annonse

annonse

Inviterer til seminar: Fra gym til folkehelse – kvalitetsstandarder for treningssentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Standard Norge har sammen med bransjen jobbet med å utvikle flere kvalitetsstandarder og veiledninger for drift av treningssentre. Disse skal presenteres på et digitalt frokostmøte 8. juni i samarbeid med representanter fra treningssenterbransjen, Antidoping Norge, NHO og Virke.

I vinter har treningssenterbransjen jobbet hardt for å få på plass en ny smittevernveiledning som skal gjøre det trygt for alle medlemmer å trene. Dette arbeidet har vært gjort i tett dialog med sentrale og lokale myndigheter.

I tillegg er det også utviklet internasjonale standarder for krav til ledelse og kompetanse for ansatte og drift av treningssentre. Disse skal bidra til å trygge bruken av treningssentrene og gjøre de bedre i stand til å være et aktivt bidrag til å styrke folkehelsen.

Det er nylig igangsatt et arbeid slik at treningssentre kan bli sertifisert etter en av disse standardene.

I mars ble det også utgitt en europeisk standard for å motvirke forbudte stoffer i kosttilskudd. Antidopingarbeid er viktig for å fremme sunn helse, og denne standarden vil være et bidrag til å rydde opp på et område som i mange tilfeller er en gråsone.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Spekket program

Alle disse standardene vil bli omtalt på frokostmøtet:

  • NHS C19008 Smittevernveiledning for treningssentre
  • NS-EN 17229:2019 for krav til fasiliteter og drift av treningssentre
  • NS-EN 17229, del 2 om kunnskap, ferdigheter, kompetanse, videoovervåkning og sikkerhet ved treningssentre (denne er under arbeid)
  • CEN/TS 17676 om smittevern (denne er under arbeid)
  • NS-EN 17444:2021 med forebyggende antidopingarbeid i idrett, hindre forekomst av forbudte stoffer i mat og kosttilskudd

 

Program

  • Velkommen (Einar Morten Lassesen, Standard Norge (møteleder))
  • Hva betyr dette for treningssentrene? (Mee Eline Eriksson, konst. direktør, Virke trening og Torbjørn Furulund, bransjedirektør, NHO)
  • Fire aktuelle standarder for treningssentre (Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen, daglig leder Sprek Trening AS internasjonal ekspert og leder av den norske standardiseringskomiteen, og Vegard Andersen, prosjektleder, Standard Norge)
  • Kosttilskudd: Dopingfelle eller en nødvendig del av treningen? (Fredrik Lauritzen, forskningssjef, Antidoping Norge, NN næringsmiddelbransjen)
  • Nå har vi standardene, hva gjør vi nå? Hva skal til for å sertifiseres etter NS-EN 17229? (Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen)

 

Det er gratis å delta, men for å få tilgang til webinaret kreves påmelding. Her kan du melde deg på.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]