annonse

annonse

Investerer over 50 mill. i Bergen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATSELIXIA åpner to nye og re-lokaliserer ett senter i vestlandshovedstaden. – Bergen er ekstremt viktig for oss, fastslår regionsjef Trude Torset.

I løpet av de neste 1,5 årene går SATSELIXIA fra syv til ni sentre i Bergen. Sammen med Oslo og Stavanger blir Bergen det viktigste satsningsområde i Norge for treningskjeden, målt på antall sentre.

Oppsummert medfører dette:

  • SATS Wergeland åpner september 2018 på Wergeland Terrasse
  • SATS Lagunen åpner høsten 2019
  • ELIXIA Laksevåg flytter til nyoppussede lokaler august 2018, og bytter navn til SATS Laksevåg

 

– Det er så gøy. Jeg får nesten ikke sove om natten fordi jeg gleder meg sånn, fastslår Trude Torset.

Les også om endringene SATSELIXIA nylig gjorde i Kristiansand.

Får stor løpesal

– Vi investerer ca. 50 millioner kroner i lokaler, ombygging og tilpasninger, forteller Torset.

De nye sentrene skal alle være fullverdige SATSELIXIA-sentre, men ingen av dem skal ha spesialkonseptene HiYoga eller Build’n Burn.

– HiYoga har vi på Vestkanten og Nesttun, og Build’n Burn har vi i Lars Hilles gate som er ganske nærme Laksevåg.

SATS Wergeland åpner i nytt bygg på Wergeland Terrasse, i direkte tilknytning til Bydelsbanens stoppested Wergeland. Senteret blir på 1 500 kvm., inklusive 200 kvm. gruppetreningssal, stort område for frivekter og funksjonell trening, en stor mengde styrkeapparater, og et eget cardiorom for kondisjonstrening og løpetrening, med system for pulsmåling.

– Wergeland er en lokasjon vi føler vi har manglet, så den vil komplettere klyngen vår mellom Lars Hilles gate og Nesttun. Her skal vi også ha en kjempestor løpesal, som vi har manglet i Bergen. Den blir helt rå med ca. 30 møller, forteller Torset.

Ingen planer om SATS BASE

I slutten av august 2018 flytter ELIXIA Laksevåg inn i nye lokaler i Damsgårdsveien 135 på 1 000 kvm., og bytter samtidig navn til SATS Laksevåg. Lokalene er pusset opp for ca. åtte millioner kroner.

– Faser dere ut ELIXIA-navnet?

– Alle nyetableringer i kjeden endrer vi til SATS, men vi har ikke tenkt å brande om hele Norge. Men alle nye sentre blir SATS, sier Torset.

– Hva med SATS BASE. Kommer det konseptet til Bergen for å konkurrere i det rimeligere segmentet?

– Vi jobber med SATS BASE i hele Norge, men har ingen konkrete planer foreløpig, forteller Torset.

LES OGSÅ: Spent på mottakelsen av SATS Base

Et bedre tilbud

Høsten 2019 åpner SATS Lagunen på Lagunen Storsenter. Åpningen vil skje i forbindelse med at Lagunen Storsenter ferdigstiller den pågående utvidelsen av kjøpesenteret. Treningssenteret vil være på 2 100 kvm.

– Der skal vi ha både styrketrening, gruppetreningssaler, kondisjon, løpetrening og funksjonell trening. Det er en perfekt lokasjon: Lagunen ligger mellom Nesttun og Kokstad, og med den nye, fleksible medlemsmodellen vi har, åpner opp for at folk har mulighet til å trene på flere sentre og få et enda bedre tilbud, sier Torset.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvordan opplever dere mottakelsen av den nye medlemsmodellen?

– Vi var pilot her i Bergen. Vi justerte litt underveis, men det vi endte opp med oppleves som veldig medlemsvennlig. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive fra forbrukerne.

Selger like bra som før

– Hvordan har det vært fra sentersiden – fra stabil inntekt til varierende struktur?

– For at folk ikke skal velge oss bort i «lavsesongene» har vi hatt fokus på at vi må være enda bedre på det vi allerede er gode på. Vi har kjørt masse kursing av instruktører, PT-er og øvrig personale slik at vi hele tiden skal være på topp med hensyn til utdanning og de produktene vi tilbyr.

– Når lavsesongene kommer, har ikke folk hoppet av for de ønsker dette i tillegg til at de trener ute, sier Torset.

Hun legger til at de har merket omleggingen litt, at flere nå enn før velger å kjøpe medlemskap på web, men at kjeden samtidig har tiltrukket seg medlemmer som tidligere ikke ville trent hos dem.

– Jeg ser at vi selger like mye i snittpris fra måned til måned som før. Ca. 60 prosent av kundene kjøper gruppetrening, selv om det kan velges bort. Vi er gode på gruppetrening, og de som kjøper det er også de mest lojale kundene, konstaterer Torset.

På alle premium-lokasjonene

Konkurransen er hard i Bergen, med flere sterke aktører.

– Ja, konkurransen er ganske tøff. Det er mange sentre, flere større og mindre aktører – samt mye nisje.

– Er det forskjell på sentrale strøk og randsonene i kommunen?

– Nei, det er egentlig slike småsentre overalt – på hvert eneste nes. Men det er bare sunt med konkurranse, da må vi bare være enda bedre på det vi gjør, fastslår Torset.

Hun anslår medlemsmassen til SATSELIXIA i Bergen til å være ca. 17 000, men vil ikke konkludere med at kjeden med det er størst i Hordaland.

– Hvordan vil bildet se ut etter nyetableringene?

– Da er vi på alle premium-lokasjonene i Bergen. Vi skal ha 1 500 medlemmer på SATS Wergeland til jul. På Laksevåg flytter vi medlemsmassen, men vi ønsker å komme opp i 1 600 – 1 700 der også, sier Torset – og legger til at første møte rundt senteret på Lagunen går av stabelen denne uken.

LES OGSÅ: Strammer grepet om Hordaland

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]