annonse

annonse

Gruppetrening ute i «5B-kommuner»: Statsforvalteren gir tommel opp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Helsedirektoratet sier nei, mens Statsforvalteren sier ja: I 5B-kommuner i Viken er det lov med gruppetrening ute i regi av et treningssenter…

Det er ikke lett å forholde seg til lover og regler. Etter 11 dager med mas og purring fikk Virke Trening en avklaring fra Helsedirektoratet rundt lovligheten av å arrangere gruppetrening ute i regi av et treningssenter i kommuner som lever under 5B-regler.

Svaret fra direktoratet var nei.

LES OGSÅ: Forbudet mot gruppetrening ute i «5B-kommuner»: – Dette er byråkratilatskap!

Men i Moss kommune, som er en 5B-kommune i Viken, har treningssentre via sin egen kommuneadministrasjon formidlet spørsmål til Statsforvalteren om det er tillatt med gruppetrening utendørs for personer over 20 år.

En rådgiver i Helseavdelingen svarer følgende:

Vi har ikke funnet bestemmelser i forskriften som generelt regulerer utendørs gruppetrening til personer over 20 år. Vår konklusjon er derfor at en slik aktivitet ikke vil være forbudt etter covid-19-forskriften.

Konstituert direktør Mee Eline Eriksson i Virke Trening mener treningssentrene bør forholde seg til Statsforvalteren, og bruke dette handlingsrommet.

– Men husk gode smittevernrutiner, påpeker hun.

Treningsindustrien.no tok kontakt med Statsforvalteren for å finne ut hvem treningssentrene i 5B-kommuner i Viken egentlig skal forholde seg til; Helsedirektoratet eller Statsforvalteren? Vi oppdaterer med svar når det foreligger.

(Bildet er er fra konseptet Trening UTE)

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]