annonse

annonse

Ingen gjenåpning i Oslo neste uke

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter denne uken lettelser i koronatiltakene, blir det ingen nye lettelser neste uke. Det betyr fortsatt stengte treningssentre i hovedstaden.

I en pressemelding fredag ettermiddag fastslår byrådet at «på grunn av usikkerheten knyttet til muterte varianter av koronaviruset fortsetter de videregående skolene i Oslo på rødt nivå i neste uke».

Byrådet, som myndighetene for øvrig, prioriterer barn og unge, så med nok en uke med rødt nivå på videregående skoler, tilsier det at det vil gå enda mer tid før treningssentrene igjen kan ta i mot sine medlemmer.

– Rådene vi får fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet er klare: situasjonen er fortsatt så usikker at vi bør vente med å gå til gult nivå i videregående skole. Vi lytter til de faglige rådene, og avventer ytterligere lettelser i videregående skole. Vi gjør heller ingen andre lettelser i tiltakene i Oslo nå, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Den positive utviklingen i smittetallene i Oslo har fortsatt denne uken, men utbruddet av det muterte viruset har skapt en mer usikker situasjon, ifølge pressemeldingen.

Byrådsleder Johansen understreker at smitte av det muterte viruset ikke nødvendigvis viser seg i Oslos smittetall ennå. Han kommer med en sterk oppfordring til befolkningen i forkant av helgen:

– At vi fortsetter på rødt nivå i videregående skole understreker alvoret i situasjonen. Det som skaper den store usikkerheten er at de nye variantene av viruset er mer smittsomme, men også at smittetallene i dag først og fremst sier noe om situasjonen en god stund tilbake.

– Det tar tid før ny smitte viser seg i smittetallene. Derfor vil jeg på det sterkeste anmode befolkningen i Oslo om fortsatt å følge de viktigste rådene for å unngå smittespredning, sier Raymond Johansen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]