annonse

annonse

Jakter ny vekst i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I april slippes siste skudd på The Corebar-stammen: Corebar STRONG. Det norskutviklede konseptet har nå også fått fotfeste internasjonalt.

Historien om The Corebar er en klassisk gründerhistorie om vilje og pågangsmot, ting-tar-tid og jakten på nye muligheter. I vinter har norske treningssentre fått en innføring i det siste skuddet på stammen: Corebar STRONG.

Gründeren av selskapet Coremon AS, Anita Tonne, bestemte seg for å hoppe av Telenor-karrieren og lage sitt eget gruppetreningskonsept for 10 år siden.

– Ingen hadde gjort det i Norge før i 2006. Det startet med at jeg så på gjeldende trender, og det alle snakket om var core-trening på lik linje med at alle snakker om funksjonell trening nå. Jeg ville det skulle være full pakke med styrke, kondis, balanse, bevegelighet og fleksibilitet – og et gruppetreningskonsept, for det er det jeg brenner for, forteller Tonne.

Hun fant ut at hvis man brukte en vektet, bøyd treningsstang ville alle elementene bli ivaretatt. Det ble laget en del prototyper før man landet på et produkt. Signaturøvelser ble utviklet sammen med treningsspesialister, og The Corebar var klar for markedet.

Stanget i taket

Ved lanseringen av konseptet var målet å få 50 treningssentre på kundelisten. Planen var at det skulle ta ett år.

Gründer og daglig leder Anita Tonne (Foto: Lene Fossdal)
Gründer og daglig leder Anita Tonne (Foto: Lene Fossdal)

– Men det tok to. Da jeg hadde nådd 50 sentre, ville jeg ha 100. Og slik nådde vi en topp i 2009 med over 300 sentre. I løpet av 2009/2010 hadde vi 70 prosent markedsandel, forteller Tonne.

Den gang var ikke antall sentre på langt nær så mange som i dag. The Corebar red på vekstbølgen av fullsortimentssentre som satset på gruppetrening, deriblant Tonnes konsepter Corebar HIT, Corebar FIT og Corebar VITAL.

– Med en så høy markedsandel skjønte jeg at vi kom til å stange i taket. Valget var enten å gå internasjonalt eller lage et nytt konsept. Vi bestemte oss for å lage dansekonseptet Afromoves, men så kom Zumba, gitt… Vi lykkes ikke helt med Afromoves, så vi la det ned og tok The Corebar internasjonalt, forteller Tonne.

Den internasjonale satsingen begynte så smått i 2010, men det var først i fjor satsingen begynte å få fotfeste.

– I Norge tok det tre år før oppturen kom, og man sier det tar minst fem år i utlandet, fastslår Tonne.

Inn i vekstmarkeder

The Corebar er hittil lansert i Skandinavia, Spania, Sveits, Hellas, Storbritannia, Italia og USA.

Tonne forteller at veksten i treningsindustrien er aller størst i Europa. Land som Italia, Storbritannia og Hellas har alle tosifret vekst.

– Vi går inn der vi ser det er vekst og finner salgspartnere som bygger opp en nasjonal satsing på sitt eget språk, sier Tonne.

Modellen til Corebar er basert på abonnement. Instruktørene blir fulgt opp og kvalitetssikret av Coremon og får opplæring til å gjennomføre gruppetrening med pre-koreograferte timer, slik at innholdet de leverer alltid skal være bra. Konseptet tilbys også som onlinetrening i Norge via Livegym og Exerto, samt hjemmetreningspakker som selges gjennom TV kampanjer i USA.

I Norge tilbys Corebar-gruppetrening av flere senterkjeder og frittstående sentre i tillegg til idrettslag og turnforeninger.

Potensialet ligger ute

– I Norge hadde vi en nedgang på ca. 25 prosent i fjor. Det er flere årsaker til nedgangen fra 2014 til 2015. Det har vært en overetablering i bransjen og mange sliter. De som vokser raskest er lavprissegmentet, og der er ikke vi. De som tilbyr gruppetrening må betale for å ha The Corebar på timeplanen. Vi er «nice to have», ikke virksomhetskritisk og er derfor lettere å velge bort når sentrene må spare penger, sier Tonne.

Men gjennom lanseringen av Corebar Strong rettet spesielt mot PT-er og trening alene eller i mindre grupper – samt de som ikke ønsker å trene på treningssentre – ser Tonne ny vekst i Norge som hun forventer fortsetter utover 2016 og 2017.

Tonne påpeker at det er viktig å ha flere ben å stå på. Med en metning i Norge på gruppetreningsabonnement og Corebar-stenger, selges det nå desto mer av Corebar Strong relaterte produkter og kleskolleksjonen som er knyttet opp mot The Corebar.  Internasjonalt er veksten naturlig nok størst på Corebar-stenger, kurs av gruppeinstruktører og abonnement, mens salget av klær er foreløpig mer beskjedent. Dette vil først komme når kundegrunnlaget er større.

– Tross en nedgang i Norge i fjor, doblet vi fra det ene året til det andre i utlandet. Det største vekstpotensialet vårt ligger helt klart i utlandet. Men Norge er ikke mindre viktig for oss. Det er jo her vi kommer fra, fastslår Tonne.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]