annonse

annonse

Foto:

Gymsalen Haugesund

Gymsalen – Trening for alle

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Mart Hallink ønsker å bringe sosial inkludering til treningssentre i Norge. Gymsalen, som har satt seg som mål å være inkluderende for alle, har nylig åpnet sin første beliggenhet i Haugesund. 

Gymsalen er et nytt treningsstudio som har som mål å være inkluderende og eksklusivt på samme tid. Daglig leder, Mart Hallink, kommer fra Nederland, hvor sosial inkludering er et mye større tema enn i Norge. Han forteller til Treningsindustrien at det ikke er nok å si at alle er velkomne til et treningsstudio.

Det må også være aktive tiltak for å gjøre dette til en realitet. Mange mennesker som lider av sosial isolasjon, depresjon, angst og mentale funksjonshemminger, kan dra stor nytte av trening og sosialisering, men ofte er dette ikke tilgjengelig for dem. Gymsalen ønsker å være det treningsstudioet som gir disse menneskene tilgang til trening, og dermed bedre livskvalitet.

Gymsalen fokuserer på detaljer, kvalitet og en førsteklasses opplevelse. De har samarbeidet med en interiørarkitekt, kjøpt kun førsteklasses utstyr og fylt kafeen med designmøbler. Treningsstudioet har en spa-lignende opplevelse av velvære rundt seg, men for alle. De jobber aktivt med å finne ressurser for å tilby sine tjenester gratis til de som trenger det mest. De tar kontakt med organisasjoner som arbeider med deres målgruppe og starter samarbeid for å få dem inn. 

Mart forteller videre at trening kan og bør være en måte å inkludere flere mennesker i samfunnet, og samtidig tilby dem fysiske og psykiske helsefordeler. Han ser på hjemlandet sitt, som er et tiår foran Norge når det gjelder sosial inkludering, og er fast bestemt på å ta et skritt i riktig retning. Gymsalen er mer enn bare et treningsstudio; det er et sted hvor alle er velkomne og hvor man kan forbedre både sin fysiske og mentale helse, avslutter han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]