annonse

annonse

iGym-kjeden har omringet byen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Uansett hvilken vei du velger inn til Mo i Rana sentrum støter du på et iGym EXPRESS-senter underveis. – Ringen er sluttet, fastslår iGym-eier Stian Fagerhaug.

Siden 2015 har iGym EXPRESS vokst fra ett til fire sentre. Det femte senteret åpner nå i slutten av februar.

Gründer Stian Fagerhaug har med andre ord stått for en særdeles bratt vekstkurve med åpning av nytt senter sånn omtrent en gang i året. Det nyeste senteret blir også det største med et areal på 430 kvm, og det skal ligge på sørvestsiden av Mo i Rana sentrum.

Plasseringen er på en måte et brudd med tradisjonen, for Fagerhaugs idé har til nå vært å fange opp kundene før de rekker å komme til et senter inne i byen.

Strategisk plassering

– På Mo har vi lokalisert sentrene rundt sentrum. Når folk ønsker å ha senteret like i nærheten og vil trene lokalt, kommer de til oss. Vi merker derfor ikke noe særlig konkurranse siden sentrene våre er så strategisk plassert. Vi blir et naturlig valg for nærmiljøet, og de andre sentrene er snarere andre aktører enn direkte konkurrenter, forteller Fagerhaug.

iGym-kjeden har satset på litt mindre, lokale sentre i bomiljøer hvor det ikke finnes noe tilbud fra før.

– Slik får vi lagt til rette for trening der hvor folk hører hjemme, og noen kan også spasere rett fra huset sitt til treningssenteret, uten å måtte sette seg i bilen og kjøre langt avgårde.

Ville ha dypere innsikt

På noen få år har iGym EXPRESS vokst seg til en liten kjede, og utgangpunktet var blant annet at Fagerhaug ville ha en så god kjennskap til treningsbransjen som det var mulig å få. Og den beste kjennskapen får man vel ved å starte sitt eget senter?

– Jeg er daglig leder av SkySoft AS. Vi utvikler og leverer Boost System som er en nettbasert alt-i-ett-løsning for drift av treningssenter. Jeg åpnet det første senteret fordi lokalmiljøet på det aktuelle stedet manglet et tilbud. I tillegg hadde jeg, i kraft av å være leverandør, et ønske om å få en dypere innsikt i bransjen, sier han.

SkySoft bruker sentrene for å teste ut nye funksjoner i systemet, samt produktutvikling.

– Siste skudd på stammen er vår helt nyutviklede -og markedets mest komplette medlemsapp, med både booking og elektronisk adgangskort. Dette er min fulltidsjobb på dagtid. Senterdriften blir til daglig godt tatt vare på av dyktige medarbeidere.

Ringen sluttet i Mo

Noen opplever treningsbransjen som en tøff bransje med hard konkurranse, men Fagerhaug har bare gode erfaringer med sin satsing.

– Til nå har vi ikke opplevd noen store utfordringer utover det å skaffe gode lokaler og få dem ferdigstilt til ønsket og lovet tid. Vi har et konsept og et system som fungerer, som er veldig lett overførbart. Vi er en liten kjede og vi ønsker helhet, sier Fagerhaug.

– Nå regner vi oss dessuten for ferdig etablert i Mo i Rana-området fordi det ikke er noen gode steder igjen å åpne på. Ringen er dermed sluttet!

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Kjeden har gått med overskudd hele veien og vokser greit, ifølge Fagerhaug. I fjor havnet omsetningen på 2,7 millioner og i år budsjetteres det med en økning på ca. en million kroner.

– Per i dag er medlemstallet for de fire sentrene godt over 1 000 og vi regner med å få opp mot 500 til når vi åpner det nye senteret, sier gründeren.

Fagerhaug tilføyer at et effektivt medlemssystem er en nødvendig og helt avgjørende forutsetning for sunn drift og god økonomi.

– Systemene gir oss superkontroll og flyt. De hjelper oss med å holde kostnadene nede, men uten at det går utover nivået som medlemmene forventer av våre fasiliteter.

Medlemskap på tvers

iGym EXPRESS er i kategorien nøkkelgym, men uten å være definert som lavprissenter. Sentrene holder åpent fra fem om morgenen til tolv om kvelden.

– Primært utfører medlemmene egentrening, men vi kan også tilby PT og vi ønsker å utvide dette tilbudet. Vårt mål er å gi et allment treningstilbud for alle fra 15 år og oppover. Vi har en nedre aldersgrense på 15 og vårt eldste medlem har passert de åtti, sier Fagerhaug.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Han forteller at de får veldig gode tilbakemeldinger på konseptet og for at de blant annet ikke har noe kroppsfokus, men legger opp til gode treningsopplevelser for alle.

– Sentrene er like og vi prøver å få til et helhetlig uttrykk fra avdeling til avdeling. Det er også tanken fordi vi i medlemskapet gir tilgang til alle de lokale sentrene. Da kjenner folk seg igjen når de oppsøker sentre som de ikke vanligvis benytter.

Begrenser antall medlemmer

Mest mulig medlemmer er ikke Fagerhaugs ønske for enhver pris. Han mener derimot det kan være nødvendig med en begrensning.

– For det nye sentret har vi satt et tak på 500 medlemmer. Vi har vært opptatt av ikke å ha for mange medlemmer på hvert senter og har tidligere innført medlemstopp. Dette gjør vi for at det ikke skal bli for trangt, noe som vil kunne forringe medlemmenes treningsopplevelser, sier Fagerhaug som understreker viktigheten av lojale kunder.

– Den som gjør det best er jo alltid den som får beholde kundene! Våre medlemmer er lojale, og vi har stort fokus på renhold, orden og ryddighet, som vi får gode tilbakemeldinger på.

– Vi har vært opptatt av å finne optimalt gode lokaler, noe vi etterhvert har lyktes bedre og bedre med. Lokalene må være hensiktsmessige i utgangpunktet, og det er en stor fordel med tilhørende gratis parkeringsplasser.

Ingen planer om forrykende vekst

I og med at Fagerhaug med sitt nyeste senter kommer til å dekke alle innfartsveiene inn mot sentrum, regner han seg som ferdig etablert eller har han tanker om videre vekst?

– En gründer er vel alltid klar for vekst og nye utfordringer, men det viktigste for meg har vært å bygge stein for stein og skape en solid virksomhet på en trygg og fornuftig måte. Dette er også tanken videre.

– Jeg har ikke planer om noen forrykende vekst. Vi ønsker fremfor alt å være en markant leverandør av treningsglede rundt Mo i Rana, fastslår Fagerhaug.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]