annonse

annonse

Jakter på talenter som skal få gratis utdannelse – og fast jobb

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Family Sports Club vil ta personlig trening til et høyere nivå, hvor PT-ene kan jobbe tett sammen med leger og terapeuter for kundens helse. Målet er at PT skal bli et anerkjent yrke og profesjon.

Famliy Sports Club er i gang med å velge ut 30 kandidater som vil bli tilbudt gratis PT-utdannelse og deretter fast jobb. Kjeden ønsker å satse stort på personlig trening.

Intensjonen er å gjøre PT til et fulltidsyrke og generelt heve standarden på personlig trening, ifølge en pressemelding.

– Vi vil at PT-yrket skal anses for en fullverdig profesjon, hvor det er like naturlig å ta kontakt med en PT som en fysioterapeut eller en lege. Vi ønsker å heve nivået både på den faglige og menneskelige kompetansen, sier Arne Eilertsen, nasjonal leder for personlig trening i Family Sports Club (FSC).

Tror på trening som medisin

FSC er i en omfattende prosess med omprofilering, hvor helsetilbud og trening integreres og hvor medlemmene tilbys leger, psykologer og terapeuter. I det nye konseptet er PT-ene tiltenkt en viktig rolle.

– Vi tror trening blir en systematisert medisinsk behandling på sikt, og trening vil bli en anerkjent medisin på lik linje andre medisiner i Felleskatalogen. Med dette tror vi PT kommer til å være et veldig viktig element for folkehelse og sykdomsbekjempelse fremover, sier Eilertsen.

– Vi ønsker at våre leger og psykologer skal jobbe tett med PT-ene og hjelpe medlemmene og kundene våre til å bli friske og sunne og få bukt med sykdom og plager.

Utvidede funksjoner

PT-ene vil altså jobbe i et miljø med leger, psykologer og fysioterapeuter som kolleger, noe som gir et unikt, inspirerende og tverrfaglig samarbeid. For eksempel kan PT, sammen med lege, legge til rette for trening i forhold til kundens medisinske problemstillinger.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Helsesentralen får utrolig mange henvendelser som går på fysikalske utfordringer. Vi ønsker å finne fysioterapeuter, naprapater, osteopater, kiropraktorer som gjerne vil jobbe både med behandling og trening, og dessuten gi helsepersonell PT-utdannelse.

– Vi vil rigge senterne våre med behandlere og PT-er som jobber sammen og hvor behandlerne også jobber som PT, sier Eilertsen.

PT-sjef Arne Eilertsen. (Foto: Familiy Sports Club)

For de nye og utvidede funksjonene som PT-ene gis, er det vesentlig å velge ut kandidater med de riktige egenskapene og motivasjonene.

– Personlig trening er veldig menneskeavhengig, det ligger jo også i navnet, så vi trenger personer som har de gitte menneskelige egenskapene og ambisjonene.

– Men vi tenker også å gå andre veien, ved å finne de rette menneskene og deretter gi dem utdannelsen. Det er en hel del egenskaper som er viktige for å lykkes i PT-yrket; som å kunne se personer, være profesjonell i en kunderelasjon og være så tett på kundene at de føler seg sett og hørt.

– Vi ser etter dem som ønsker å oppnå noe i bransjen, som vil jobbe fulltid, være profesjonelle og leve av trening og jobbe med mennesker, sier Eilertsen.

Ønsker lengre utdannelse

Family markedsfører seg nå på alle steder hvor de har sentre etablert i jakten på de 30 kandidatene.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Vi kjører en jobbintervjuprosess hvor vi screener og finner ut hvem som egner seg. De vil få tilbud om PT-utdannelse og jobb hos Family etterpå, forteller Eilertsen

– PT-utdannelsen per i dag starter med PT 1, som er helt basic. Den gjennomføres på et halvt år fulltid eller ett år deltid. Men vi og treningsbransjen for øvrig, ønsker en lenger utdannelse; PT 2 blir et krav som kommer etterhvert og som vi ønsker at alle våre ansatte skal gjennomføre.

– Vår intensjon er at alle PT-er skal ha minimum ett års utdannelse. Vi vil også gi interne muligheter for videreutvikling, og vi jobber med en sponsormodell for videreutdannelse.

Den aktuelle kampanjen gjelder for PT 1, hvor FSC tilbyr en helt grunnleggende utdannelse og deretter ansettelse.

– Senere ønsker vi å gi dem PT 2-utdannelse. Vi har i tillegg interne kurs som går på våre produkter og vårt fokus, fastslår Eilertsen.

LES OGSÅ: Skal ekspandere med Frisk-konseptet

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]