annonse

annonse

Hit the Gym kaster kortene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gjentatte forsøk på å få medlemsmassen opp på et bærekraftig nivå, førte ikke frem. Den 31. mars er Hit the Gym historie.

Det startet med etableringen av HIT Trondheim i sentrum. Deretter etablerte eierne sentre på Ranheim og Melhus. Da CrossFit Trondheim gikk konkurs i fjor, kjøpte HIT Holdning konkursboet og etablerte HIT Nordre.

Fra fire sentre på toppen, blir Hit the Gym snart historie når det opprinnelige HIT-senteret i Trondheim sentrum legges ned 31. mars.

Gikk tregt

Tidligere i år ble HIT Ranheim og HIT Melhus solgt til 3T. Administrerende direktør Håvard Johansen i HIT Holdning forteller at de var stolte av det de hadde fått i stand.

Administrerende direktør Håvard Johansen i HIT Holding. (Foto: Hit the Gym)

– Det var vår store satsing. Topp utstyr i svært oppgraderte lokaler og med distriktets beste stab. Vi hadde en gruppetimeplan og et PT-konsept samt kundeprogram av ypperste klasse. Men kundene uteble. Innmeldingene gikk tregt, og vi måtte etter hvert innse at det trønderske publikum ikke var villig til å kjøpe premium trening. De ønsker heller å stå i kø foran en «skranglete» maskin hos en av våre konkurrenter, for å spare en hundrings i måneden, sier han.

For å sikre de ansatte og selskapets investeringer på beste mulige måte, ble disse sentrene solgt til den som var best egnet til å drive det videre, ifølge Johansen.

– Så langt ser det ut til å ha gått bra. Signaler vi har fått derfra er at de ansatte er vel ivaretatt og at innmeldingene har skutt fart.

Prøvde på hybrid-løsning

Kjeden hadde også et senter i Trondheim sentrum, HIT Nordre. Det var etterlevningene etter konkursen i CrossFit Trondheim.

– Vi kjøpte konkursboet og startet opp igjen etter to uker nedetid. Her var planen å bygge ut tilbudet med ordinær trening og få til en kombinasjon av CrossFit og ordinært treningssenter. Der gikk vi på nok en smell. Det viste seg lite gjennomførbart, konstaterer Johansen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det opprinnelige senteret, HIT Trondheim, tenkte eierne først å stenge – for så å flytte deler av utstyret og kundene over til HIT Nordre

– Der møtte vi motstand fra kundene i begge sentrene. De som trente CrossFit i HIT Nordre ønsket ikke å få ordinært treningssenter inn dørene, og de som trente på HIT Trondheim, hadde lite lyst til å flytte til et CrossFit-senter. Selv om vi forklarte at det ville bli tilpassinger for å tilfredsstille begge leirene, innså vi at vi måtte skrinlegge denne hybridløsningen. Dermed var skjebnen for HIT Nordre beseglet og vi stengte dørene der 31. januar.

Knallsterk konkurranse

Da satt kjeden kun igjen med HIT Trondheim.

– Der har vi nå i en periode gjort mange tiltak for å selge medlemskap. På mange måter et siste forsøk på å redde det opprinnelige senteret vårt. Men nok en gang møter vi veggen, og innser at vi ikke greier å få nok medlemmer til å drive lønnsomt. Dermed må vi ta konsekvensen av dette, og legger ned driften 31. mars, forteller Johansen.

Han fastslår at det er en knallsterk konkurranse på dette feltet i Trondheim, og at 3T har vært kjempeflinke til å etablere seg som en stor og solid aktør.

– De har markedsmakt og bruker selvsagt den for hva det er verdt. I et slikt bilde er det ikke lett å etablere noe alternativt tilbud her i byen. Men, vi prøvde i alle fall. Det kan ingen ta fra oss!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]