annonse

annonse

Ingen hast med å bli en homogen kjede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Credo Partners blir majoritetseier med ca. 60 prosent i det nye holdingsselskapet som består av kjedene Nr1 Fitness, Trento, Toten Treningssenter, Sprek 365 og Trimhuset. De fem gründerne sitter med resten. Snart kommer en ny CEO på toppen, og alle ønsker enda flere aktører velkommen inn.

Det blir ingen umiddelbare endringer for de fem kjedene som nå har dannet en ny treningskjede sammen med Credo Partners.

Partner Victor Evensen i Credo forteller til Treningsindustrien.no at alle inntil videre opererer som før.

– Vi begynner med en tynn overbygning. Vi har signert en ny CEO som sammen med et par ressurser rundt seg har oppgaven å tilrettelegge for samarbeid, mer enn full integrasjon, forteller han.

– Vi opererer med en planleggingshorisont på pluss, minus fem år – og det går gjerne 18 måneder før vi gjør noen store grep, fortsetter Evensen.

Hvem som blir den nye toppsjefen for den nye kjedekonstellasjonen er ikke offentliggjort ennå. Ifølge Evensen er personen signert, men er midt i et større prosjekt, så det tar litt tid for hen er på plass.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ønsker nye velkommen inn

Hva Credo har investert for å få samlet de fem kjedene, vil ikke partene avsløre. Men Credo sitter med ca. 60 prosent eierandel i det nye holdingsselskapet som huser de fem kjedene. De opprinnelige gründerne har fått cash og reinvestert betydelig i det nye holdingsselskapet.

– Det er ingen som har blitt «rike og late» av dette. En gevinst kommer når vi en gang i fremtiden skal ha en exit, påpeker Evensen – som er tydelig på at det også vil være plass til nye aktører i den nye konstellasjonen.

– Absolutt, men fortrinnsvis aktører som også vil være med på eiersiden. Det er viktig å understreke at dette er et bransjedrevet initiativ. Det var aktørene selv som ønsket å få i stand noe, og vi kom inn som en tilrettelegger.

Gründerne blir ansatte

Det er kanskje ikke noen overraskelse at det var konsernsjef Trygve Amundsen i Nr1 Fitness som var primus motor for å få i stand et større samarbeid – noe han også bekrefter:

– Ja, det var vi som startet samtalene med Credo. Jeg har jobbet bevisst med dette i mange år, og endelig er vi i mål med en investor som er flinke til akkurat dette, sier Amundsen.

Han humrer litt over at han nå endelig får en sjef etter 14 år alene. Som alle de andre gründerne – bortsett fra Stig Nyengen i Trento – er han nå ansatt i det nye selskapet.

Også Hans Arne Bjørdal Hjeldnes trekker frem samme faktum:

– Jeg har signert min aller første ansettelseskontrakt, hilsen mann 44, sier han og ler.

Alle de opprinnelige gründerne skal bidra inn i den nye konstellasjonen, samtidig som de skal videreutvikle sine respektive «tidligere» kjeder.

– Vi skal lene oss på gründernes kompetanse. Credo er ikke bransjespesifikke, så gründerne vil ha nok å gjøre fremover, sier Victor Evensen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Skal gi et bedre tilbud

Hva som blir et eventuelt navn på en ny kjede er helt i det blå. Ingen har hastverk. Selv om overbygget er på plass, skal det diskuteres videre hvor mye og hvor fort integrasjoner skal gjennomføres og synergier skal tas ut.

Det som er åpenbart er at harmonisering av medlemssystem og andre lavthengende frukter, blir førsteprioritet – eller som Amundsen oppsummerer:

– Vi er alle gode aktører som tjener penger, dette er ikke et turnaround-case. Synergiene skal gi oss reduserte kostnader og samtidig gi medlemmene et bedre tilbud. Tiden er overmoden for at bransjen finner hverandre og bygger større verdier, sier han.

LES OGSÅ: Nr1 Fitness, Trento, Sprek 365 og Toten Treningssenter finner sammen

LES OGSÅ: Aktiv365 og Family Sports Club slår seg sammen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]