annonse

annonse

Har gjennomført ca. 700 livesendinger via Facebook Live

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lenge før korona var dagligtale hadde Trine Bækkevar Semb i Trines Treningsglede kjørt ukentlige onlineøkter for sine kunder.

– Jeg startet opp det digitale treningskonseptet «Trines Treningsglede online styrketrening» allerede i 2017 – lenge før korona og lenge før nyoppstartede og kjendistunge Naardic, forteller Trine Bækkevar Semb.

Da koronapandemien dukket opp var hun både erfaren med interaktiv digital trening og godt skodd med betalingsløsning, konsept, opptaksstudio og individuelt oppfølgingssystem.

– Jeg stod klar og kunne «skru» opp tilbudet og det gode treningsalternativet til hele landet da treningssentrene stengte under første «lockdown» i mars 2020, sier hun.

LES OGSÅ: Naardic: Online treningssenter med store ambisjoner

Har ca. 200 abonnenter

Treningskonsept handler om ren styrketrening for mosjonister (fra utente til trente), og er en helårstjeneste med abonnementsløsning.

– I to lukkede Facebook-grupper sender jeg øktene «live» ukentlig og jeg har i underkant av 200 abonnenter nå. Jeg har levert to helkropps styrkeøkter «live» i hver gruppe med interaktivitet ukentlig i disse tre årene – og har ca. 700 livesendinger bak meg i dag.

Bækkevar Semb sier at interessen økt med koronapandemien, men presiserer at det har alltid vært et marked for trening som funker hjemme; for eksempel for alle de som ikke har tilgang, mot eller tid til å dra på treningssenter.

– Denne etterspørselen begynt jeg å møte da Facebook lanserte «live»-funksjon i april 2016. Siden det har jeg tilbud onlinetrening i en eller annen form og stadig mer systematisk og brukervennlig.

– Hovedsakelig basert på nettopp onlinetrening har jeg skapt min egen arbeidsplass de siste årene. Som gründer er det bare meg, men jeg har hatt god hjelp og forretningsmessig rådgivning fra min mann, Frode Semb, forteller hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Velger bort å se alle

Bækkevar Semb definerer interaktiv trening som livetrening uten at hun som instruktør samtidig ser alle som deltar – slik for eksempel Naardic gjennomfører sine treninger.

Trine Bækkevar Semb (Foto: Pia Codling)

– Nei, jeg velger bort den måten å gjøre det på. Jeg bruker bevisst Facebook-live. Da ser jeg alle personene som blir med på sending ved navn. Når de velger å skrive kommentar gjør de seg tilkjenne og da kan jeg vedkjenne at de trener, kommunisere med dem direkte, svare på spørsmål, heie på navn etc.

– Ønsker man å trene helt i «fred» så legger man ingen spor og kan konsumere økten og instruksjonene helt anonymt for de andre deltakerne.

– Hovedårsaken til at jeg gjør det på denne måten er at jeg er opptatt av trygg trening – og baserer timen på god, nøye og kontinuerlig instruksjon i hver eneste økt, året rundt. Hos meg kan det komme nye medlemmer hvilken som helst dag 365 dager i året, og uansett når man starter skal man få like god kvalitet på øktene og hvordan de er lagt opp og veiledet, sier hun.

Treningsgründeren mener at dersom hun skulle gitt individuell guiding sporadisk under timen måtte hun kunnet gjennomføre dette tilfredsstillende til alle som trengte det.

– I tilfeller hvor folk ber om det eller viser feil teknikk, utførelse eller øvelsesbilde, ser jeg for meg at det ville blitt mye avbrytelser og mindre flyt i timen – og irriterende for flertallet som trener å høre på individuell guiding av andre enkeltpersoner gjennom timen.

LES OGSÅ: Snudde seg rundt og lagde heldigitalt senter

Ser stort marked i Norge

Hun forteller at basert på erfaring fra tidligere jobb, og kjennskap til en stor andel av målgruppen som ønsker seg bedre fysisk form og eventuelt å gå ned i vekt, vet hun at mange liker å drive på «på kammerset».

– Ikke alle trives på Grete Roede eller treningssenter hvor man slanker seg og trener side om side med naboen eller andre som trener. Mange lykkes bedre hvis de kan konsentrere seg fullt og helt om seg selv, under god veiledning og oppfølging.

– Og det er der jeg ønsker å være med mitt onlinekonsept. Her ser jeg et stort marked i Norge. Med mitt live-konsept hele året i lukket gruppe får jeg både instruert bra, levert ekte og autentiske økter, hatt tett kontakt med medlemmene og besvart mange spørsmål raskt.

– Jeg har mange nybegynnere, utrente og usikre som både føler seg trygge og som kommer i form og trives godt, og jeg tror mitt konsept kan være til inspirasjon, læring og underholdning for andre, fastslår Bækkevar Semb.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]