annonse

annonse

Holmestrands treningssentre tar tak mot doping

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Dette er et samfunnsproblem som vil øke hvis vi bare lukker øynene, sier daglig leder Randi Mikaelsen på Trimhuset.

Hun snakker om doping på treningssentre, skriver Jarlsberg Avis.

På Trimhuset, og tidligere Puls, har de vært opptatt av problematikken lenge, ifølge Mikaelsen. Men nå har de tatt antidopingarbeidet et steg videre. Nylig ble de sertifisert som «Rent Senter» av Antidoping Norge.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på dette – men så er det vel heller ingen som vil si at de ikke vil bli kontrollert, sier spinningsinstruktør Trond Aarstadberg til avisen. Han presiserer at ingen er blitt kontrollert ennå.

Senteret er også opptatt av forebygging blant de yngste, og har nylig opprettet en treningsgruppe for barn og unge mellom 11 og 16 år.

– Unge i dag er «generasjon prestasjon» og er lett påvirkelige, samtidig som konsekvenstenkningen ikke er fullt utviklet ennå. Vi prøver å bruke det vi har lært til å spre gode holdninger, sier instruktør Maja Håkestad Aubert til avisen.

Daglig leder Bjørnar Eriksen i Sporty 24-kjeden er enig i at holdningsarbeid overfor unge er et viktig sted å begynne. Han røper at han har et mål om at alle de ni sentrene i kjeden skal få Rent Senter-sertifisering innen nyttår. To av sentrene er i Holmestrand.

– Antidoping er et samfunnsproblem som det er viktig å rette oppmerksomhet mot. Folk bestiller steroider på nettet uten å ane hva de putter i seg, og da spiller de russisk rulett med kropp og helse. Både treningsaktører, kommuner og politi må bidra på sine måter, sier Eriksen til Jarlsberg Avis.

LES OGSÅ: Ny håndbok om doping og folkehelse

Les mer om Rent Senter her

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]