annonse

annonse

Her er oppskriften på å gå tilbake til før start…

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Om en uke åpner landets treningssentre igjen. Hvis mange velger «å tisse i buksa for å holde seg varm»-strategien, gjør man seg selv – og hele bransjen – en gedigen bjørnetjeneste.

Vi har tidligere påpekt at treningssenterbransjen ikke har klart å heise det faktum at mange aktører driver med meget verdifullt folkehelsearbeid. Oppskriften på å få frem dette budskapet overfor folk flest (medlemmer, men også alle de andre – som det er flest av – som ikke benytter seg av tjenestene til bransjen) er gjennom handling over tid; vise at folkehelse faktisk er det vi driver med.

For å være en folkehelseaktør skal man tilby visse tjenester og resultater: trening, oppfølging, rådgivning, sunnhet, helse, langt liv, godt liv, mer energi, mindre sykdom, lavere belastning på helsevesenet, lengre botid hjemme under alderdom.. Listen er lang – og lista er høy.

For å fylle listen og komme seg over lista, kreves det folk og tjenester – i skjønn forening og kombinasjon. Tjenester koster penger, folk som leverer tjenester koster også penger. Penger som de som benytter seg av folk og tjenester skal betale – fordi de synes det er verdt det.

Hvor lurt er det da å dumpe prisen fra 15. juni?

Vi har stor forståelse for at det kan føles riktig å gjøre det. Har du mistet 20 prosent eller mer av medlemsmassen er det et kraftfullt våpen å ta i bruk: «Kom tilbake, bli hos oss – vi skal ikke ha noen ting igjen for det» (før vi sender normaltrekket en gang i høst, vi tar med andre ord regningen for at du får et bedre liv).

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Men det er et våpen som ikke peker mot andre enn deg selv: Du ofrer fremtidig business for å få litt nå, du setter i gang en sommerfugleffekt som gjør at din nærmeste konkurrent må svare (som igjen medfører at nest nærmeste må svare etc.), med det resultat at prisen for å få et bedre liv er like lav – eller i sum lavere – enn den var før koronakrisen.

Ikke glem at i uoverskuelig fremtid etter gjenåpning vil det være begrensninger som gjør at dine utgifter kan bli høyere. Mer renhold, flere kvadratmetere per medlem, kanskje folk i lokalene til å påse at smittevernhensyn tas etc.

Peker det i retning av lavere pris?

Se på andre yrkesgrupper, for eksempel frisører – som startet opp igjen med et «koronagebyr». Betyr det at folk flest klipper seg sjeldnere? Neppe. Og opp med hånda alle som tror at nye regler på fly kommer til å bety lavere priser… Ble halvliteren på magisk vis billigere da serveringsstedene åpnet 1. juni?

Her gjelder det med andre ord å holde tungen rett i munnen. Lokketilbud ved oppstart og i lavsesong har altfor lenge vært det gjengse prinsipp i treningssenterbransjen.

Om prisen skal noe sted, skal den opp – både på kort og lang sikt. På kort sikt fordi du skal ha nok til å levere dagens tjenester under nye vilkår. På lang sikt fordi det å levere tjenester som spruter av folkehelse og blir verdsatt som det, ikke koster «kun 249 per måned». Det er over tid lite bærekraftig.

Så når sentrene åpner igjen, dumper du ikke prisen, sant? I så fall setter du kompasset pekende tilbake til før start. Hvem vil vel dit, når koronaen med all sin elendighet, også kan ha skapt et mulighetsrom for å fortsette ferden fremover?

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Til slutt en liten disclaimer: Undertegnede har under hele koronakrisen betalt medlemskap på Squash & Fitness uten å ha løftet så mye som en gulprikket ball før de fikk åpne igjen. Og har i årevis sagt (til venner, men ikke til senteret) at hvis min skjerv på 299 per måned økes, spiller ikke det noen rolle. To måneder før koronakrisen økte prisen til 319 (6,7 prosent). Hadde den gått opp til 598 (100 prosent) for fri spill-booking-abonnement som jeg har, hadde jeg likevel betalt. Kan hende det finnes flere der ute..! 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]