Sportsmaster økte omsetningen i fjor og ligger på plan hittil i år. – Vi har stor tro på nye produkter i våre viktigste segmenter, sier styreleder Paul Einar Borgen.
Sportsmaster økte omsetningen med seks prosent i 2015, til 73,7 millioner kroner. Hittil i år ligger selskapet på budsjett, ifølge Borgen.
LES OGSÅ: Mest plusstall for utstyrsleverandørene
– Det betyr en svak vekst, så det er fremdeles positivt. Vi har hatt en veldig god sommer, og de siste åtte ukene har vi solgt vesentlig bedre enn i fjor, sier han.
Han legger til at fjoråret var litt merkelig: Det begynte veldig bra, for så å dabbe av litt. I år begynte året rolig, men har tatt seg opp.
– Det skjer bevegelser i både privat-, bedrifts- og i mindre treningssenter-segmentene. I de største treningssentrene er det litt roligere – men dette segmentet er heller ikke vårt viktigste. Vi selger mest direkte, og trekker kundene til hjemmesiden og showrommet vårt, forteller Borgen.
Rundt halvparten av omsetningen kommer fra privatmarkedet, mens det kommersielle markedet, treningssentre og bedrifter, genererer resten.
Markant vekst
Privatmarkedet er gjerne aktive familier med barn som ønsker å ha frihet til å trene når det passer deres tidsskjema.
– Det er lettere å stikke ned i kjelleren i stedet for å gå på senteret hvis man har små barn eller klokken har passert 21.30. I dette segmentet ser vi et ønske om å ha mer enn ett treningsapparat. Det har gått fra den enkle ergometersykkelen til at folk skal ha litt styrketreningsutstyr og et kondisjonsapparat – som gjerne er en tredemølle.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
I bedriftsmarkedet er det mange bedrifter som har fått øynene opp for både det positive fysiske aspektet, men også det sosiale, ved å ha et treningsrom.
– Der har vi sett en markant vekst de siste par årene, fastslår Borgen.
I treningssentersegmentet er fremveksten av Crossfit-sentre en viktig drivkraft.
– Vi ser også at regulære treningssentre tar etter og tilbyr mer frivekter og rigger som tidligere ikke var inne, forteller Borgen.
Absolutt tøff konkurranse
– Hvordan opplever dere konkurransen i markedet?
– Det er absolutt tøff konkurranse, det har det vært hele tiden. Men jeg mener vi scorer på at man får den kvaliteten man er forespeilet, og veldig god oppfølging fra serviceavdelingen både gjennom regulært tilsyn og hvis det skulle være behov for teknisk hjelp. Vi har også en ryddig veiledning i forhold til valg av produkter, slik at vi kan rådgi kunden til å kjøpe det de trenger, ikke det de ikke trenger, påpeker Borgen.
Sportsmaster har egen branding på en del vektutstyr og kettlebells, men også på tredemøller og andre kondisjonsapparater.
– Hvilke av segmentene har du mest tro på fremover?
– Jeg har stor tro på nye produkter i de viktigste segmentene. High end privat, det vil si de som stiller krav til seg selv og utstyret, samt bedriftsmarkedet.
Populære produkter
Han trekker frem skitrenere som Sportsmaster Skimill eller Infiniti Skitrainer og den nye opptrekksbenken Pivot 670 som et svar på det.

– Disse produktene retter seg inn mot ski. Folk som går på ski ønsker også å kunne trene inne, og det er en god kombinasjon. Dessuten er ikke skiløyper i Norge lenger gitt… Opptrekksbenken er helt ny og den inngår i et testbatteri som blant annet Olympiatoppen har.
Borgen forteller at både Anders Aukland, Aleksander Aamot Kilde og Heidi Weng har masse utstyr fra Sportsmaster.
– Heidi har tidligere bygget opp en opptrekksbenk selv, basert på en vanlig flatbenk med step-kasser etc. Men her har vi noe som kommer fast, slik at man slipper byggeklosser herfra og derfra for å få det slik man vil ha det.

Han trekker også frem Assault Bike fra Lifecore Fitness som et eksempel på et produkt som har tatt av.
– Det er en pulsdriver så det holder. Den inngår i Crossfit-konkurranser og har blitt veldig populær på Crossfit-sentre. Et mål på populariteten er hvor fort produktet kopieres av andre i Østen. På en messe tidligere i år så vi at det var en rekke produsenter som har prøvd å kopiere den opprinnelige Assault-biken. Det betyr at den er populær også andre steder enn bare Norge, sier Borgen.