Helge Liven solgte Fitnessagenten til Casall, og «forlot» selskapet med en konsulentkontrakt. Nå har Liven mønstret på for tre år som plassjef i Casall Pro Norge for å holde organisasjonen i tømmene.
Tidligere i år ble det kjent at Livens sønn, Christoffer Liven, forlot stillingen som salgssjef i Casall Pro for å drive for seg selv.
LES OGSÅ: Christoffer Liven slutter i Casall Pro
– Da Christoffer sluttet var det litt usikkert hvordan vi skulle organisere selskapet i Norge. Svaret var at salgssjefen i Sverige, Stuart Lascelles, også ble salgssjef i Norge – og har nå salgsansvaret for begge land. Jeg tar hånd om en del administrative oppgaver i tillegg til å være med på salgssiden, forteller Helge Liven.

Stuart Lascelles har vært i treningsbransjen siden 1998. Han startet som personlig trener på Holmes Place. Han har jobbet som senterleder og distriktsansvarlig på flere treningssentre i Storbritannia, før han flyttet til Sverige i 2008.
I Sverige har han vært daglig leder for flere selskaper, før han kom til Casall Pro i 2019.
Langt fra noen pessimist
– Så nå er Stuart ansvarlig for salget, mens jeg er plassjef. I tillegg har vi med oss Joaquin Hugdal Lörscher, Thomas Tangnes og Oskar Thorsen på salg – i tillegg til Jan-Erik Heltne som er servicesjef, sier Liven.
– Vi har som mange vet en stor organisasjon i Sverige, nærmere bestemt i Norrköping, som er med på å betjene avdelingen i Norge og våre kunder. Casalls hovedkontor er vår back-office. Her er kundesupport, logistikk, økonomiavdeling, delelager med mer – samt at vår VD ,Lars Landin, også er plassert der.
Casall Pro har tidligere hatt et tett samarbeid med Fitpartner på installasjon og montering, men da de gikk tettere på Precor etter at Nordome skulle avvikles, ansatte Casall Pro Jan-Erik Heltne i januar. I tillegg brukes to frittstående servicepartnere ved større leveranser i forbindelse med montering og levering.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Er dere ferdig rigget organisasjonsmessig for fremtiden nå?
– Per i dag klarer vi å betjene markedet med mannskapet vi har nå, så får vi se an situasjonen etter at Covid-19 har roet seg litt. Det er mange som planlegger oppstart av treningssentre, på grunn av koronasituasjonen har det vært litt utsettelser, sier Liven.
Han legger til at han føler markedet har vridd seg mer mot bedrift, semi-profesjonelle og hjemmemarkedet, når treningssentermarkedet har vært avtagende.
– Men jeg er ikke pessimist. Når Covid-19 har roet seg på vårparten eller sommeren neste år, vil markedet komme tilbake til gamle høyder. Det vil øke igjen, fastslår Liven.
Skal vokse på sikt
– Omsetningen i Casall Pro har ligget stabilt rundt 40 mill. i året en stund. Hva er ambisjonene fremover?
– Slik som situasjonen er nå er det litt stand by, men vi har ambisjoner om å vokse på sikt.
– Vi har mange nye ting vi skal ut med, blant annet en «outdoor arena» – en container som inneholder vektskiver, stenger mv., som kan stå ute for å arrangere utetreninger i regi av sentre eller bedrifter. Pluss mange nye konsepter, og en planlagt netthandelsløsning for pro-segmentet, sier Liven.

Han opplyser at en av storkundene, SATS, har kjøpt mye kondisjonsutstyr i Sverige, og at man venter samme utvikling i Norge.
– Er det noen penger å tjene på SATS?
– Det er lavere marginer, men leveranser til dem gir ringvirkninger i markedet. Det er jo et kvalitetsstempel å selge til de største kjedene, og spesielt SATS som er markedsleder.
Tøffere konkurranse for hver ordre
Liven forteller at en tidligere storkunde, SKY Fitness, er tapt – og at en tett avtale med Mudo antageligvis blir litt løsere fremover.
– Kundene våre består mest av frittstående sentre, men vi begynner å bli litt større hos for eksempel Spenst. Vi skal blant annet levere til det nye senteret som skal åpne på Ottestad. I tillegg har vi begynt å se mer på hoteller, skoler og andre offentlige etater. Det er også gjort et samarbeid med Actic i Sverige, som vi ser på som spennende også for Norge.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
– Du har jo vært med en stund, hvordan har konkurransen i markedet utviklet seg?
– Den er mye tøffere enn den noen sinne har vært. Det er flere tilbydere enn før og kunden har flere valgmuligheter. I treningssentermarkedet er prisene mer presset enn noen gang, og man kan velge å være med i denne priskrigen, eller å la være, sier Liven.
Han tror at de som blir vinnere, er de som også kan skaffe kundene finansiering.
– Vi bruker DLL som vi har et godt samarbeid med, og kunder med god økonomi har bedre mulighet for å få leasingavtaler, sier Liven.
Får ikke kundene det, krever finansieringspartneren en gjenkjøpsgaranti på leverandøravtalen.
– Det er ingen gunstig løsning, da blir det vi som driver butikken for kundene og tar all risiko. Men klarer kundene å presentere konseptet sitt på en god måte og har en ok økonomi, har de større sjanse for å få godkjent en leasingavtale.
Matrix drar lasset
Matrix er premium-brandet til Casall, men Liven trekker også frem selskapets egenproduserte utstyr som for eksempel vektskiver, stenger, dumbells, oppbevaringsløsninger, gruppetreningsutstyr og HIIT Cage-rigger.
– Vi importerer også gulv direkte fra Pavigym i Spania, og vi har en polsk bedrift som lager møbler til garderober og resepsjonsområder. Det selger vi mer og mer av, sier Liven.