annonse

annonse

Innfordringsnykommer har tatt 25 prosent markedsandel på kort tid

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Remind har landet en fjerdedel av innfordringsmarkedet for treningssenterbransjen på under to år. Rundt 350 treningssenter, inkludert flere kjeder, er allerede på kundelisten. – Den langsiktige ambisjonen er å bli en så spisset aktør at det er en selvfølge at alle treningssentre i Norge bruker Remind. Det er dette vi kan, sier Øyvind Tranøy.

Exceline-sjefen er en av eierne som var med på etableringen av Remind AS høsten 2019. I tillegg er Exceline-gründer Rune Reitan med. Tidligere salgssjef i CrediCare, Andre Saxegaard, er daglig leder i selskapet som er lokalisert på Moelv – da «innfordringssentrum» i Norge er området rundt Mjøs-byene.

– Med god kjennskap til ubetalte treningsavgifter hos våre 600 treningssenterkunder ønsket vi å lage en skreddersydd innfordringsløsning som er tett integrert med medlemssystemet, forteller Øyvind Tranøy.

– Tidlig februar 2020 fikk vi bevillingen fra Finanstilsynet til å starte ordinær innfordringsdrift, og per nå har vi 350 treningssentre som oppdragsgivere.

Remind har utviklet integrasjon mellom innfordringssystemet og medlemssystemet. Sentrene kan derfor finne relevant informasjon om saksgangen direkte i medlemssystemet. Behovet for å logge seg inn på innfordringssystemet er derfor fjernet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Oppleves som et medlemskontor

– Våre saksbehandlere har inngående kunnskap i medlemssystemet og spisskompetanse i medlemshåndtering, slik at sentrene kun får henvendelser hvor de må ta stilling til innsigelser. Annen info finner saksbehandlerne i medlemssystemet, fortsetter han.

Øyvind Tranøy (Foto: Privat)

– Vi tar i bruk moderne digitale betalingsplattformer som gjør at medlemmene ikke føler seg fanget i en innfordringsloop, men får gjort opp og forblir fornøyde medlemmer videre. Vi hjelper medlemmene ut over kravet de har, slik at Remind oppleves som et medlemskontor med god service i større grad enn et inkassobyrå.

Dette gjør at medlemmet blir mer fornøyd og en god tone etableres også med medlemmer som har mottatt en purring, ifølge Tranøy.

– Er det bare Exceline-kunder dette passer for eller har dere også andre treningssenterkunder?

– Remind benytter det mest brukte innfordringsfagsystemet i landet, så alle senter som har medlemssystem med integrasjon kan bruke Remind i basisutgave. Men integrasjonsfordelene vi har utviklet mellom Remind og Exceline er per dags dato ikke tilgjengelig hos andre medlemssystemer.

– Det er dette vi kan

– Hvem er det dere vokser på bekostning av?

– Vi har fått kunder fra flere andre innfordringsleverandører. Kundene sier de opplever en stor reduksjon i tiden de benytter til å svare på innfordringssaker og følge opp utestående.

– En markedsandel på ca. 25 prosent målt i antall sentre, på kort tid, er imponerende. Hva er den mer langsiktige ambisjonen?

– Den langsiktige ambisjonen er å bli en så spisset aktør at det er en selvfølge at alle treningssentre i Norge bruker Remind. Det er dette vi kan, fastslår Tranøy.

I løpet av 2021 forventer selskapet en omsetning som passerer 10 millioner kroner.

– Tjener dere penger på dette?

– Å tjene penger omhandler i stor grad om å forenkle det å betale en regning, jo enklere det blir, desto mindre behov for manuell forklaring blir det. Vi bruker mye tid per innkommende telefon og epost, men vi slipper å behandle alle da vi har intuitive løsninger for folk flest.

– Så langt har det vist seg å være godt nok for å tjene penger i tillegg til å levere god løsningsgrad til bransjen.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Flere kjeder om bord

På kundelisten kan Remind notere blant annet Nr1 Fitness, Feel24, Feelgood og Impulse.

– Dessuten er de fleste studentidrettene kunder, i tillegg til mange frittstående sentre, sier Tranøy.

– Skal Remind se ut over treningssenterbransjen eller er det kun denne bransjen som er aktuell?

– Inntil videre konsentrerer vi oss om å være den beste leverandøren og partneren for treningssentrene. Oppdragsmengden har økt i rekordtempo, og vi leter nå etter ansatt nummer fem, konkluderer Tranøy.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]