annonse

annonse

Hoppet av Facebook og brettet opp ermene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Daglig leder Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen i Sprek Verdal kom fort til at det var bedre å være offensiv enn å fremstå som et offer, da koronakrisen kom.  Nå jobbes det på spreng for å ha alt på plass til gjenåpning. – Vi skal overleve dette, men vi har den tøffeste tiden foran oss, fastslår hun.

På et webinar i regi av Qicraft delte eier og daglig leder av de to frittstående sentrene Sprek Verdal og Sprek Moan sine erfaringer under koronakrisen – og fortalte om hva som nå gjøres for å være klar til å ta i mot medlemmene fra 15. juni.

– Dette er rare tider på alle måter, men vi hoppet raskt av diverse Facebook-forum og har hatt fokus på det mer praktiske, fastslo Christoffersen.

Det viktigste var og er kommunikasjonen med medlemmene. Christoffersen påpekte at det var vanskelig å vite hvordan man skulle fremstå i starten, men landet på at det var bedre å være offensiv enn å være et offer.

– Det er viktig å kommunisere i alle kanaler. Vi har brukt nyhetsbrev, Facebook og delvis lokale medier, fortalte hun.

Kommunikasjonen er myntet på både medlemmene og alle rundt dem. Informasjonen er konsis – rett på sak og tydelig, noe Christoffersen spesielt vektlegger nå som man skal begynne å kommunisere krav til endret adferd.

– Vi er tydelige på at vi har kontroll og at tiltak er på plass, for å skape tillitt slik at folk tør å bruke sentrene igjen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Begynner heller for strengt

Sprek har vært nødt til å permittere alle ansatte, bortsett fra daglig leder. Christoffersen tror også det vil være behov for videre permittering i tiden fremover, og understreker viktigheten av god kommunikasjon – også med de ansatte.

– Vi må bygge opp forståelse for hvor viktig det er å ha ansvar for smittevern når det gjelder renhold etc.

Oppgavene til den enkelte må være godt beskrevet, nedfelt og tilgjengelig. Christoffersen har lenge jobbet med den nye standarden for treningssentre (som ikke har noe med koronasituasjonen å gjøre, red.anm.), og fremhever at den rommer både verktøy og beskrivelser for en sikker drift.

– Den har jeg hatt god nytte av. Gode, enkle og klare beskrivelser er viktig akkurat nå. Vi skal følge opp medlemmene på en høflig, men tydelig måte. Vi begynner heller for strengt, for så å slippe opp litt – enn at det går over stokk og stein i starten, understreket hun.

Et eksempel er en sykkelinstruktør, som vil være smittevernansvarlig for sine timer. En gjennomgang må gjøres før oppstart, og vedkommende må vite hva som skal til for å gjennomføre på en sikker og tygg måte – det aller viktigste er å unngå smitte på sentrene.

Informasjon og rutiner

– Man må ha kontroll og rapportering på rutinene, og dokumentere at ting er gjennomført i henhold til kravene. Det er viktig at hvert senter gjør sin egen risikoanalyse med tanke på utstyr, lokalenes utforming, hvordan folk beveger og forflytter seg etc. – og ut i fra det, gjøre en revisjon av renholdsplanen, sa Christoffersen.

Hun understreket viktigheten av å ha gode hygienestasjoner med alt man trenger av papir og desinfiserende midler, samt mer regelmessig desinfisering.

Det å unngå sammenstimling før og etter gruppetimer, kan løses via bookingsystemet – og det kan også bli aktuelt å bruke booking også i styrkesalen. Timeplanene må legges om på grunn av forventet begrensning på antall deltakere – kanskje også flere kortere timer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Alt dette vil være en del av risikoanalysen, fastslo Christoffersen – som også kunne fortelle at Sprek skal fortsette med både utetimer og digitale timer etter gjenåpningen, for å gi best mulig tilbud til medlemmene.

Informasjonsoppslag rundt om på sentret er også en del av planen, slik at det ikke skal være rom for tvil. I tillegg planlegger Sprek å kjøre små videosnutter på skjermer internt på senteret – og på sosiale medier – om hva som forventes av renhold av utstyr etter bruk mv.

– Vi skal overleve dette! Men vi har den tøffeste tiden foran oss med utbetaling av feriepenger og forventet lavere omsetning i tiden etter vi åpner igjen. Vi har mistet en del medlemmer, og ikke fått så mange nye inn – så det å ha et tett samarbeid med regnskap og bank, er viktig.

– Dessuten å ha et godt likviditetsbudsjett. Det er veldig viktig nå å unngå å skyve på kostnadene, slik at vi sørger for overlevelse utover høsten, konkluderte Christoffersen.

LES OGSÅ: – Ta tapene nå, 2020 blir et “møkkaår” uansett

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]