annonse

annonse

Hammer Strength er bygd med solid stål og mye svette

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hammer Strength ble etablert i 1989 av Gary Jones som ville forbedre hvordan man trente styrke. Det gjorde han og litt til.

Med egen erfaring og kompetanse, samt input fra profflaget NFL laget Cincinatti Bengals utviklet og skapte han treningsutstyr hvor biomekanikk gjør en forskjell på treningsresultatene til utøveren.

Hammer Strength apparatene har samme bevegelsesbaner som kroppen, som gir en trygg, sikker og effektiv trening.

I looked at starting Hammer Strength as something that I believed in. I was just trying to make machines better. – Gary Jones, gründer Hammer Strength

.
Et levende laboratorium

Hammer Strength utstyret bygges i fabrikken i Falmouth, Kentucky – en time sør om Cincinatti i USA, der selskapets ble startet.

– Det er litt ironisk at jeg har blitt kjent for å lage utstyr og maskiner som brukes av profesjonelle idrettslag, sier Gary Jones.

– Min genuine interesse ligger også i å hjelpe eldre mennesker. Bevegelsen som din bestemor bruker for å legge en koffert opp på hylla i flyet er akkurat samme bevegelse som når Shaquille O’Neal dunker basketballen i kurven. Det eneste som er forskjellig er hastigheten og kraften.

Jones la med disse prinsippene grunnlaget for varemerket som en pioner innen smart funksjonell styrketrening.

– Det som var unikt med oppstarten av selskapet var samarbeidet med familien Brown (eier av NFL-klubben Cincinatti Bengals) som ga oss direkte tilgang til verdens beste atleter innenfor sin sport. Vi var praktisk talt et levende laboratorium med ideer som konstant ble utviklet for å hjelpe atletene på banen», sier Jones.

.
Flyttet inn på fabrikken

Jones brukte mer eller mindre alle døgnets våkne timer på å skape Hammer Strength produktene. Han utviklet også et 3D tegneprogram for å kunne lage produktene på data (husk at dette var for nesten 30 år siden før data var allemanseie). Han flyttet til og med familien sin til fabrikken.

– Når du driver en fabrikk, er du opptatt på dagtid. Men på kveldene, når ting avtar, finnes det en mulighet til å tenke fremover på forbedringer som hvordan bli mer effektiv og hvordan videreutvikle utstyret.

– Å bo på fabrikken tok bort en stor mengde forstyrrelser. Når jeg hadde fundert på ett problem eller en idé i mange timer, kunne jeg bare gå i fabrikken, være nær utstyret, gjøre endringer, teste og komme på en enda bedre løsning, forklarer Gary.

.

Sluttresultatet ble Hammer Strength Plate Loaded utstyr, som har iso-lateral-teknikk som innebærer at armer og ben kan brukes uavhengig av hverandre, eller samtidig – alt ettersom hva du ønsker å få ut av treningen.

Innovasjonsprosessen

Gründeren av Hammer Strength utviklet også Ground-Base-teknikk, stående styrketrening som omfatter balanse og stabilitet i styrketrening. Gary Jones mener at en viktig del av innovasjonsprosessen var gradvis utvikling:

– Wrigth-brødrene fant ikke opp jumbojeten – den kom flere tusen ideer senere.

Videre forteller han: -Jeg jobbet som brannmann og der lærte vi oss at vår jobb handlet om å gjøre ting bedre for mennesker her og nå. Det bruker vi fremdeles i selskapets innovasjonsprosess og produktutvikling.

Treningsfilosofien som har vært Jones ledestjerne er å hjelpe mennesker gjennom enkel, trygg og effektiv trening.

– Hvor mange kan si at de skaper produkter som forbedrer menneskers liv? spør Jones.

Variasjon er viktig

På spørsmål om hvorfor de har utviklet nesten 50 ulike plate-loaded-maskiner, svare Gary Jones:

– Når du går til en restaurant tilbyr de kylling, fisk og mange andre retter. Variasjon er viktig. Ulike atleter og ulike behov trengte ulike maskiner for forskjellige øvelser. En viktig del av vår business er å finne ut hvor raskt vi kan utvikle og lage ulike versjoner av maskiner. Du kan gå til hvilket som helst selskap i bransjen og spørre om deres benkpress, de har én – vi har tre!

.

Det som på slutten av 80-tallet, og startet med Hammer Strength plate-loaded-maskiner, har gjennom 30 år utviklet seg til å bli et komplett sortiment innen styrketreningsutstyr som styrkemaskiner, racks og rigger, stenger/skiver, hantler og annen styrketreningsutstyr.

Sortimentet har også suksess med Hammer Strength HD Elite, rack-serie som kan skreddersys med konfigurasjon i størrelse, lagringsplass og fargevalg. Produktporteføljen er i kontinuerlig utvikling med fokus på blant annet høyintensiv trening og small group training.

Populært blant toppidrettsutøvere

Ett bevis på Hammer Strength’s popularitet er hvor mange toppidrettsutøvere som bruker utstyret i sin trening. 2013 brukte 100 prosent av alle NFL og MBL-lagene, samt 95 prosent av NBA klubbene Hammer Strength utstyr i USA.

Hammer Strength ble kjøpt av Life Fitness i 1997, mye på grunn av Gary Jones passion for trening, riktige bevegelsesbaner og fokus på perfeksjonering av biomekanikk. Hans ideer og design er banebrytende den dag i dag, nesten 30 år senere.

Se video «This is how it’s made»

 

Hammer Strength produktsortiment – les mer om de forskjellige seriene!

Hammer Strength katalog

Hammer Strength er solid, robust styrketreningsutstyr med røtter i amerikansk kvalitet og design. Velg mellom rack, stativ, rigger eller treningsapparater med vektmagasin, Hammer Strength MTS. Hammer Strength Plate Loaded er apparater med vektskiver og Hammer Strength Ground Base.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]