annonse

annonse

GYM2000 styrker salgsapparatet og øker satsingen på Panatta

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

GYM2000 i Vikersund har hatt et svært aktivt 2017, og har gode framtidsutsikter i lys av den relativt ferske rammeavtalen med det norske forsvaret.

Modum-bedriften ønsker å satse på økt synlighet ute i markedet, og har ansatt Asle Klem Furevik som ny uteselger. Furevik kommer fra stillingen som produktansvarlig i Mylna Sport i Mjøndalen, der han har hatt hovedansvar for utviklingen av treningsapparater og oppfølging av produksjon i Østen.

– Etter 12 år i samme firma følte jeg at det var på tide med nye oppgaver og nye utfordringer, og timingen med den økte satsingen hos GYM2000 var en virkelig fulltreffer, sier Furevik.

Asle Klem Furevik blir ny selger i GYM2000 (Foto: Christian Bache)

– Jobben hos Mylna har medført en del reising til Kina og Taiwan flere ganger i året, og jeg har fått være med på en spennende utvikling i de ti årene jeg har fulgt opp de ulike fabrikkene i Østen. Selv om det har vært både gøy og ekstremt lærerikt tror jeg det er viktig for både motivasjon og egenutvikling å gi seg selv noen nye impulser etter en viss tid, og jeg trives så langt meget godt med miljøskiftet, sier han videre.

I tillegg til salgsjobben vil Furevik følge opp GYM2000 sine agenturer, og ha ansvaret for kjente brands som SportsArt og Panatta.

Daglig leder i GYM2000, Knut Ole Kopland er fornøyd med å ha fått en erfaren person med på laget.

– Asle bringer med seg stor kompetanse på områder vedrørende leverandørrelasjoner, importrutiner og generell struktur rundt utenlandshandel. Det er derfor helt naturlig at han ønsker å kombinere salgsjobben med å være bedriftens primære kontakt mot de store utenlandske merkevarene vi har agentur for i Norge, som SportsArt fra Taiwan og Panatta fra Italia, sier Kopland.

Legger til rette for ytterligere vekst

Den nyvunne rammeavtalen med forsvaret har naturlig nok ført til oppbemanning i produksjonen, og også gitt rom for en mer langvarig og forutsigbar satsing på utesalg.

– I løpet av våre 25 år i bransjen har den organiske veksten vært forholdsvis liten, men stabil, sier Kopland og fortsetter:

– Med vårt rykte som svært teknisk kompetente og løsningsorienterte har vi hatt en tilfredsstillende økning år for år, med en markant topp i årene 2005-2009 med den forrige forsvarsavtalen. Vi føler at det ligger et uforløst potensiale ved å øke markedsaktiviteten ute på veien. Frem til nå har kundene funnet frem til oss gjennom jungeltelegrafen og vi har ikke prioritert å drive mye oppsøkende salgsvirksomhet.

Jurist/Førstekonsulent FLO Axel Severin Cappelen (t.v.) og daglig leder og eier Knut Ole Kopland i GYM2000.

– Nå ønsker vi imidlertid å benytte den økte aktiviteten i den neste fireårsperioden til å feste grepet om en større andel av markedet, og håper å kunne ta store skritt i forhold til varig omsetningsøkning.

Produksjonskapasiteten i de nye lokalene med nåværende maskinpark er god. Så en økt aktivitet avhenger kun av bemanning, uten behov for tunge investeringer. Dette tror Kopland vil være en viktig faktor for å lykkes.

– Rent omsetningsmessig har vi nok mest å hente på å øke volumet på agenturvarene. Men vi er først og fremst en produksjonsbedrift med et lidenskapelig forhold til konstruksjon og mekanikk, og ønsker fortsatt å identifisere oss som det fremste kompetansesenteret i Norge for utvikling av apparater med markedets beste funksjon og kvalitet.

– Med eget testsenter som brukes jevnlig av mer enn 500 medlemmer har vi en unik mulighet til å teste ut nye prototyper i riktige omgivelser, og våre største bestselgere er som oftest av et resultat av større og mindre produktendringer med bakgrunn i reelle tilbakemeldinger og kundeopplevelser.

Av agenturvarer er SportsArt desidert størst på cardio-produkter, mens Panatta for det meste leverer styrkeapparater. Og det er på styrkeapparatene man ser for seg at den største prosentvise økningen kan komme.

