En ny studie viser hvordan treningssentrene kan få flere til å trene ved å tilby gratis trening i et halvt år. Men de som trener må dedikere seg til oppmøte.
Treningssenterbransjen er kjent for å «gi bort» medlemskap til nye medlemmer, type «tren gratis ut oktober», «to måneder gratis trening» eller lignende.
Det må ha en viss effekt for bransjen ser ikke ut til å slutte med dette – til tross for at mange påpeker at å gi bort noe som har en såpass høy verdi, underminerer bransjens viktighet når det gjelder dens bidrag til folkehelsen.
Det er også en kjensgjerning at mange dropper ut etter relativt kort tid. Man er for utålmodig i jakten på resultater, tiden strekker ikke til og/eller man klarer ikke etablere en fast rutine. Først når en varig endring har skjedd, kan man være «sikker» på at man har fått et nytt, fast medlem.
Nå viser en studie at det å gi bort treningssentermedlemskap kan ha effekt – men det har en hake for mottakeren: Hen må trene x-antall ganger i gratisperioden for at perioden skal være gratis.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Fikk pengene tilbake
Ny studie fra Norges Handelshøyskole (NHH) viser hvordan en rabattordning for trening på et stort amerikansk universitet, bidro til økt treningsaktivitet, skriver NHH på sine nettsider.
Alle studentene på universitet fikk mulighet til å få gratis tilgang på treningsfasilitetene på campus. Den eneste haken var at de var nødt til å trene 50 ganger i løpet av semesteret før medlemskapet var gratis.
I studien måtte studentene betale for medlemskapet. Det var først når de oppnådde 50 ganger med trening at de fikk de pengene tilbake.
– Vi forventet å finne en økning i besøk fra de som normalt trener rett under 50 ganger i semesteret. Disse trodde vi ville trene mer for å utløse belønningen, sier førsteamanuensis Alexander L.P. Willén ved NHH
– Vi var mer usikre på om de som i utgangspunktet bare trente 5 til 10 ganger kom til å trene mer ved denne typen tilbud. Det som er interessant, er at i dette eksperimentet trente også denne gruppen mer, sier han.
Endrer også vanene
Studien viser at gratistilbudet får studenter til å trene mer eller like mye – både de som trener lite fra før og de som trente mye i utgangspunktet.
Willén forteller at cirka halvparten av effekten ble værende etter at gratistilbudet var avviklet. Med dette mener han at gratistilbudet økte studentenes gymbesøk med 4,6 ganger i gjennomsnitt.
Etter at tilbudet ble avsluttet, så gikk studentene fortsatt 2,3 ganger i snitt mer til treningssenteret enn før ordningen.
– Det forteller oss at gratistilbudet ikke bare påvirket adferden til studentene. Det har også vært med å endre vanene deres, sier han.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]