstartfase.

– Har dere planer om å ekspandere virksomheten med flere reiser og flere medarbeidere?

– Så langt er vi to stykker som driver Treningsreise, men vi ønsker jo klart å bli større slik at vi kan tilby flere reiser. Jeg kommer fra event-bransjen og er reiseekspert, men jeg er ikke utdannet instruktør. Min forretningspartner Kristin er treningsekspert og har jobbet i treningsbransjen siden 2000.

– Vi har et godt nettverk med gode instruktører som lever og brenner for å skape gode opplevelser. Vi som jobber med reisene synes vi har en fantastisk arbeidsplass. Vi kommer til nye steder, og har veldig varierte dager.

– La meg tilføye at Treningsreise fungerer som reiseoperatør og vi er tilsluttet Reisegarantifondet. Det gir en trygghet både for instruktørene, samarbeidspartnerne og deltakerne. Dette er noe vi synes er viktig å opplyse om.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]