– Panatta er i mine øyne ett av tre-fire såkalte «superbrands» på verdensmarkedet, og tåler sammenligning med hvilket som helst av de virkelig store markedslederne innenfor styrketrening, sier Kopland.

Panatta er et familieeiet selskap fra Apiro i Italia som har produsert styrketreningsutstyr siden 1982, og har etablert seg som en av bransjens ledende aktører på verdensbasis

Selskapet ble stiftet av Rudy Panatta, den gang en ung kunstprofessor med lidenskap for styrketrening og kroppsbygging, og det er naturlig nok vektlagt både design og funksjonalitet i apparatene.

Med på rehabiliteringen av NIH

Panattaproduktene var også en viktig del av vareutvalget som gjorde at Norges Idrettshøgskole valgte GYM2000 som utstyrsleverandør i kategorien «Styrkeapparater plate loaded» i forbindelse med det store rehabiliteringsprosjektet som har vært ute på anbud.

– Idrettshøgskolen har ekstremt kompetente fagpersoner, og stiller strenge krav til funksjonalitet og kvalitet. Vi er derfor glade for at Panatta-produktene kombinert med våre egenproduserte modeller tilfredsstilte disse kravene i tilstrekkelig grad, sier Kopland.

Fra signeringsmøtet: Fra venstre, Truls Raastad (NIH) , Cecilie Sælør Fon (Inventura), Knut Ole Kopland (Eier GYM2000 AS), Beate Torset (NIH) og Tron Krosshaug (NIH).

– Panatta selv profilerer seg også som spesielt gode på biomekanikk og treningsergonomi, og vi ser på avgjørelsen som en stor anerkjennelse, sier Kopland videre, som i tillegg til eksisterende modeller fra Panatta og GYM2000s egen produkt-range, også måtte utvikle flere nye prototyper for å imøtekomme de strenge spesialkravene i anbudet.

– Kombinert med at vi har undertegnet en fireårig rammeavtale med forsvaret for andre gang, tar vi den siste tids hendelser som en tydelig bekreftelse på at vi er på rett spor når det gjelder å treffe et viktig segment i markedet.

Først i verden

Før nyttår hadde Kondis24 på Gjøvik nyåpning, med presentasjon av den nyeste serien med Panattas toppmodeller, Panatta Monolith.

Eier og daglig leder i Kondis24, Øyvind Melsnes sier han er svært fornøyd med både design og funksjon på apparatene, og legger ikke skjul på at han synes det er litt stas å være det første senteret i verden som åpnet for publikum med den nye serien.

– Vi var tidlig ute med å bestille, og produktene som ble levert på Gjøvik var fra den aller første produksjonen som rullet ut fra fabrikken i Italia, sier Melsnes.

Siden senteret i Gjøvik var godt etablert allerede, trengtes det bare en rask utskifting av apparater før dørene kunne åpnes for medlemmene og verdensnyhetene kunne tas i bruk.

Gode tilbakemeldinger

– Tilbakemeldingene fra medlemmene har vært gode så langt, sier Melsnes.

Eier og daglig leder av Kondis24 på Gjøvik er storfornøyd med nytt utstyr fra Panatta. (F.v. Knut Ole Kopland og Asle Klem Furevik fra Gym2000, Øyvind Melsnes fra Kondis24)

Kondis24 har både fysioterapeuter og kiropraktorer som aktive kunder, og begge faggruppene har henvendt seg uavhengig av hverandre og påpekt fordelene med treningsergonomien i forhold til både rehabilitering- og forebygging av skader.

– Alt virker gjennomført og gjennomtenkt i forhold til funksjon, innstillingsmuligheter og treningsutbytte, og kundene liker de nye apparatene svært godt.

– Ett perspektiv som eier og daglig leder er at jo bedre biodynamikk treningsutstyret har, jo større er sannsynligheten for at kundene når sine mål uten skader. Slik beholder vi et langtidsperspektiv på våre kundeforhold, noe som kan sies å være fordelaktig for begge parter. Utover dette er jeg også spesielt fornøyd med den universelle utformingen som gjør dem svært plasseringsvennlige og enkle å kombinere i ulike oppsett for optimal plassutnyttelse, sier han.

Les mer om GYM2000!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]