annonse

annonse

Foto:

Erlend Svardal Bø - Høyre

Høyre setter fokus på aktivitet som medisin

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I et kontinuerlig engasjement for å fremme helse og forebygge folkehelseproblemer, inviterer Høyre til et nytt innspillsmøte på Stortinget. Dette møtet vil utforske hvordan aktivitet kan betraktes som medisin i kampen mot inaktivitet, fedme, overvekt og psykisk uhelse, og hvordan dette kan gjøres i praksis. Etter fjorårets vellykkede innspillsmøte om grønn resept, har Høyre tatt initiativet til å utrede nye modeller for grønn resept og mer veiledet fysisk aktivitet. Denne artikkelen dykker dypere inn i betydningen av “aktivitet som medisin” og oppfordrer til deltakelse på det kommende innspillsmøtet.

I fjor høst arrangerte Høyre et innspillsmøte som ga oss verdifulle innsikter i hvordan vi kan øke bruken av grønn resept og dermed fremme bedre helse for vårt folk. Denne innsikten ble omsatt til politisk handling, og i juni i år vedtok Stortinget etter initiativ fra Høyre et forslag om å intensivere bruken av grønn resept og utforske nye modeller for oppfølging, inkludert veiledet fysisk aktivitet og kosthold. Dette er et tydelig eksempel på hvordan gode idéer kan påvirke politikk og gjøre en forskjell i samfunnet.

Nå, som en del av denne kontinuerlige innsatsen for å fremme folkehelsen, inviterer Høyre til et nytt innspillsmøte på Stortinget. Hensikten er å samle innspill om hvordan vi kan implementere de vedtatte tiltakene i praksis og sikre at de når sitt fulle potensial i å forbedre helsen til våre borgere.

Aktivitet som Medisin: En ny tilnærming til folkehelse

Folkehelseutfordringene Norge står overfor er betydelige, inkludert økende inaktivitet, fedme, overvekt og økende psykisk uhelse. Det er på tide å tenke nytt og mer forebyggende. Å betrakte aktivitet som medisin kan være nøkkelen til å takle disse utfordringene på en mer effektiv måte.

Fysisk aktivitet og et sunt kosthold er fundamentale for god helse. Forskning har vist gang på gang at de som opprettholder en aktiv livsstil og spiser riktig, har lavere risiko for en rekke helseproblemer, inkludert hjerte- og karsykdommer, diabetes, og en rekke psykiske helseproblemer som depresjon og angst. Dette er veldokumenterte fakta som understreker viktigheten av å integrere fysisk aktivitet og kosthold som en del av helsebehandlingen.

Høyre tar dette et skritt videre og mener at fysisk aktivitet bør “foreskrives” på samme måte som medisiner. Dette innebærer å se på fysisk aktivitet som en legitim behandlingsmetode for en rekke helseproblemer. Å integrere denne tilnærmingen i helsevesenet kan bidra til å redusere belastningen på helse- og omsorgstjenesten og spare ressurser på lang sikt.

Deltak på Innspillsmøtet

Innspillsmøtet vil finne sted på Stortinget mandag 13. november fra kl. 08.30 til kl. 12.00. Dette er en unik mulighet for interesserte parter, helsepersonell, forskere og samfunnsmedlemmer til å bidra med sine perspektiver og idéer om hvordan aktivitet kan integreres som medisin i helsevesenet.

Påmelding til innspillsmøtet er nødvendig og kan gjøres ved å kontakte Nina Nilsen, konsulent for Høyres stortingsgruppe, på e-postadressen nina.nilsen@stortinget.no.

Vennligst inkluder fullt navn, organisasjonsnavn og e-postadresse i påmeldingen, og merk e-posten med “Påmelding til innspillsmøte om trening som medisin mandag 13. november”. Påmeldingsfrist er onsdag 8. november kl. 12.00.

Praktisk informasjon og program for innspillsmøtet vil bli sendt ut cirka en uke før arrangementet, og deltakere oppfordres til å spre ordet og invitere kolleger og samarbeidspartnere for å sikre en mangfoldig og fruktbar diskusjon.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]