annonse

annonse

In Shape bygger seg opp på egne ben

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I dag består In Shape av to sentre i Bergensområdet, men blir tre – kanskje fire – i løpet av 2020. Senteret trakk seg ut av Sprek og Blid-kjeden i januar i år, og ser muligheter for å bygge videre med avtaler og investeringer i andre treningssentre.

In Shape ble etablert i 2009 av ev kameratgjeng som ville gjøre noe sammen, følge daglig leder Frode Monsen som har drevet med eiendomsforvaltning og -utvikling siden 1995.

– In Shape Olsvik åpnet 3. juni 2010 med 1000 kvadratmeter, og i september 2012 åpnet vi opp ytterligere 800 kvadratmeter, slik at senteret i dag er på ca. 1800 kvadratmeter, forteller Monsen.

Det er et fullsortimentsenter, beliggende ca. 9 kilometer fra Bergen. Senteret har blant annet to gruppetimesaler og en spinningsal.

– Vi har også egen kampsportavdeling med fullskala boksering, her trener også bokseklubben Bergen Atlet Klub, som drives av Hjalmar og Anders Styve, sistnevnte er Norges mestvinnende bokser, sier Mosen.

I september 2019 åpnet In Shape et lite senter på Sotra, vegg i vegg med Sartor kjøpesenter. Senteret er et betjent ekspress-senter på 360 kvadratmeter.

– Men det er åtte meter under taket. Vi har også laget en mesanin på 150 kvadratmeter, uten gruppetimer.

Hentet frem gamle planer

Da In Shape ble etablert var det kun en passiv investering som eierne mente «kunne bli hyggelig» på sikt for alle.

– Vi hadde noen tanker om å utvide allerede i 2015-2016, men planene ble lagt i skuffen da Sprek og Blid banket på døren og gjerne ville ha oss med, forteller Monsen.

I januar 2019 forlot In Shape Sprek og Blid-kjeden, og hentet opp igjen planene som ble lagt i skuffen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Det har vært en intern diskusjon om veien videre, da landskapet har forandret seg betydelig siden sist vi tenkte å utvide. Det har også vært noen som har ytret ønske om å kjøpe seg inn i selskapet, og dette har også bidratt til å skape interne diskusjoner.

– Til slutt endte det med at jeg nå har kjøpt meg opp til 81 prosent av selskapet og har overtatt som daglig leder, sier Monsen.

Skal drive god butikk

Han forteller at medlemsmassen i In Shape har vært stabil de siste to, tre årene.

– Men det forventes en økning i 2020 fordi vi etablerte ett senter til i oktober.

In Shape har signert en leiekontrakt, med diverse forbehold om godkjennelse, men dette skal være avklart i løpet av kort tid.

– Vi kalkulerer med ca. 4-5 måneder fra godkjenning til vi åpner dørene.

På grunn av konkurransesituasjonen ønsker ikke Monsen å kommentere ytterligere.

– Hva er ambisjonen til In Shape samlet sett på kort og lang sikt? Er målet å bygge en kjede?

– Ambisjonen på kort sikt er å drive god butikk! Vi gikk ikke med overskudd før siste kvartal 2017. Det var kalkulert med fem år etter åpning, men så bygget vi ut i 2012 – så vi traff egentlig bra på det; fem år etter siste byggetrinn.

Monsen fastslår at de aldri har hatt mål om å bli en kjede, kun for å være en kjede.

– Vi har nå to sentre, og det tredje vil komme i 2020 og kanskje også nummer fire. Men der er det ikke signert ennå, kun muntlige forhandlinger.

Muligheter for ytterligere utvidelser

– Vi får nå synergieffektene som tiltenkt, og dette konseptet vurderer vi å bygge videre på. Vi har nå en plattform der vi kan tilby komplett administrative løsninger, inklusiv web og digitale løsninger for de som ville vurdere et samarbeid.

– Vi ønsker også å tilby avtaler for nye sentre der vi går inn på eiersiden, og tilfører kapital samt finansiering av utstyr, da vi ser at mange som ønsker «eget senter» ofte blir stoppet der.

– De som ønsker kan derfor kunne etablere sitt eget senter for mellom 700 – 900 000 kroner i egenkapital, og vi ordner resten, inkludert utstyr.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvordan opplever dere konkurransen i Bergens-området?

– Konkurransen er knallhard! Leser ofte at «alle» ønsker at prisen skal opp, da de mener det er billig å trene, og samtidig har de samme valgt å kjøre Black Friday tilbud med dumpet månedspris…

– Butikk-kjedene har nå etter hvert innsett at dette er dårlig for næringen, og likevel kaster treningsbransjen seg på dette – og kanskje blir det slik at folk forventer at det alltid er tilbud på å starte på treningssenter?

Har ikke køer ved apparatene

– Hvordan hevder In Shape seg i konkurransen? Hva slags fortrinn har dere? Hvordan skiller dere dere ut?

– Vi har et konsept der vi kan samle hele familien. Vi har alt fra barnedans til seniorgrupper – og alt mellom. Vi har også en herlig blanding av instruktører. Vi overtok forsvarsavtalen på Haakonsvern i 2017 til 2019, og fikk fornyet tillit nå i sommer. Det er et kvalitetsstempel av våre ansatte.

– Vi får ofte høre vi har mye utstyr, slik at det ikke er kø. Vi har for eksempel 24 løpemeter med frivekter og benker, samt minimum dobbelt opp av alle apparater.

– Vi har også rettigheter på EasyLife-konseptet i Bergen og omegn-kommunene, og bare det å ha originalen av et slikt nasjonalt konsept er fantastisk!

– Hva er den største utfordringen for In Shape fremover?

– Vår største utfordring er at vi må holde litt igjen på alle tanker og ideer vi har lyst til å gjennomføre, da det er mye energi i organisasjonen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]