annonse

annonse

Impulse satser på PT og teknologi

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lavpriskjeden Impulse måtte omorganisere for å stå sterkere i konkurransen i Trøndelag. Med egen medlems-app, inkludert bonuskort og lojalitetssystem, ønsker daglig leder Øivind Gundersen å engasjere medlemmene mer.

– Da vi startet i 2003, var vi de første lavprissentrene i Midt-Norge. Vi har vokst sakte men sikkert, og i 2010 hadde vi fire sentere. Siden ble det mer tempo, og mellom 2012 og 2016 etablerte vi seks nye sentere i rask rekkefølge, sier daglig leder Øivind Gundersen i Impulse-kjeden.

Impulse Treningssenter startet opp i 2003 og omfatter per i dag 10 treningssentre i Trondheim og omegn; Åtte i Trondheim kommune, ett i Melhus  og i ett i Stjørdal. Kjeden har i underkant av 70 ansatte og omsatte i 2016 for 44,5 millioner. Impulse eies av Bmi Holding AS.

Totalt har kjeden ca. 14 000 medlemmer.

Tøff konkurranse

Gundersen bekrefter at konkurransesituasjonen i Trondheim og nærområdene har vært tøff, noe som Sats Elixia merket og tok konsekvensen av da alle sentrene ble Fresh-sentre på tampen av 2015.

I mars i år la også Fresh Fitness ned et av sine sentre i Trondheim, og Hit The Gym som hadde fire sentre nylig la ned to avdelinger og overførte driften av de to andre til 3T.

For å stå sterkere i konkurransen måtte Impulse ta noen grep.

— Vi har omorganisert hele virksomheten, og i den forbindelse var det også nødvendig å nedbemanne. Den prosessen er vi nå ferdig med, og vi har innpasset konseptet til hva vi mener er de internasjonale trendene og måten å drive lavprissentre på, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Impulse kvitter seg med ansatte

Han legger til at Impulse har drevet godt i flere år og har tro på det de holder på med.

– Vi er en svært tydelig aktør i lavprissegmentet i Trondheim og omegn, fastslår Gundersen.

Lite gruppetrening

Gundersen utelukker ikke at kjeden kommer til å vokse utover de ti avdelingene man har i dag.

– Vi har ingen planer om å gi oss nå, snarere ambisjoner om fortsatt vekst. Vi har et langsiktig perspektiv, men ting kan skje fort og vi er raske på labben når den rette muligheten dukker opp. Vi er en aktiv ledergruppe som kontinuerlig ser på nye muligheter, fastslå han.

Impulse satser på bredden, men med et litt begrenset tilbud av aktiviteter.

– Vi fokuserer på styrke og kondisjon og har lite gruppetrening. Vi har to spinningsaler ved to av senterne, den eneste form for gruppetrening vi tilbyr. Vi er rettet mot personlig trening, det var en av justeringene vi gjorde på konseptet vårt i vinter og nå tidlig i år. Vi er opptatt av å skape mest mulig verdi for våre medlemmer, til en lavest mulig pris.

– Kundene har også anledning til å kjøpe personlig trening og kompetanse utover det som ligger i medlemskapet. Vi har fått god respons på vår PT-satsing og resultatene er foreløpig bedre enn vi hadde kalkulert med.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Gundersen konstaterer at Impulse appellerer til mange aktive.

– Vi har en god miks av medlemmer, og vi opplever oss som attraktive for alle aldergrupper. Vi har en lav pris med et tydelig tilbud på styrke- og kondisjonstrening, Vi vektlegger å levere kvalitet og være serviceinnstilt, tilgjengelige, hyggelige og folkelige i alt vi gjør.

– Vi lytter til medlemmene, og nøkkelen er å ha et konsept som passer de fleste, sier han.

Sprer trøkket

Differensiert medlemskap er blitt et tema i bransjen etter at Sats Elixia introduserte sin nye medlemsmodell, men Impulse kjører sin egen variant:

– Vi har gjort det annerledes og har differensiert medlemskap på døgntid. Medlemmene betaler mindre før kl. 15:00 og litt mer hvis man ønsker tilgang i hele åpningstiden. Medlemmene som ønsker å trene på formiddagen opplever dette som et godt tilbud. Prisen i det tidsrommet er også veldig lav, 199 per måned. Heldagsmedlemskapet koster 299, noe som heller ikke er en høy sum, forteller Gundersen.

– Vi ønsker å gi et insentiv for å trene på formiddagen. Før var det veldig fullt på ettermiddagen, men nå har vi klart å spre aktivitetene over hele dagen.

Egenutviklet app

Hva opplever Impulse som utfordringer og hva gjør man for å møte disse?

Gundersen forteller at de blant annet har satset på ny, egenutviklet teknologi, utviklet med støtte fra Forskningsrådet.

Daglig leder Øivind Gundersen Implse-kjeden (Foto: Impulse)

– Våre ønsker er nok de samme som for bransjen forøvrig: En stabil medlemsmasse, få folk til å trene mer, trene lengre og gi dem optimalt utbytte av medlemskapet. Målet må være at kundene opplever mer verdi enn bare å ha tilgang til senteret.

– I den hensikt har vi utviklet en app: En kundeklubb hvor medlemmene får oversikt over medlemskapet og følger med på sin egen treningsutvikling. Man får trenings-tips og treningsprogrammer – som treningsveilederne lager – direkte i appen på telefonen, samt oversikt over arrangementer og mulighet til å verve nye medlemmer. Dessuten får de gode tilbud fra utvalgte butikker og restauranter, sier han.

Appen, som bare er tilgjengelig for medlemmene, ble lansert i fjor høst og per i dag har 9 100 medlemmer lastet den ned.

Lojalitet og bonuspoeng

Tidligere i år ble appen utvidet med enda en nyvinning: Impulse Rewards. Den gir bonuspoeng omtrent som flyselskapenes bonuskort. Et belønningssystem hvor medlemmene får poeng for en rekke aktiviteter; per besøk, for kjøpt PT-time, for verving etc.

Poengene kan veksles inn i for eksempel en trenings-bag eller drikkeflaske, en gratis treningsmåned eller rabatt på PT.

– Vi er også i gang med et lojalitetssystem, hvor de som har vært medlemmer lengre enn to og fire år får fordeler. På den måten ønsker vi å engasjere medlemmene og gi noe tilbake. Forhåpentligvis vil dette bidra til at man bruker medlemskapet sitt mer og ser en større verdi i medlemskapet, sier Gundersen.

Impulse-sjefen trives godt i treningsbransjen og kunne ikke tenkt seg noe annet:

– Et av de hyggeligste stedene å jobbe må være i treningsbransjen. Vi møter mange vennlige og utadvendte mennesker hver eneste dag, og vi bidrar til en positiv aktivitet og folks helse.  Hos oss er dessuten økonomien sunn, noe som selvfølgelig hjelper på trivselen.

– Men ingen ting kommer av seg selv i bransjen, man må stå hardt på for gode resultater og man må gjøre de rette tingene. Og dessuten aldri glemme at man driver butikk!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]