annonse

annonse

Kick off for Styrkeuka #hverdagssterk

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I dag går startskuddet for Styrkeuka 2020 som Virke Trening gjennomfører sammen med Helsedirektoratet og andre aktører innfor helse, trening og aktivitet.

Virke Trening har vært en av hovedinitiativtakerne til dette viktige initiativet for folkehelsa, hvor vi med vår kompetanse innenfor styrketrening bidrar til å løse den viktige folkehelseutfordringen med å få voksne nordmenn til å gjennomføre styrketrening to ganger i uka, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Svært mange sentre er allerede i gang med aktiviteter og vi oppfordrer alle til å ta denne fine muligheten dette er til å delta, sier Kjersti Oppen, bransjedirektør i Virke Trening.

Mye å hente for målgruppen

Kampanjen vil ha hovedfokus på målgruppen 35/40 +, da styrketrening er særlig viktig for denne aldersgruppen og oppover.

– Det er viktig å få frem at bare to ganger i uka med enkel styrketrening er nok og kan gi store forbedringer for helsen din. Styrketrening forebygger beinskjørhet, slitasjegikt, depresjon, diabetes 2 og bedrer muskel- og skjelettplager.

– Dette handler om å kunne takle hverdagens utfordringer gjennom bedre helse og livskvalitet, derfor har vi valgt å bruke #hverdagssterk for kampanjen, fortsetter Oppen.

– Styrkeuka i høst, vil være starten på et årlig samarbeid med Helsedirektoratet, hvor vi hvert år fremover vil ha en uke med fokus på viktigheten av styrketrening for folkehelsa, avslutter hun.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Mange aktiviteter på sentrene

Opplegget i år vil naturlig nok bli tilpasset pandemisituasjonen, men svært mange sentre har planlagt aktiviteter med fokus på følgende aktiviteter:

  • Mange fokuserer på styrketrening for eldre/seniorer, mange med fysioterapeuter og PT-er som bidrar til å lage riktige styrkeøkter for denne gruppen. Mange har også fokus på veiledning av yngre, for å få til riktig styrketrening også for disse. For eksempel så trener mange unge for ensidig og er ikke nok opptatt av styrke for hele kroppen. Fysioterapeuter og PTer brukes i veiledningen
  • «Riktig styrke» er i fokus for alle målgrupper
  • Fokus på lavterskel og hvor lite som skal til for å bedre helsen din
  • Flere av sentrene som driver med både trening og helse/klinikk-del, vil gjennom Styrkeuka mobilisere flere av pasientene sine på klinikk til aktiv trening – sikre at fysioterapeuter, PT-er og behandlere setter opp spesialtilpassede program for styrketrening videre, mm
  • Sosiale medier. Mange planlegger daglige SoMe-innslag: FB, Insta, Snap mm med bruk av #hverdagssterk
  • Blogg, nyhetsbrev, artikler på intranett, osv

 

Det vil bli avholdt et eget frokostwebinar i morgen 20. oktober, hvor styreleder i Virke Trening, Hilde Sandvoll, innleder på vegne av bransjen.

Den 22. oktober avholdes det et gratis webinar om helseeffekter av styrketrening på muskel- og skjelettapparatet i regi av Norsk Manuellterapeutforening.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]