annonse

annonse

Helsesjekk som medlemsfordel

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Werlabs introduserer nå forebyggende helsetester i Norge og har inngått avtale med en av senterkjedene. Flere er på trappene.

Werlabs grunnidé er å hjelpe folk til å få innsikt og eierskap til egen helse slik at de kan forebygge sykdom. Dette gjør man ved å ta en blodprøve på et laboratorium. Resultatene leser man ved å logge seg inn på sin digitale journal hos Werlabs, og de er tilgjengelige for kunden i løpet av 24-48 timer.

– Prøvene tas av Fürst Medisinsk Laboratorium som er et av de mest benyttede laboratoriene i Norge. Kunden bestemmer selv hvor omfattende testen skal være, og vi har egne leger som analyserer prøvene. Kunden får innsikt, oversikt og eierskap til resultatene, sier Solvor Øverlien Magi.

Hun er Country Manager for Werlabs i Norge, og et kjent navn for de som har vært i treningsbransjen en stund.

Øverlien Magi var tilknyttet SATS fra 1995 og har både jobbet på senternivå, sittet i ledergruppen til SATS, jobbet nordisk, jobbet med produktutvikling/utdanning og vært medeier i fire SATS sentre, frem til hun var med og startet EVO Fitness i 2009. Hun var også med å starte SAFE Education og det som i dag er NIH aktiv utdannelse ved Norges Idrettshøgskole.

Tilbud gjennom treningssenteret

I Sverige har en stor senterkjede bakt Werlabs´ tjenester inn i medlemsprisen, og Øverlien Magi tror dette kan være interessant for treningssentre som et tiltak for å beholde medlemmene over lengre tid.

Med en jevnlig helseundersøkelse som en del av medlemskapet, vil medlemmene kunne forbli lojale mot senteret.

– Nitti prosent av kundene gjennomfører flere tester. Det gjelder både de som trener og andre kundegrupper. Har man for eksempel en stoffskiftesykdom, er man nødt til å følge utviklingen sin, og da er det mange som gjerne vil følge med tettere enn hva man får tilbud om i helsevesenet, påpeker Øverlien Magi.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Trenerne ser også Werlabs som veldig nyttig i forhold til kundene. Testene kan bidra til å øke forståelsen for hvor viktig trening er, fordi aktivitet er helsefremmende. Og selv om man trener mye er det viktig å ta en sjekk, for man vet jo ikke om man for eksempel mangler vitaminer, jern eller lignende.

I dialog med bransjen

Werlabs har nettopp inngått en avtale med en norsk senterkjede, og Øverlien Magi er i full gang med å presentere konseptet for flere i bransjen. Hun er også i dialog med Norges Idrettshøgskole.

-Treningssentrene jobber ofte med å kartlegge kundenes fettprosent og muskelmasse. Slike tester er viktige, men de sier ikke noe om vitamin- og mineralmangel eller hormonforstyrrelser. For å finne ut det, må man ta en blodprøve. Det er derfor vi er et godt og nødvendig supplement til hva treningssentrene undersøker. Man får en mer helhetlig sjekk i tillegg til det andre.

Mer kontroll på egen helse

Werlabs startet opp virksomheten i Norge i år, og Øverlien Magi sier at hun har gått og ventet på mulighetene for å ta slike tester i Norge.

Da hun ble forespurt om å bli Country Manager, svarte hun øyeblikkelig ja, og utdyper hvorfor hun synes slike tester er så viktige:

– I helsevesenet er det dessverre ofte slik at du ikke får utført tester før du faktisk er syk, eller har symptomer på en sykdom. Jeg tror at flere ønsker mer kontroll på egen helse ved at man selv sjekker årlig og ikke overlater dette til noen andre.

– Det betyr jevnlig kontroll med at verdiene ligger der hvor de bør ligge, slik at man tidlig oppdager livsstilssykdommer før de får utviklet seg. De aller fleste venter dessverre til de blir syke. Vi gjør det litt enklere for hver enkelt å ta disse testene. Da kan man lettere selv forebygge og ha kontroll med helsen sin, sier Øverlien Magi.

Forskjellige tester

– Werlabs har drevet virksomheten i Sverige i halvannet år. Hvordan har responsen vært i Sverige?

– Veldig mange ønsker å få vite mer om helsen sin, og de aller fleste velger den såkalte XL-testen; En helsetest som går på mange markører og som gir et generelt helsebilde. Man tar en helhetssjekk og får tilbakemelding om blodverdiene, kolesterol, glukose, om man er pre-diabetes eller i risikosonen for hjerte- og karsykdommer. Den omfatter også vitamin- og mineralstatus, og det sjekkes mot hormoner, skjoldbruskkjertel og stoffskifte.

Eksempler på hva en Werlabs-helsesjekk omfatter.

– Men det koster vel litt penger?

– Dette er et tilbud utenom det offentlige helsevesenet og helsetestene våre koster fra ca. 495 kroner til 1900 kroner. Prisforskjellen utgjør hvor mange tester man tar. Den dyreste pakken omfatter samtlige markører, så det kommer helt an på hvilken type test kunden ønsker, sier Øverlien Magi.

Hun legger til at man bør ta en test én gang i året.

– Har man avvikende verdier, bør man ta en re-test i løpet av tre til seks måneder, avhengig av hva testen påviser. Re-testene koster mindre; fra 195 kroner og oppover. Alt i alt gjør vi det veldig enkelt for folk å følge opp sin egen helse, sier Øverlien Magi.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]