annonse

annonse

Innendørssykling gruser konkurrentene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Undersøkelser kaster nytt lys over forbrukernes rådende treningspreferanser. Det gir verdifull innsikt om hvordan treningssentrene kan forme sine gruppetreningstilbud.

Hva er den mest populære typen gruppetreningsklasse du kan tilby på senteret ditt? Kan det være HIIT-klasse, en sjel-smørende yoga-økt, eller en solid styrketreningsøkt? Tallene er inne og resultatet er entydig: Innendørssykling feier alle andre alternativer av banen, ifølge en melding fra Les Mills.

Flere nye undersøkelser viser at innendørssykling er den mest populære klassekategorien blant medlemmene. Resultatene fra den kommende «Les Mills Global Consumer Fitness Survey» (med over 12 000 respondenter i 22 land) indikerer at 20 prosent av det globale treningsmarkedet for tiden har eller vil vurdere, klasser med innendørssykling.

I mellomtiden konkluderer den nye rapporten «Moving Communities: Active Leisure Trends 2018» fra DataHub og ukactive at innendørssykling-klassene fører an på treningssentrene, og stod for 13 prosent av de samlede gruppetimedeltakelsene i fjor.

Yoga og Pilates-klasser havnet på delt andreplass (7 prosent hver), etterfulgt av BODYPUMP (6 prosent) i rapporten, som baserte seg på data fra tre millioner kunder og 150 millioner individuelle treningssenterbesøk.

Så hva betyr dette for de som driver treningssentre?

En voksende kategori

Eksplosjonen av sykkelbaserte tilbud de siste årene – som spenner fra opplevelsesbaserte boutique klasser, hjemme- og virtuelle treningsøkter, til prestasjonsfokuserte klasser – har utvidet innendørssyklingens attraktivitet og demonstrert at det er en stor mulighet for differensiering med sykkeltilbud.

Denne trenden har vært godt dokumentert, men mens enkelte bransjeobservatører har antydet at innendørssykling har nådd toppen, viser de siste funnene et mye mer optimistisk bilde for segmentet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Tallene viser et betydelig, latent potensial for innendørssykling, med 29 prosent av de såkalte «Millennials» som allerede enten deltar i sykkelgruppetrening eller vurderer å gjøre det, ifølge Consumer Fitness Survey.

Dette er gode nyheter fra et driverperspektiv i og med innendørssykling gir høy avkastning per kvadratmeter, og har en evne til å tiltrekke seg et bredt spekter av medlemmer gjennom et stort antall tilbudte formater.

Passer for mange

For eksempel hos Resolve Fitness i Australia, som har lykkes med å engasjere et stort tverrsnitt av sin medlemsbase gjennom innendørssykling.

– Innendørssykling er attraktivt i et bredt aldersspekter. Vår eldste regelmessige rytter er 84 år gammel, og han deltar i minst tre instruktørledede timer i uken, sier senterleder Freyja Gunn.

– Det er også en fin måte å få en kardio-økt, uten å hoppe eller andre belastende bevegelser. Det er ideelt for de som for eksempel har skader og kan ikke løpe, fortsetter hun.

Mulighetens omfang

De nye rapportene antyder at denne brede appellen vil spille en rolle i den fortsatte veksten for innendørssykling. Men av større betydning er det faktum at forbrukerne ikke bare blir lokket av dette treningssegmentet, de er også stadig mer villige til å bruke betydelige summer på det.

Drevet av tungvektere som SoulCycle og Flywheel, har sykling vært stjernen i den ubønnhørlige veksten innen boutique-tilbud siden begynnelsen av dette tiåret.

Men 86 prosent av boutique-brukerne har også et betalt medlemskap andre steder (ref. 2016 IHRSA Health Club Consumer Report) indikerer at de fleste av disse besøkende er tradisjonelle treningssentermedlemmer som går til boutique-konseptene for å få sitt eksplisitte sykkelbehov dekket.

