annonse

annonse

Jobber offensivt for medlemsvekst

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Toten Treningssenter tilbyr trening på ni lokasjoner, men «kjedehøvdingen på Toten» har fått forbud om å etablere enda flere.

Treningssenterkjeden har eksistert i over 30 år og er ledende i Oppland. Foruten å gi et fullsortiments treningstilbud er Toten Treningssenter også en sosial arena for medlemmene. Trivsel og miljø er en viktig faktor i konkurransen om medlemmene.

Daglig leder, Jarle Løken, har bakgrunn fra friidretten og var aktiv fra han var 15 til han ble 25 år. Derfra har han god erfaring med trening og forståelse av hvor viktig trening er.

Får ikke starte flere

– Vi startet det første Toten Treningssenter på midten av 1980-tallet, så vi har vært med i noen år. Vi har ni lokasjoner på Toten og i alt mellom 10 000 og 11 000 medlemmer. Sentrene er egeneid, med forskjellig eierkonstellasjon for de enkelte senterne. Noen er heleid av en person, mens andre har flere eiere, forteller Løken.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Han har viet mange år av sitt liv for å bygge opp den store virksomheten, og er blitt kalt «kjedehøvdingen på Toten». Han besitter kunnskaper og erfaring nok til å ekspandere ytterlige – men har ett, uslåelig argument som forklarer hvorfor han har satt bremsene på for nyetableringer:

– Nei, nå får jeg ikke lov av min kone til å starte flere sentre, så jeg får vel holde meg til det jeg har…

Ikke bare lavthengende frukt

Løken sier at man ikke bare må fokusere på de som er opplagte kandidater for et medlemskap.

– Vår målgruppe har alltid vært de menneskene som ikke kommer så lett i gang ved egen hjelp: De som ikke ramler inn dørene hos oss og sier at de ønsker å begynne å trene, men som trenger en push til aktivitet. Vi jobber offensivt for å få medlemmer, og vi har en del som man ikke skulle tro var de første til å oppsøke et treningssenter; seniorer og mennesker som nokså er utrente.

– Noe av problemet i vår bransje er at folk sier de ønsker å begynne å trene, men at de «bare må trene litt først før de kan komme»…

Toten Treningssenter, Raufoss (Foto: Toten Treningssenter)

Løken mener at folk må ha et bevisst forhold til treningstilbudene som produkt, hvor man orienterer seg om hva man kan få og deretter tar avgjørelsen etter behovet.

– Den største utfordringen for oss i premium-segmentet er å synliggjøre forskjellen på billige alternativer og hva man betaler mer for. Det er ikke lett å formidle dette uten at du får folk inn og orientert dem om hva som ligger i en pris.

– For mange mennesker er trening «bare trening», men når man for eksempel skal kjøpe seg en bil, er man i hvert fall veldig klar over hvilken type bil man trenger. Utfordringen er å få vist folk hva vi har å tilby.

Har bygd sterk lojalitet

Noe som har bidratt til at Toten Treningsenter har suksess, er den sterke lojaliteten som medlemmene viser kjeden.

– Vi pleier å si at vi på Toten har verdens beste medlemmer. Sentrene våre utgjør et miljø som medlemmene skaper sammen med de ansatte. De brenner virkelig for senteret sitt, og medlemmene trives så godt at de kommer og drikker kaffe, selv om de av en eller annen grunn er forhindret fra å trene. Et slikt sosialt miljø skaper jo også et godt omdømme og gir oss masse god reklame.

Et eksempel på miljøfaktoren er «relax-avdelingen» hvor medlemmene møter venner og treningspartnere, nyter en kopp varm kakao eller en kaffe og leser ferske lokalnyheter. I relax-avdelingen kan medlemmene dessuten benytte seg av førsteklasses massasjestoler for å løse opp stiv nakke og muskelknuter etter en krevende treningsøkt.

Endrer ikke over natten

Toten Treningssenter er selvsagt heller ikke uberørt av konkurransen, men nye medlemsmodeller har Løken et avslappet forhold til.

– Det har skjedd mye de siste årene, blant annet med mange etableringer i forskjellige prissegmenter. Konkurransen er hardere nå enn for bare få år siden.

– Jeg ser også at den største aktøren har introdusert differensiert medlemskap, men det er ikke slik at vi over natten kommer til å forandre på noe av det som vi har gjort i ganske mange år nå. Vi er fornøyd med hvordan vi driver. Vi har god kontroll på driften, og i fjor hadde vi en ganske bra vekst ved flere av våre sentre, fastslår Løken.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]