annonse

annonse

Foto:

Knut Ole Kopland, GYM2000

GYM2000 konkurs

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter flere utfordrende år og en mislykket fusjon, har Gym2000 meldt oppbud og erklært konkurs. Gründeren Knut Ole Kopland tar dette som en mulighet til å fokusere på andre prosjekt, og planlegger å fortsette produksjonen av treningsapparater med et nytt perspektiv.

Gründeren og styrelederen, Knut Ole Kopland, tok denne tunge beslutningen sammen med resten av styret. Etter en lang periode med utfordringer, var det ikke lenger mulig å opprettholde driften, forteller han til Bygdeposten.

Gym2000, som holdt til på Nedmarken i Vikersund, slet med å komme seg tilbake på beina etter påvirkningen fra koronapandemien. Treningssenteret på Gustadmoen, som opererte som et eget aksjeselskap, vil imidlertid fortsette uforstyrret.

Årsaken til nedturen begynte i 2018 da Gym2000 valgte å fusjonere med BM Fitness, et selskap basert i Trondheim. Målet var å bli en totalleverandør av treningsutstyr til store offentlige anbud. Denne beslutningen viste seg senere å være risikabel, og utfordringene ble forsterket av endringer i bransjestrukturen og påvirkningen fra covid-19-pandemien.

Det er viktig å merke seg at det kun er Gym2000 AS som erklærte konkurs, mens Koplands andre virksomheter ikke er berørt av dette. Imidlertid er alle lagervarer nå en del av konkursboet.

Selv om konkursen påvirker fire ansatte, håper Kopland å kunne tilby dem nye jobbmuligheter. Han er fast bestemt på å fortsette å utvikle og produsere treningsapparater, selv om det trolig vil være i mindre skala enn tidligere.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]