annonse

annonse

Ingen dans på roser å være PT

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etterspørselen øker, men det er mange PT-er som ikke henger med på kjøret.

Frank-Idar Sande leverer 160 PT-timer i måneden, og innkasserer godt over en million kroner i årslønn. Han er en av Sats Elixias aller mest vellykkede personlige trenere, ifølge PT-sjef Atle Arntzen i Sats Elixia, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at ingen vil få PT-jobb i Sats Elixia uten å forplikte seg til å jobbe som trener på heltid, på grunn av den høye etterspørselen.

Men til tross for den høye etterspørselen er det langt fra alle PT-er som lykkes. Ingen får fastlønn, og trenerne må jobbe tusenvis av timer for å kunne bevege seg oppover stigen til de høyeste lønnssatsene. Mellom 20 og 30 prosent kaster inn håndkleet i løpet av det første året.

– De klarer ikke løse salgsdelen av jobben som gjør at de får kunder. Da blir det veldig lite lønn, sier Arntzen.

Heller ikke kjedene Evo Fitness eller Stamina opererer med fastlønn for pt-ene.

– Det er slik bransjen er. Hos oss jobber du på provisjon. Klarer du å holde et visst volum, tjener du også gode penger, sier PT-sjef Jørn Stian Dahl i Stamina Group.

Stadig flere personlige trenere jobber heltid også ved treningssenterkjeden Evo Fitness. Produkt- og personalsjef Henning Holm i Evo opplyser til Dagens Næringsliv at omkring halvparten nå bare jobber med PT-timer.

Han er skeptisk til utelukkende å ansette pt-er på heltid og tror Sats Elixia senker sitt faglige nivå ved å stille krav om 100 timer per måned. Det eneste kravet Evo har til PT-ene, er at de leverer minst 40 PT-timer i måneden. Seks av ti lykkes, skriver avisen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]