annonse

annonse

I dag går startskuddet for «kompensasjonsordningen 2.0»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Klokken 08.00 åpnet Brønnøysundregistrene for søknader om tilskudd som skal dekke uunngåelige kostnader. Tusenvis av bedrifter kan få utbetalt penger om få dager.

– Jeg vet at mange har ventet utålmodig på økonomisk støtte. Næringslivet vårt sliter fortsatt i motbakke, og jeg håper og tror mange vil søke om tilskudd nå når kompensasjonsordningen åpner, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Det kan i første omgang søkes støtte for perioden september – desember. Ordningen dekker inntil 70 prosent av faste unngåelige kostnader for september og oktober, og 85 prosent for november og desember.

Ordningen åpnet i dag klokken 08.00. Bedrifter som har papirene i orden, vil få pengene raskt inn på konto når de har søkt, ifølge meldingen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Skal gå kjapt

– Nå ser vi fram til å komme i gang for å bistå et kriserammet næringsliv. Vi har gjennomført flere tester for å sikre at alle kontrollmekanismene i løsningen er på plass og at utbetalingen fungerer godt, sier direktør i Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

– Vi har jobbet tett med Digitaliseringsdirektoratet siden vi benytter søknadsskjemaet i Altinn, og vi har samarbeidet godt med regnskaps- og revisorbransjen for å sikre at løsningen treffer målgruppen godt, fortsetter han

Bedrifter kan søke om kompensasjon helt frem til 14. mars. De bedriftene som ikke allerede har ordnet avtaler med autorisert regnskapsfører eller revisor bør gjøre det nå. Da går saksbehandlingen raskere og pengene kommer raskere inn på konto, ifølge meldingen.

Kompensasjonsordningen bygger på at de unngåelige kostnadene som dekkes er objektive og klart definerte. Kompensasjonsordningen er bygget på en automatisk, digital løsning slik at bedriftene raskest mulig skal få dekket faste kostnader som er enkle å kontrollere og dokumentere.

Løsningen er dimensjonert for å kunne håndtere tusenvis av søknader per minutt.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]