annonse

annonse

inspartum skal utdanne nye FSC-instruktører

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

inspartum akademi skal fra nyttår ha ansvaret for grunnutdanningen til alle gruppeinstruktørene i Family Sports Club. – Vi skal levere Norges beste opplevelser innen gruppetrening, fastslår driftsdirektør Ingvild Lie Indergaard.

– Vi i Family Sports Club er utrolig glad for å kunne informere om at vi har inngått et samarbeid med inspartum akademi, sier driftsdirektør og nasjonal leder for gruppetrening, Ingvild Lie Indergaard, i en pressemelding.

Hun påpeker at Family Sports Club nå tar et bransjeansvar der kjeden gir gruppetreningsfaget den profesjonaliteten den fortjener.

Skal gi et ytterligere løft

inspartum akademi gir alle gruppeinstruktører en solid og faglig forankret utdanning, slik at de kan levere kvalitetssikker og motiverende trening til «folket». inspartum akademi sin visjon er å inspirere til å skape en bedre folkehelse og et mer smilende Norge, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Da NIH Aktiv avviklet gruppetreningskurs, gikk Eva Katrine Thomsen solo med inspartum akademi

– Gjennom engasjement, kreativitet, kunnskap og glede, ønsker de å bidra til et ytterligere kvalitetsløft innen gruppetrening. Vi er utrolig stolte av å inngå et samarbeid med dem og gleder oss til utdanning i 2020. Sammen skal vi ytterligere løfte gruppetreninger i FSC, sier Lie Indergaard.

Vil ha de som brenner for jobben

– Vår strategi er enkel og vår visjon klar: Family Sports Club skal levere Norges beste opplevelser innen gruppetrening. Vi tenker kvalitet fremfor kvantitet.

– Vi skal ikke ha instruktører som slenger innom en gang i blant, men satse stort på de virkelige stjernene med Family i hjertet. Våre instruktører skal brenne for å spre treningsglede, og inspartum vil være en svært viktig samarbeidspartner for oss fremover, fastslår Lie Indergaard.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Kan du utdype kvalitet fremfor kvantitet?

– Vi trenger ikke så mange instruktører så lenge de vi har er gode. Det vanlig er at man kanskje har 40 ulike instruktører som leverer én time hver i uka. Strategien vår fremover blir at vi heller ønsker færre instruktører som virkelig brenner for jobben – og vi skal gi dem mulighet til å levere flere timer hos oss.

En kombinert strategi

– Satser dere på egenutviklede timer eller hyllevare?

– Strategien er kombinert. Vi utvikler veldig mange konsepter på egenhånd. Vi har et produksjonsteam som leverer timer fire ganger i året og det er våre mest besøkte gruppetimer. Så har vi et samarbeid med Les Mills, hvor de leverer for eksempel Body Pump og Body Balance, som også er veldig populære.

Hvor mange instruktører er det som skal utdannes?

Ingvild Lie Indergaard

– Først om fremst er det de nye instruktørene. Vi har hatt internopplæring av instruktørene våre i alle år, og de vi har i basen vår er svært solide. Men vi trenger tilskudd av nye, så de som ønsker seg en fremtid i bransjen ønsker vi velkommen til oss, sier Lie Indergaard.

Hun legger til at de kommer til å fortsette med sitt eget akademi for eksisterende instruktørbase, med workshops og kurs.

Nedbetalingsordning for utdannelsen

Family Sports Club betaler ikke hele utdannelsen for de nye instruktørene som tar gruppetrenings-utdannelse hos inspartum, til forskjell fra rekrutteringsstuntet der kjeden betaler utdannelsen for nye PT-er.

LES OGSÅ: Jakter på talenter som skal få gratis utdannelse – og fast jobb

– Det å være gruppetreningsinstruktør handler om «passion» og lidenskap. Vi ønsker å bidra og derfor går vi inn på et samarbeid om nedbetaling av utdannelsen. Vi betaler ikke hele utdannelsen, men de som deltar har mulighet til å nedbetale mye av den gjennom å levere gruppetimer.

– Dette gjør vi helt bevisst fordi vi ønsker å treffe de personene som virkelig har lyst, og som er nysgjerrige på å være gruppetreningsinstruktør. Vi må treffe på motivasjon og da tenker vi at da er man også villige til å levere gruppetimer.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hvorfor er det forskjellige modeller for gruppetreningsinstruktører og PT-er?

– Forskjellen er at en PT gir en direkte inntekt til senteret, mens en gruppetreningsinstruktør gir en indirekte inntekt. De er likevel særdeles viktig for den totale omsetningen fordi vi vet at halvparten av medlemmene våre bruker gruppetreingstilbudet, fastslår Lie Indergaard.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]