annonse

annonse

Hvilken type treningssenter-eier er du?

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ifølge Virke Trening er det rundt 1 200 treningssentre i Norge. Det er alt fra store fullsortimentsentre til mindre nisjesentre – og alt i mellom. Alle disse treningssentrene har nådd ulike nivåer i utvikling, modenhet og økonomisk status. På hvilket nivå er du?

Treningssenter-eier som bare «prøver å overleve».

Virksomheten går ikke bra av ulike årsaker, selskapet blør, eierne jobber veldig mye og ofte uten direkte uttak av lønn. Fokus ligger på å kunne betale den neste fakturaen på forfall, og framtidsutsiktene er ikke lyse.

Treningssenter-eier som er på «normal status».

Virksomheten er mer etablert og det er på plass en identitet man tror på. Men det er fortsatt lange arbeidsdager, og lønnen er ikke spesielt bemerkelsesverdig. Den langsiktige betalingsevnen må bli bedre og eierne trenger et bedre hverdagsliv.

Treningssenter-eier som er «vellykket».

Selskapet har nå klart å bli et populært treningssenter med et godt omdømme. Du våger å ta litt mer betalt og leverer «mye for pengene». Eierne kan ta ut en bedre lønn og gjøre andre positive ting på selskapets regning. Arbeidsdagen er rimelig normal og planlagt ferie er en selvfølge.

Treningssenter-eier som tilhører «den ultimate eliten» (topp 2 – 3 % av alle treningssenter-eiere).

Nå har det løsnet, virksomheten er en «pengemaskin» og leverer veldig gode nøkkeltall. I tillegg til en lønn utover det normale og andre goder, kan eierne ta utbytte på 500 000 kroner pluss, årlig. En «exit» er nært forestående i og med man er en klar oppkjøpskandidat.

Medlemskap trumfer alt

På hvilket nivå er ditt treningssenter og hva er målet ditt? Sannsynligvis (hvis du ikke allerede er der) tar du sikte på den ultimate eliten. Spørsmålet er hvordan skal du komme dit?

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det er vanskelig å få til dette på egenhånd, en del vil nok trenge profesjonelle rådgivere til å veilede seg på veien mot suksess. Jobber du ikke sammen med en bransjeerfaren konsulent i dag, er anbefalingen at du gjør det kjapt.

Det er ikke NOE produkt et treningssenter selger som har så god avkastning som medlemskap. Veien til økonomisk suksess er derfor lett å finne i teorien – få til en større nettovekstendring blant medlemskapene dine. Dette gjøres best hvis du kan få til disse seks aktivitetene/hendelsene:

Seks hendelser
  1. Det enkleste er at konkurransebildet endres og et nærliggende treningssenter legger inn årene. Deres medlemmer (og deres beste instruktører) kommer til deg.
  2. Du kjører godt utformet og konsekvent markedsføring, vanligvis to til tre kampanjer som fungerer svært godt.
  3. Du endrer organisasjonen og bruker flere ressurser på salg, og implementerer et strukturert salgssystem.
  4. En unikhet oppstår når du tar inn noe populært i ditt sortiment som ingen andre har. Dette åpner opp for en ny målgruppe som kanskje aldri før har gått på treningssenter (tidlige eksempler er spinning, zumba og ulike vektreduksjonskonsepter).
  5. Oppsigelsene reduseres kraftig – du begynner å jobbe mer aktivt med ulike tiltak for å opprettholde medlemskap over lengre tid.
  6. Total «makeover» – nytt design, større tilbud og nytt utstyr.
Et mirakel

Noen av de ovennevnte seks aktivitetene må finne sted hvis det skal medføre en større nettovekst i antall medlemskap. Hvis alle seks hendelsene inntreffer, kan det skje et ekte «mirakel».

Hvis ikke kan et etablert treningssenter maksimalt regne med en årlig forbedring i antall betalende medlemmer på 2-4 prosent.

Hva skal du gjøre i dag for å ta ditt treningssenter til neste nivå?

LES OGSÅ: Selg gjennom å stille de riktige spørsmålene

Artikkelen er skrevet av Björn Johansson – Gymbusiness.se

Björn Johansson i Gybusiness.se

Björn Johansson er nå i sitt 28. driftsår innen trening og helse. Han har startet, eid og vært operativt aktiv i en rekke selskaper som Studio Aktiverum, instruktøropplæringsselskapet Fitness Industry Alliance, Fitness Invest, Form og Figur og MBM – Modern Business Meeting.

De siste 19 årene har han hatt fullt fokus på å jobbe som lønnsomhetskonsulent for kommersielle treningssentre innenfor områder som ledelse, markedsføring, salg og kundetilfredshet. Björns ideer, verktøy og systemer er implementert i over 400 av Nordens mest vellykkede aktiviteter innen trening og helse.

I tillegg til konsulentvirksomhet driver Björn en vellykket B2B-nettside – www.gymbusiness.se – en møteplass for de som ønsker å drive et vellykket treningssenter.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]