annonse

annonse

iQey endrer forretningsmodell – vil dele inntekter med kundene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

iQey-appen har åpnet tett på to millioner dører siden lanseringen. Men fra å være en gratis adgangs- og motivasjons-app for brukere og treningssentre, blir iQey 2.0 en kommersiell, fullblods treningsapp som følger brukeren.

– Med iQey 2.0 vil vi sørge for treningsreisen til brukerne og medlemsreisen til treningssentrene. I tillegg ønsker vi å dele inntektene med treningssentre som inngår et partnerskap med iQey. Det er dyrt å investere i teknologi, fastslår daglig leder Gerwin Quak i iQey.

Digitaliseringen av treningsbransjen, treningsopplevelsen og medlemskap er et hurtigtog som ikke lar seg stoppe. Utviklingen går fort, og det krever en del å kunne følge med på alt som skjer.

Siden lanseringen av iQey har nærmere 50.000 personer tatt den i bruk. Men nå endrer selskapet forretningsmodell. Fra å være en gratis-app hvor inntektsmodellen var rettet mot annonsører og samarbeidspartnere, har iQey fusjonert med 4TIUS som i flere år har utviklet tung treningsteknologi.

Målet er å skape en komplett app som setter brukeren i sentrum: iQey 2.0 – som lanseres til våren – skal åpne dører for medlemmer på treningssentre, logge alt av trening både på og utenfor senteret – og basert på kunstig intelligens, anbefale trening basert på den spesifikke brukerens behov.

Systemet er utviklet i tett samarbeid med PT-er og har som mål å understøtte PT-virksomheten på senteret.

Blir et teknologiselskap

– Vi går fra å være et konseptbasert system til å bli et teknologiselskap som utvikler både maskin- og programvare, og kan levere såkalt «white label» system til aktører som måtte ønske det, forteller Quak.

Han påpeker at endringen vil gi selskapet tilgang til flere kunder, og mulighet til å gå etter større prosjekter.

iQey er integrert med adgangssystemer fra Gantner, samt de tre medlemssystemene Exceline, Eziteq og Nortrim Xakt. Selskapet har nylig også inngått en eksklusiv avtale med en leverandør av treningssensorer til kardiotrening og til utstyrsparken.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi ønsker å være plattformen i bunn, og at våre kunder kan få alt på ett sted, sier markedsdirektør Kristian Rasmussen.

Quak påpeker at integrasjonen med adgangssystemer fra Gantner blir en viktig del av bundlingen med ett kontaktpunkt for kundene, samt en finansieringsløsning.

Kunstig intelligens

I første versjon var iQey gratis å ta i bruk for både brukere og treningssentre. Inntektsmodellen til selskapet var å knytte til seg annonsører og samarbeidspartnere som, med tillatelse fra brukerne, kunne belønne en aktiv livsstil med premier og andre belønninger.

Ifølge Quak har dette blitt godt mottatt av mange.

– Men vi ønsker å ta iQey til et nytt nivå og tilby en unik treningsopplevelse for virkelig å kunne utgjøre en forskjell i treningshverdagen til medlemmene, forteller han.

Der spiller den innfusjonerte teknologien fra 4TIUS hovedrollen. iQeys nye løsning inkluderer en smart treningsdagbok: en arena som skal gi medlemmer treningsveiledning som over tid skal bli mer og mer personlig. Appen skal gi brukeren øvelser, treningsprogram, tilbakemeldinger og forslag basert på individuelle mål og behov.

Over tid vil loggede treninger og resultater medføre læring slik at appen fungerer som en digital PT som følger utviklingen til den individuelle brukeren. Med utgangspunkt GDPR-direktivet, eier brukeren sin treningsdata, og disse følger brukeren helt uavhengig av treningssenter – og om treningen foregår på eller utenfor et senter.

Kan redusere churn

Med mange tusen brukere vil det over tid genereres en masse data som iQey på sin side vil dele med sine treningssenterkunder, for å øke læring og forståelse for hva og hvem som lykkes, slik at senterne igjen kan sy sine programmer for å opprettholde motiverte medlemmer, og dermed redusere churn.

Som en fullblods treningsapp skal ikke iQey konkurrere med generelle apper, men la brukeren bestemme om disse skal integreres med iQey for å kunne ha all aktivitet logget på ett sted.

– Vi blir dermed en sterk kompetansepartner ved å sitte på så mye innsikt som vi skal dele med treningssentrene, fastslår Quak.

Genererer inntekt for kundene

På bakgrunn av det nye innholdet og funksjonene i appen, endres forretningsmodellen. Tjenesten blir kommersiell i den forstand at brukerne må betale en sum for å bruke appen. Knyttet til et integrert adgangssystem på et gitt treningssenter, vil iQey dele brukerinntektene med senteret.

Basisproduktet vil være 10 kroner per medlem per måned, mens tjenesten koster det dobbelte utenfor et treningssenterforhold.

– Mange treningssentre har i dag en kostnad på adgangskort, men den kan elimineres. Og ved at vi deler brukerinntektene med våre treningssenterkunder får man en inntekt per måned, i stedet for en kostnad, understreker Rasmussen.

Han legger til at det er viktig for treningssentrene å vite at man ikke binder seg til en bestemt teknologi, men er mottakelige for nye ting som dukker opp og kan integreres i iQey-universet.

Brukerne må betale

iQey havnet nylig noe ufrivillig i vinden med utsendelse av Staminas nyhetsbrev for en uke siden.

LES OGSÅ: Ekstragebyr skaper bråk for Stamina Trening

Stamina har vært pilotkunde for iQey siden starten. Treningskjeden går nå videre med iQey under «white label» som de ønsker å utvikle videre, men presterte å kommunisere at kjedens satsing på teknologi ville medføre et årlig gebyr på 250 kroner for medlemmene.

Quak vil ikke kommentere Stamina spesifikt, og sier at iQey ikke legger seg opp i hvordan «white label»-kunder velger å finansiere sin teknologiutvikling.

– Det at Stamina tar betalt for disse tjenestene gjennom kundeforholdet legger ikke vi oss hverken opp i, eller ønsker å kommentere.  Men det er interessant å se at en stor aktør bekrefter prispunktet som vi har satt i markedet for iQey sin teknologi, da dette underbygger den verdien for medlemmer, og dermed senteret. som ligger i systemet iQey har utviklet.

– Men jeg vil påpeke at dette ikke må forveksles med vårt nye tilbud. Med iQey 2.0 ber vi brukerne betale noe som de eier, og det skjer først når den nye treningsteknologien blir en del av iQey-appen til våren, sier Quak.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]