Den tidligere SKY Fitness-gründeren vil hjelpe franchisetakere med å skape mer lønnsomme treningssentre – spesielt utenfor de store byene. Målet med NEXT er å hjelpe sentre som sliter med pandemiens ringvirkninger, samt gi et bedre treningstilbud i distriktene.
Med treningssenterkjeden NEXT ønsker gründer Jorge Brito å oppnå to ting: å hjelpe sentre som sliter med negative ringvirkninger etter pandemien, og å gi et bedre treningstilbud til folk i distriktene.
Løsningen er treningskjeden NEXT, som skal sikre bedre og tryggere inntjening for franchisetakere. Gründer Jorge Brito har lang erfaring fra treningssenterbransjen og er vant til å bygge fra bunnen av.
Det betyr nødvendigvis ikke at han vil ta opp konkurransen med de store kjedene når han nå lanserer treningssenterkjeden NEXT.
– Vår eneste konkurrent er inaktivitet og sofaen. Målet med NEXT er ganske enkelt å gi folk et tilbud som ikke eksisterer i dag der de bor, sier han.
Et tryggere livsgrunnlag
Nettopp det å kunne være til stede lokalt over hele Norge er en viktig del av motivasjonen bak den nye treningssenterkjeden. Dette er også noe Brito mener er avgjørende for å kunne bidra til et sunnere, gladere og mer aktivt liv for folk flest.
– Vi har allerede inngått avtaler på både Vestlandet og Østlandet, og målet er å kunne være til stede der folk bor – i alle deler av landet.
– For å få til det på en bærekraftig måte har vi måttet tenke litt annerledes og se på hvordan vi kan tilby et tryggere inntjeningsgrunnlag for de som drømmer om å drive eget treningssenter, påpeker han.
Brito opplyser til Treningsindustrien.no at det første senteret i kjeden er egeneiet og skal ligge i Dale i Vaksdal kommune. Senteret åpner 15. januar. Senter nummer to skal ligge på Østlandet, og drives av en ekstern eier under franchise-lisens.
– Vi har også tre andre sentre i pipeline som skal re-brandes, forteller han.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Skal ta lavere avgift
En viktig del av forretningsideen til NEXT er å gi franchisetakere tryggere driftsvilkår, selv i usikre tider. Denne hjelpen ønsker Brito også å tilby eksisterende senterdrivere som opplever utfordringer etter pandemien.
– Vi tar en veldig lav månedlig avgift sammenlignet med en del andre kjeder som tar oppimot ti prosent av de månedlige inntektene. Det gjør vi nettopp fordi vi vil sørge for at det skal bli enklere å drive lønnsomme treningssentre med god langsiktighet, også utenfor de største byene.
Brito forteller at et typisk NEXT-senter skal være veldig arealeffektivt, og ha en størrelse helt ned mot 200-300 kvm. Sentrene skal være selvbetjente og ubemannet – og medlemsprisen vil ligge på 349 kroner per måned.
– NEXT skal være veldig kostnadseffektivt. Jeg tenker mer på kostnader enn det jeg har gjort tidligere. Break even-nivået på NEXT er ekstremt lavt, fastslår han.
En viktig komponent
Etter en gjennomgang av 3-4 system leverandører av medlemssystem for den nye kjeden, falt valget på Exceline. Brito trekker frem valget av systemleverandør som en viktig årsak til at NEXT-sentrene kan drives mer effektivt – uten at det reduserer produktkvaliteten.
– Det at vi har fått på plass en avtale med systemleverandøren Exceline, gjør at alle sentrene våre har et effektivt og sikkert styringssystem i bunn. Systemet gir oss full oversikt og gjør det enkelt å drifte sentrene på en måte som sparer både tid og utgifter, helt uten resepsjoner.
VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Tett oppfølgning
NEXT Fitness vil tilby alle franchisetakere full opplæring og skreddersydde markedsføringskampanjer, samt profesjonelle planer utarbeidet av fagfolk med over 15 års erfaring i bransjen.
– Alle franchisetakere vil få all hjelpen de trenger underveis. I tillegg til å tilby tett og tilpasset oppfølging gjennom hele oppstarten, har vi bransjens bredeste markedsføringsprogram og sørger for at alle som vil drive eget treningssenter, får et så solid grunnlag og utgangspunkt som mulig, sier Brito.
– Hva er målet et år frem i tid, hvor mange sentre er det i NEXT da?
– Det er litt vanskelig å si, dette kan fort få litt fart. Men selve fundamentet er distriktene, med Dale som første lokasjon. Der bor det 4 000 mennesker som nå enten må til Bergen eller Voss for å trene på senter. Slike lokasjoner finnes det mange av i Norge, avslutter Brito.