annonse

annonse

Hver tredje nordmann har fått dårligere fysisk form etter koronautbruddet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Antall nordmenn som har fått dårligere fysisk form har aldri vært høyere under pandemien enn nå i desember, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt til sammen 39.000 nordmenn om hvordan deres fysiske form er blitt etter koronautbruddet.

I desember sier hver tredje nordmann (32 %) at de har fått dårligere fysisk form etter korona. 13 prosent sier at de har fått bedre fysisk form, mens omtrent annenhver nordmann (56 %) sier at formen er uendret.

– Antall nordmenn som har fått dårligere fysisk form har aldri vært høyere under pandemien enn nå i desember. Mangel på treningstilbud og snart ribbe, gjør ikke utgangen av året 2020 til det sprekeste, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

De unge er dårligst

I overkant av to av tre nordmenn (68 %) har trent innendørs eller utendørs den siste uken, slik som løpetur, gåtur, kroppstrening eller lignende.

Dette er det laveste som er målt under pandemien og er en nedgang på 3 prosentpoeng fra november, samt ligger 9 prosentpoeng under det som var tilfelle etter nedstengningen i mars.

Det er de under 30 år som i størst grad ikke har trent den siste uken (40 %). Det er også de unge som i størst grad sier at den fysiske formen er blitt dårligere (44 %).

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]