annonse

annonse

Gym1540 sikter høyt i Vestby

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Dette er absolutt stedet å satse, fastslår gründer Linn Solvang. Etter å ha åpnet i 2018, skal Gym1540 nå utvide med nye lokaler og større tilbud.

– Vi har valgt å utvide, da Vestby er i utvikling og kommer til å doble antall innbyggere i løpet av de neste fem årene. Dette er absolutt stedet å satse!

– Vi utvider til å tilby treningssenter med kurs, gruppetrening, massasjebehandlere, osteopati, lege og en godt utstyrt treningshall, forteller Linn Solvang.

Sammen med personlig trener Uno Wackelin, og en investor startet hun Gym1540 i 2018. Investoren ble kjøpt ut av selskapet samme år.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Gym1540 drives i dag av Wackelin og Solvang, samt ti medarbeidere/instruktører som snart skal bli til 15-17 personer etter nyåpning i løpet av 2020.

PT-abo til 5000 kroner

Line Solvang er kun 22 år gammel, men begynte i treningsbransjen som gruppeinstruktør da hun var 15 år.

– Året etter ble jeg sertifisert personlig trener gjennom SAFE Education, og var på det tidspunktet Norges yngste PT, som 16-åring.

Etter å ha jobbet i flere av de større treningskjedene frem til 2018, ønsket hun å starte et eget senter med større fokus på kvalitet, kompetanse og personlig oppfølgning.

Resultatet så langt er 100 medlemmer som betaler godt for personlig oppfølgning.

– Vi selger mest PT-abonnement. Da betaler kunden fast pris på 5000 kroner i måneden for å trene så mye de vil med sin personlige trener. Dette gir våre kunder maksimal progresjon uavhengig av nivå eller treningsbakgrunn, fastslår Solvang.

Minimum tre års fartstid

Hun forteller at Gym1540 også skiller seg ut ved at de har startet en egen fitness-klubb på senteret for de som vil ta trening og kosthold et hakk videre. Bakgrunnen for dette er at Solvang selv har flere sesonger bak seg på landslaget i Fitness med friprogram – en fitnessgren med kombinasjon av turn, dans og styrkemomenter.

Gym1540-gründerne Uno Wackelin og Linn Solvang (Foto: Daniel Røsnes)

De stiller også strenge krav til PT-er som skal jobbe ved senteret.

– Vi tar ikke inn trenere som ikke har jobbet minimum tre år i bransjen. Dette for å sikre kvalitet ovenfor våre medlemmer, og legge lista for hva som er kvalitet.

– Bransjen er dessverre preget av resepsjonister uten treningskompetanse, instruktører med kun et helgekurs og ubemannede studioer. Det er på tide at dette snur. Kvalitet går aldri av markedet, konstaterer Solvang.

Frihet til å tilpasse seg

– Hvordan oppleves konkurransen?

– Det må gjerne åpne et senter på hvert hjørne og vi skal stå og heie på hverandre. Folk er forskjellige og det er rom for flere sentre med ulike konsepter. Konkurranse er bare positivt.

 – Hvorfor stå utenfor kjede?

– Ønske om å skape noe eget var stort. Gym1540 ble navnet da vi ønsket å lage et lokalt senter med fokus på kvalitet og kompetanse. 1540 er postnummeret til Vestby, derav navnet Gym1540. Bransjen er i endring og man er avhengig av å tilpasse seg. Ved ikke å gå inn i en kjede, har vi mulighet til nettopp det, sier Solvang.

VÅRE KJEDEPARNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Hun forteller at ambisjonen på kort sikt nå er å få åpnet det nye senteret. På lang sikt er målet å bli best på trening i Vestby.

– Hva vil være de største utfordringene fremover for Gym1540?

– Vi ser positivt på veien videre. Utfordringen blir å ha nok timer i døgnet!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]