annonse

annonse

Kjede til torgs med medlemssystem

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eierne av Bare Trening-kjeden legger mye av suksessen på sitt egenutviklede medlemskapssystem. Nå er de første eksterne kundene på plass.

– Vi har brukt noen år på å lage det som nå er kommersialisert og skal ut på markedet. Medlemssystemet Sics er mye av årsaken til at vi leverer gode tall i kjeden, forteller Christian Arnesen.

Han og makker Svein Rønningen står bak kjeden Bare Trening. Ingvar Orten er styreleder og deleier i B.T Sør og eier av selskapet Sics System AS som har utviklet systemet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det er mange medlemskapssystemer på markedet, hva er forsen deres?

– For det første tar det seg av alle funksjonene uten innblanding av menneskehender; fra å bli medlem, fornyelse, kjøp av nye medlemskort til å betale utestående – alt skjer via nett eller en kiosk på senteret. Systemet styrer også inngangsdører, lys og lyd samt overvåking og adgangskontroll så senteret er 100 prosent selvgående hver dag, sier Arnesen.

Kiosk for medlemsservice

Han legger til at systemet er sky-basert og dermed tilgjengelig hvor som helst uten noe annet enn en nettleser og internett-tilgang. Ingen lokal installasjon er nødvendig for klientens del.

– Det er en komplett løsning som har integrert alle funksjonene inn i ett og samme system. Det er mange som leverer noe lignende, men systemene snakker sjelden sammen hundre prosent. I vårt system henger alt sammen helt sømløst, det er den store forskjellen. Vi gjør ting i ett enkelt system i stedet for å hoppe mellom programmer, forteller Arnesen.

Ser an mottakelsen

– Var det bestemt fra start at dere skulle kommersialisere systemet, eller ble det bare slik?

– Det har vært ideen hele veien. Vi har senterdrift og dette systemet. Vi ville få det ut og gjennomprøve det hos andre en Bare Trening – slik at de kunne teste og se at det er like bra som det vi sier. Nå føler vi oss trygge på det.

Integrasjon med inngangskontroll

Nå er det elleve treningssentre som bruker systemet, inkludert Bare Trenings åtte sentre.

– Et av de eksterne sentrene tilbyr også noe gruppetrening slik at vi har kunnet teste den biten også. De andre kundene ligner mer på oss.

– Hva er ambisjonene deres?

– Vi har ikke satt noen konkrete mål. Vi skal gjøre en jobb nå det inneværende året og se hvordan det blir mottatt i bransjen. Så får vi sette noen mål da. Vi mener vi er konkurransedyktige på pris, og helt klart på produkt og funksjonalitet.

Går for de frittstående

Arnesen forteller at primærkundene er frittstående mellomstore treningssentre og mindre kjeder, for de store kjedene er et lenger lerret å bleke.

– Hvem definerer dere som hovedkonkurrenten?

– Egentlig ingen for det er ikke andre som kan levere akkurat det vi gjør. Så hvis vi er flinke til å forklare hva vi kan gjøre, kontra de andre systemene, kan vi få en del kunder. Automatikken i systemet og hvor lite arbeidskraft man trenger for å styre et senter, er det vi må få ut. Derfor prøver vi oss på de mellomstore, frittstående aktørene som kan oppnå en omgående effekt ved innsparinger på administrasjon og back office, sier Arnesen.

LES OGSÅ: Bare Trening skal øke med to

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]