annonse

annonse

Instinct – en ny type treningskjede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Instinct er den eneste kjeden i Norge som tilbyr gratis merkevare, gratis kjedetilhørighet, gratis tilgang på fremforhandlede stordriftsrabatter, og i tillegg full frihet til å velge dine leverandører.

Artikkelen er skrevet av Thor-Ivar Hornnes.

Som gründer søker jeg alltid etter å gjøre noe nytt, og helst noe ingen har gjort tidligere.

Jeg har vært i treningsbransjen i over førti år, og har laget to konvensjonelle treningskjeder – Shapes og Trimeriet – som nå er solgt. Disse hadde, som vanlig er i kjedrift, en månedlig avgift pluss bindinger opp mot et antall leverandører valgt av kjeden.

Alt var ikke galt med det, men stordriftsfordelene ble i stor grad spist opp av den månedlige avgiften. Kjeden skulle jo også leve.

Kjede for de uten kjedetilhørighet

Jeg tror at denne modellen der man «gir med den ene hånda, og tar med den andre» kombinert med at man mister friheten til å velge, er hovedårsaken til at det er over 500 frittstående treningssenter i Norge.

Det fikk meg til å tenke; hva med å lage en kjede tilpasset disse og deres hverdag?

Som sagt, så gjort, og det første jeg gjorde var å finne ut hvilke faktorer som gjorde at man velger å drive uten kjedetilhørighet? Svarene jeg kom fram til var disse;

Månedlig avgift – Langvarig kontrakt – Binding til utvalgte leverandører

Familiebedrift

Heldigvis har jeg barn og svigerbarn som er dyktige designere, konseptbyggere, og fitnessutøvere, og med verdifull erfaring fra våre tidligere kjeder i bagasjen, satt vi oss et mål som familie mål å lage den kuleste merkevaren i treningsbransjen og et konsept «ingen vil si nei til.»

Jeg synes vi har nådd målet, og Instinct er den eneste kjeden i Norge som tilbyr gratis merkevare, gratis kjedetilhørighet, gratis tilgang på fremforhandlede stordriftsrabatter, og i tillegg full frihet til å velge dine leverandører.

Instinct Kvinesdal
Idealistene i bygder og tettsteder

Jeg har selv «stått bak en resepsjonsdisk» i et uavhengig treningssenter i mange år, og kjenner veldig godt til utfordringene i denne delen av bransjen.

Derfor har jeg kanskje et spesielt hjerte for alle de idealistene som driver sine treningssenter med et genuint ønske om å hjelpe mennesker til en bedre helse. Den jobben de gjør for den norske folkehelsa er uvurderlig, og et stort motiv for meg var å kunne tilby disse en trygg havn, en tilhørighet i en kjede som er til for dem.

Frittstående treningssenter sysselsetter tusenvis av mennesker, ikke minst i bygder og mindre tettsteder, og bidrar på den måten med store summer inn til Norges felles velferd. Instinct modellen, der fordelene ved stordrift uavkortet går til sentrene, er vårt bidrag til at dette kan fortsette og forhåpentligvis vokse.

Forretningsmodellen

Kjedens fokus er det enkelte senter, og at de skal tjene penger ved å spare penger på varer og tjenester de trenger i sin daglige drift. Alt i Instinct er bygd på den plattformen – at det vil gagne den enkelte gymdriver.

Når treningssentrene forbedrer resultatet økonomisk, vil de også komme i en posisjon der de kan fornye utstyrsparken, og det er her min oppeside ligger. Jeg selger nemlig Function Line treningsutstyr – min egen merkevare – via webshopen Gymstore.

Dette er et kvalitetsutstyr produsert på en av verdens største fabrikker, og via DTC (Direct To Customer) tilbyr jeg priser som de færreste, kanskje ingen andre, kan matche.

I stedet for å hente penger i avgift, som heller utarmer et senter, tilbyr jeg kjedetilhørigheten og stordriftsfordelene gratis som gir sentrene større kjøpekraft. Det er en vinn-vinn situasjon for begge parter, da en fornyet treningspark fører til flere medlemmer, som igjen fører til enda flere medlemmer.

Langsiktig mål

Målet er i å vokse organisk, det vil si at eksisterende treningssenter uten kjedetilknyting konverterer til Instinct. Disse uavhengige sentrene ligger fortrinnsvis i mindre byer, bygder og tettsteder, og om vi får 10 prosent av disse i overkant av 500 er vi femti treningssenter.

Men vi tror at mange flere vil bli med når de blir klar over alle fordelene, men som det heter: Time will show!

Instinct Kvinesdal
Geir Inge Sirnes

– Jeg valgte INSTINCT på grunn av friheten til å styre min egen drift, og ikke minst stordriftsfordelene på varer og tjenester fra kjente kvalitetsaktører i bransjen. I tillegg er konseptet franchisefritt, noe som ingen andre kjeder tilbyr.

Den lokale interessen så langt for Instinct Kvinesdal er over all forventning, mye på grunn av et kult design og topp treningsutstyr, og vi vurderer allerede å utvide treningsarealet.

Vil du vite mer om mulighetene i Instinct? Kontakt Thor-Ivar Hornnes: thorivar@instinct.fit, eller mobil: +47 413 417 13

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]