Dette støttes av de siste funnene fra Consumer Fitness Survey, som indikerer at halvparten (51 prosent) av verdens treningssenterkunder, bruker betalte alternativer til vanlige multifunksjons treningssentre – mens en tredjedel (33 prosent) av medlemmene av slike sentre, også betaler for å trene andre steder.

For tiden er medlemmene villige til å holde seg til sitt treningssenter, mens de betaler ekstra for varierte treningsopplevelser. Men det gjenstår å se hvor lenge dette vil fortsette før kundene begynner å droppe det vanlige medlemskapet og spre seg i sin jakt etter sitt optimale treningstilbud.

Så hvordan kan treningssentrene motvirke denne risikoen og tilby opplevelsene deres medlemmer søker andre steder for å få?

Lås opp uutnyttet potensial

Undersøkelser viser at medlemmer som bruker spesifikke sykkelstudioer, bruker gjennomsnittlig 111 dollar per måned på medlemskap versus 52 dollar i snitt på multifunksjonsfasiliteter (ref. IHRSA Boutique Studio Phenomenon 2016).

Så gitt den betydelige veksten av innendørssykling de siste årene – både når det gjelder mengden av folk som ønsker å prøve sykkel , og bruke penger i dette segmentet – er det klart at det er et betydelig uutnyttet potensial for tradisjonelle treningssentre når det gjelder å overbevise flere medlemmer om å prøve sykkelgruppetrening hos dem.

Men når man ser på tall for innendørssykling fra høypresterende sentre i forhold til bransjens gjennomsnitt, blir det enda tydeligere at mange treningssentre undervurderer omfanget av mulighetene rundt sykkelgruppetrening.

I et typisk treningssenter står sykkelsalen tom 80 prosent av tiden, og koster mange tusen i tapte inntekter. Disse sentrene tilbyr alltid samme innendørssyklingsklasse et par ganger om dagen, og tilbudet tiltrekker seg de samme personene hver gang.

De mest vellykkede sentrene forstår at, i likhet med andre gruppetreningsaktiviteter, ulike typer sykkelprogrammer appellerer til forskjellige målgrupper.

Trengte fornyelse

Som for eksempel hos West Wood Clontarf i Dublin. Ved å ha en helhetlig tilnærming til sitt innendørssykkel-tilbud, har senteret optimalisert sykkelsalen og har nå en belegningsgrad på 80 prosent.

– Vi pleide å ha de normale spinningklassene, det fungerte bra – men vi følte at senteret trengte fornyelse fordi tallene gikk ned. Så vi tok inn sykkelpakken fra Les Mills og siden har senteret gått fra sterk til enda sterkere, sier Group Fitness Manager, Tine Bogsted.

– Vi har nå fire forskjellige tilbud i en sal, som er i bruk 80 prosent av åpningstiden med enten live eller virtuelle klasser. Så når vi har omvisning for potensielle medlemmer, er det alltid aktivitet i den salen og det er et sterkt salgsargument, fortsetter hun.

Avler mer gruppetrening

Det er mange måter for treningssentre å få til at «trening på sykkel» appellerer til et bredt spekter av medlemmer – forutsatt at de planlegger programmer som har spesifikke forskjeller, og imøtekommer ulike medlemsbehov.

Fitnesscamp Westerwald i Tyskland har nylig satset stort på et nytt gruppesykkelstudio hvor kvaliteten og bredden på programmene har hjulpet senteret til å tiltrekke seg et bredt spekter av nye medlemmer, blant annet idrettslag, sykkelfans, bedriftsmedlemmer og skoler.

– Våre sykkelklasser er i ferd med å ta av med et gjennomsnittlig belegg på 85 prosent, og noen klasser er helt utsolgt.

– Vi bruker for tiden ikke bookingsystem; hvis klassene er overfylte, velger folk andre gruppetreningsklasser i stedet, så vi har i tillegg opplevd en økning i det bredere gruppetreningsoppmøte, fastslår Alexandra Martin, medeier og Group Fitness Manager på Fitnesscamp Westerwald.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]